![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ÖSS'de tarihi rekor denemesi
LeMan dergisinin uzun süredir 'Rekor Geliyor' diyerek merak uyandırdığı konuyu aydınlatıyoruz: Sefa Boyar, 'sıfır doğru' hedefiyle Öğrenci Seçme Sınavı'na girecek. Amacı tüm soruları yanlış yanıtlayıp rekor kırmak. Üniversiteyi bitirmek üzere olan, hem de ODTÜ gibi bir üniversitenin inşaat bölümünden mezun olup ardından Öğrenci Seçme Sınavı'na girmek... Peki neden? İkinci üniversite mi?.. Hayır. Bunu yapan Sefa Boyar'ın amacı bambaşka. Tüm soruları yanlış yanıtlayıp rekor kırmak ve sınav sistemini, ailelerin ve genel olarak toplumun ÖSS'ye yaklaşımını eleştirerek, fazlasıyla büyütülen ve stres kaynağı olan sisteme dikkat çekmek. Sefa Boyar bu denemesinde en büyük desteği, başta Mehmet Çağçağ olmak üzere LeMan ekibinden görmüş. LeMan, uzun süredir 'karnesi en kötü olanlar'a bisiklet hediye ediyor. Mehmet Çağçağ, bu 'karnesi en kötü olanlar'ın, zekâ fışkıran gözleriyle kendilerini de şaşırttıklarını ve bu denemede Sefa Boyar'a destek vermelerinin başlıca sebebini şöyle açıklıyor: "Ailelerin ve gençlerin yaşadığı bu ÖSS stresi, gerilimi, korku ve endişesi, panikatağı, intiharı başka hangi toplumda vardı? LeMan okuru Sefa kardeşimizin mailine 'Hayır' diyebilmemiz mümkün müydü?.." MÜHENDİS ÇIKACAK - ÖSS sınavında sıfır doğru yanıtlama fikri nasıl doğdu? - Olay birdenbire cereyan etti. Bir an düşündüm; bu sınav bir hayat olarak gösteriliyor. Ve bu hayat birçok öğrenci ve anneler baba için bir yıkım oluyordu. Ben de bunları yaşadım. Annem ve babam aynı strese ortak oldu. Bunu daha iyi göz önüne sunmak ve bir üniversite mezunu olsam bile sınava girecek öğrencilerin söylemek istediklerine elçi olmak için güzel bir yoldu bu. - 10 gün sonra ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olacak bir üniversitelinin bunun heyecanını duyması gerekirken, ÖSS ile hesaplaşmaya girmesinin bir anlamı olmalı. - Aslına bakarsanız bunu tüm üniversiteli arkadaşlarımdan beklerdim. İnsan çok çabuk unutuyor yaşadıklarını. Birçok kişi, "Bana ne kardeşim! Ben sınava girdim. ÖSS'yi bu sene sınava girecek öğrenciler, anneler babalar düşünsün," diyor. Bence yanlış bir düşünce. İster ODTÜ'den, isterse başka bir yerden mezun olayım, ben kendimi en azından topluma karşı sorumlu hissediyorum. Birbirimizin dertlerine ortak olmaz, umursamazsak toplum çöker. Ben de sınava girecek öğrencileri anne ve babaları sonuna kadar desteklediğimi, onların stresine derdine ortak olduğumu göstermek istiyorum. - Oldukça güç değil mi ÖSS'de sıfır doğruya ulaşmak? Daha önce bu rekorun sahibi yok mu? - ÖSS arşivinden edindiğim bilgilere göre, daha önce böyle bir olayı deneyen olmamış. olmamış. Benden zeki olmasın, birkaç kişi bütün soruları sallayarak eksi 10 nete kadar inmeyi başarmış. Bu da güzel bir olay tabii ki. Ama burada bahsettiğimiz rekor denememiz, tam 180 sorunun da yanlış yapılmasıdır. Yani eksi 45 netten söz ediyoruz. Bu bir ilk ve cesaret etmesi bile güç bir olaydır. Bu rekoru kırarsam Sayın ÖSS Başkanımızın açıklama yapmasını bekliyoruz. Umarım, en azından bireye saygı duyup, bunu benim için yaparlar. Şimdiden sağol Başkanım, sizin sayenizde buralara geldik. - Bu rekoru kırmak için nasıl hazırlanıyorsunuz? - ÖSS'de zaman, ve bilgi önemli. Her ikisini de kontrol ederek en verimli şekilde her gün çalışıyorum. Rekoru kırabilmem için soruların hepsini doğru çözmem gerekiyor. Soruları çözüp, doğru yanıtları bulup yanlışlarını işaretleyeceğim. Tabii ki bütün soruları yapıp yanlışlarını işaretlemem için gerçekten iyi bir çalışma gerekli. Şu an için yalnız çalışıyorum. Fakat birçok hocamdan bu fikrim üzerine beni çalıştırma isteği geldi. Belki çalışacağız. Bu sistemde bunun için bile eşek gibi çalışma gerek ağabey vallahi!
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 76 Thanked 3,698 Times in 908 Posts
Üye No: 4324
İtibar Gücü: 4407
Rep Puanı : 193277
Rep Derecesi :
|
![]() bilgi için saol
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 32 Thanked 277 Times in 166 Posts
Üye No: 10190
İtibar Gücü: 1641
Rep Puanı : 14032
Rep Derecesi :
|
![]() helal olsun adama ne diyeyim.
bende gireceğim.
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3943
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() bence zekice bişey zaten hepsinin yanlış cvp ladınmı demek ki doğrularınıda biliyorsun...paylaşım için soal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 56 Thanked 263 Times in 109 Posts
Üye No: 3856
İtibar Gücü: 1665
Rep Puanı : 13488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Helal olsun yiğidime nasıl yapacakmış onu
iyi rekor denemesi olur ama sıfır doğru yapmak için yanlış 4 cevap sıkkından birini işaretlemeli bunun için %80 sansı var liseyi bitiriyorum bende gireceğim ama Öss'ye bendeki sans 5 sıkta 1 doğru olduğu için %20 cikkkk sanslı arkadaş
:::YURTTA KALIYORUM BAZEN CEVAP VEREMEM ::: .::: SCORPIONKING2 :::. . .:: NightmareOfSpike :::. . .::: P4TOS :::. .:::EMEGE SAYGI LÜTFEN :::. HER EMEĞE BİR DEĞER BİR SAYGI İÇİN LÜTFEN KONU HAKKINDAKİ YORUMLARIMIZI YAZALIM SAYGI DUYULAN EMEK , DEVAMLI PAYLAŞIM DEMEKTİR ![]() http://img144.imageshack.us/img144/4804/scorpionrm4.jpg |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
OPEC tarihi rekor kırdı: 645 milyar $ 12 Ağustos | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-12-2008 08:07 AM |
Borsa'da tarihi rekor 09.Ekim.2007 | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-10-2007 11:23 AM |
Milli sporcu'dan rekor denemesi | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-29-2007 09:12 PM |
Deişik ßir rekor denemesi | *DewiL* | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-04-2007 09:44 AM |
İhracatta tarihi rekor 1 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-01-2006 03:51 PM |