![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 3 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 10786
İtibar Gücü: 1412
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() >>> > ANDREAS'A ALANYA'DAN MEKTUP VAR
> >>> > > >>> > > >>> >Bu gün dükkanimiza izninizle bir " turist mektubu " kösesi açiyoruz. > >>>Geçen > >>> >gün dükkanimda unutulan bir mektubun sahibini bulamayinca; biraz > >>>meraktan, > >>> >biraz da adresini anlayabilmek amaciyla, bu mektubu açip okudum. Bu > >>>ilginç > >>> >mektubu sizlerle paylasmak istedim. > >>> > > >>> >İste Alanyazede Huber'in trajikomik Türkiye öyküsü > >>> > > >>> >Sevgili Andreas, > >>> > > >>> >Aslinda Türkiye'den sana, sadece bir kartpostal atacaktim. Ancak > >>> >yasadiklarim öylesine ilginç ve sira disiydi ki, bunlari bir mektupla > >>> >anlatmaya karar verdim. Bildigin gibi üç haftaligina Türkiye'nin > >>> >güneyindeki Alanya'ya gelmistik. Fiyatlarin cazipligi ( ayni paraya > >>>ailece > >>> >ancak iki tiyatroya ve bir aksam yemegine gidebilirdik), biraz da, > >>>senin > >>> >geçen yil ki Fethiye izlenimlerin, bizi bu degisik maceraya > >>>sürüklemisti. > >>> > > >>> > Alanya'ya ulasim uçakla kolay olacakmis gibi gözüküyor, ancak; > >>>bizim > >>> >evden çikip otele varisimiz, rötar, transfer otobüsüyle diger > >>>tatilcileri > >>> >otellerine birakisimiz derken, 12 saatimizi aldi. Seysel Adalari'na > >>>uzak > >>> >diyen, bir daha beni bulsun. > >>> > > >>> > Neyse, böyle güzel, dogasi bozulmamis bir beldeye ulasmak, bunca > >>> >eziyete degdi dogrusu. Sonra çevreyi taniyalim diye, biraz da > >>>alisveris > >>> >amaciyla sehrin çarsisina indik. Aman Tanrim!, o ne ilgi, o ne ucuzluk > >>> >öyle. > >>> > > >>> > Bir kere Türkiye'deki Türkler, bizim Hamburg'daki Türklerden > >>>daha > >>>iyi > >>> >Almanca konusuyorlar. Sokaktaki dilenciler bile Almanca dilenip, para > >>> >vermeyince Almanca sövebiliyorlar. > >>> > > >>> > Türklerin ticaret hayatina ne kadar erken atildiklarina sasar > >>>kalirsin > >>> >Andreas. 5 ile 9 yas arasi çocuklar, adim basi ya karanfil satiyorlar, > >>>ya > >>> >ayakkabi boyuyorlar, ya da ellerinde bir tarti,geleni geçeni tartmaya > >>> >çalisiyorlar. Benim tombul karim Ursula, bu sik tartilma isini > >>>baslarda > >>>pek > >>> >tutmadi. Ancak centilmen tartilar, genelde eksik tartiyorlar(!). > >>> > > >>> > 10 yasina ulasmis yöre çocuklarini, parfüm endüstrisinin yilmaz > >>> >pazarlamacilari olarak görüyorsun. Ellerinde her çesit popüler koku > >>>var; > >>>hem > >>> >de sudan ucuz. Biz de 100 Mark'a alamayacagin kokular, burada > >>>inanmazsin 7 > >>> >Mark. Tahmin edebilecegin gibi, Ursula hemen bir set düzdü kendisine. > >>>Üçüncü > >>> >aksam cildi kizarip, kabarinca biraz süphelendik ama, olacak o kadar. > >>> > > >>> >Bizde 80 Mark'a alamayacagin Adidas tisörtler, burada 6 Mark Andreas. > >>>Ancak > >>> >en çarpici olan seylerden biri de, isletmelerin tek tip olusu. Sanirim > >>> >devlet zorunlulugu; herkes ya deri satiyor, ya da altin. Türkiye'nin > >>>hani > >>>o > >>> >sik bahsedilen, dolasima girmeyen altinlari var ya; hepsi Alanya'da > >>>dostum. > >>> > > >>> > Ülkenin tarihi eserlerinin titizce korunmasina hayran kalmamak > >>>da > >>>elde > >>> >degil Andi. O ünlü kalelerini gezmek için serin bir aksamüstünü > >>>seçmistik > >>> >ama , kapali oldugundan mümkün olmadi!... Ziyaretler; 50 dereceye varan > >>>ögle > >>> >sicaginda eriyerek gezen birkaç turistle sinirli kalip, aksam üstü > >>>kapilari > >>> >kapatilinca; al sana piril piril bir tarihi eser. > >>> > > >>> >Sehir içinde aksamlari dolasmak ise apayri bir serüven. Dört nala giden > >>> >faytonlar, uçan motosikletler; karsidan karsiya geçisleri bir hayli > >>> >renklendirmisler(!). Tam yolu bos sandigin anda, ani U dönüsü yapan bir > >>>atla > >>> >kucaklasabiliyorsun. > >>> > > >>> >Kolu kaptirip bir dükkanin içine çekilmemek için kisa sürede bilek > >>> >kaslarimizi gelistirdik. > >>> > > >>> > > >>> > > >>> >Halkin müzikseverligi de bizi de çok etkiledi. Bir formül bulmuslar, > >>>Alanya' > >>> >nin her yerine sabaha kadar müzik dinletebiliyorlar. Apartmanlarin > >>> >tepelerine diskotekler kurup, sesini de sonuna kadar açinca, harika bir > >>> >karisim çikiyor ortaya. > >>> > > >>> >Heavy metal Arapça'ya, hard rock pop müzige karisinca; al sana 2500 > >>>vatlik > >>> >timarhane kokteyli. Sen gece 9'da sifonu çeksen kapida polisi > >>>bulacagindan, > >>> >bu özgürlügü kavrayamayacaksin dogal olarak. > >>> > > >>> >Türkler, uygarligin betondan geçtigi bilincine de çoktan ulasmislar. > >>>Zengin > >>> >bir sehir oldugundan; önce fabrikasini kurup, otantik parke tasi üretip > >>> >dösüyorlar. Bir yil sonra da üzerine asfalt döküyorlar. Dönünce bu > >>>dahiyane > >>> >fikirleri Hamburg Belediyesi'ne anlatmak boynumun borcu . Burada halkin > >>> >ayagini ne kadar topraktan kesersen, o kadar uygarlik oluyor. > >>> > > >>> >Kaldigimiz otel, mayonezli yemekleri iki gün kadar güneste birakarak, > >>>bizim > >>> >bagirsak dayanikliligimizi kontrol etti. Dayaniksiz mideli biz > >>>turistler > >>>ise > >>> >otel tuvaletlerinde toplu konçertolar verdik. > >>> > > >>> >Olumsuzluklar da yasanmadi degil Andi. Örnegin, metrekareye üç kisinin > >>> >düstügü Kleopatra Plaji'nda güneslenirken, karimi bir masöre kaptirdim. > >>> >Sempatik Türk genci Ali, Ursula'ya yaptigi bir saatlik masaj sonucu, > >>>onun > >>> >kalbini çaldi. Gerçi ben masajin sonlarina dogru, bildigim masaj > >>> >tekniklerine hiç uymayan suni teneffüsten bir hayli süphelenmistim ama, > >>>olan > >>> >olmustu bir kere. > >>> > > >>> >Çocuklar Ali'ye alistilar bile. Onlari ve beni davet ettigi hali > >>>sahada, > >>>bir > >>> >aksam futbol oynadik. Ali'nin Ursula ile ilgili yakisiksiz davranisini, > >>> >verilmesi gereken yerde pas vermeyerek, iki kez protesto ettim. > >>> > > >>> >Özet olarak, Ursula Alanya'da kaliyor. Ali ona bir barda is bile buldu. > >>> >Çocuklar ve ben yakinda dönüyoruz. > >>> > > >>> >Sevgili Andi, tüm aksiliklere ragmen ben bu ülkeyi çok sevdim.Bomba, > >>>ishal, > >>> >müzik, sicak, Ali,her seye ragmen beni olumsuz etkileyemedi. Seneye > >>>yine > >>> >Alanya'ya gidecegim. Yakinda görüsmek üzere. Beate'ye selamlar. Onu > >>>masaja > >>> >yalniz göndermemeni öneririm. Sevgiler... > >>> > > >>> >Arkadasin Hubert... > >>> |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu mektup sana…hani eskiden canım dediğim sen vardın ya işte ona bu mektup… | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-02-2008 09:32 PM |
Son Mektup | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 12:26 PM |
Son Mektup | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 12:26 PM |
Son Mektup | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 12:25 PM |
en yeni Gta(san andreastan sonraki) | rhn.inc | Oyun Download | 7 | 09-09-2006 09:47 AM |