![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 12 Times in 6 Posts
Üye No: 16000
İtibar Gücü: 1424
Rep Puanı : 559
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() 1.diyelim bir yakininiz camasir suyu icmis..sakin bir sey vermeyin ve mümkünse kusmamasi icin calisin
2.diyelim trafik kazasi gecirdiniz sizin durumunuz i ama arkadasiniizn y a önce sorun ona iyimisin die evt derse bu bilincinin acik oldugunu ve hayati tehlikenin az oldugunu gosterir telas etmeyin onu arabadan cikarin ve boynundaki vertebralar hasar gormus olabilir kendi oynatiyorsa rahat ok ama siz kendiniz o yerde yatiyorsa oyle sadece konsabiliyorsa mümkünse boyynunu hic oynatmayin hatta oynatmayin ve hemen 112 i arayinve yine diyelim bacagindaki femur (insan vucudundaki en buyuk kemik baldır da ki )kirilmis gorunuyor cunku bacak yamuk durur anlarsiniz yapmaniz gereken hemen 112 i aramak ilk is sonra sarampole dusmusseniz halk yardım icin gelmistir onlarla birlikte onu bir battaniye havlu bez ne varsa onun uzerine koyup bacagini hic oynatmadan onu yol kenarina almak ve orada onun ehliyetini vs arabadan alın jandarmayı da arayin no telas.. 3.kene hakkinda herkes cok sey duydu ama yinede yazam her kene zehirli deil bazilari zehirli o yuzden keneyi vucucunuzda yada baskasinda gorurseniz siz cikarmayin doktora gidin kesinlikle üzerine alkol felan dökmeyin bu onu kusturur ve zehiri varsa bosaltmasina sebep olur..ve yine kene diyelim zehirli semptomlari hemen cikmaz 1 ile 10 gun icinde cikabilir yani doktora gittiniz kan aldilar baktilar sonuclar ii geldi ama siz yine takip edeceksiniz 10 gun kene ısıran kiside vucudunda dokuntu gribal semptomlar,burun kanaması ,idrarda gaitada kan olması,dis eti kanaması gibi durumlarda hemen tekrar doktora gitmelisiniz kesinlikle ve diyelim hic bir sey olmadı her sey normal gitti 1 hafta sonra kontrole gitmelisiniz(bunlar onceden yazılmıssa sorry ) 4.bazi kisiler doktora gidiyor ilaclari alip kullanmiyor veya vaktinden once birakiyor veya ise yaramadi bu ilac deyip kesiyorlar sonra baska doktora gidiyorlar oyle yapmayalim bazi hastaliklarin tedavisi uzundur ve bazi hastaliklarda verilen ilacin etkisi 1 veya 2 hafta sonra ortaya cikiyor cunku kanda belli bir esik degere gelmesi icin ilacin o kadar zamana ihtiyaci vardir doktorlar bunu soyluyo ama dikkat eden yok ..doktoru begenmezseniz soyleyin sizi sevk etsin hekim secme hakkiniz vardir ama mumkunse tdvye uyalim 5.holluk denen bir sey var ben de gecenler ogrendim cougu topsaga sarıyorlar ii gelecegine inanıyorlar bunu yapanları biliyorsanız uyarın yazık o cocuklara sonra hastaneye ne hallerde geliyorlar ... 6.yine ufak kardesleriniz varsa 3-4-5-6-7 ![]() 7.buyuklerimizde vardır kolestrol veya yag denen sorun onlara soyleyin bol bol yurusunler hdl denen ii yagı vucudda en cok arttıran yuruyustur ..yine sporun onemi (ama ilaclarini kesin kullansinlar cunku yuruyus felan spor yapmiyorlar hic) 8.dun bir hemsire ile konustum beli agriyormus L4-5 disklerinde kayma varmıs biraz yani bel fıtıgı arkadaslar bel fıtıgı diye hemen doktora gidip ameliyat olmayın(bazen simdi yazacagım tdviyi once uygulamadan ameliyat ediyolar hemen siz dikkat edin )ark boyle kisilere 10 gun tam yatak istirahati verilir sadece tuvalet ve yemek icin yataktan kalkacak..ve bu yatis sırasında bir agrı kesici ve kas gevsetici kullanacak ilac ismi yazmıyorum ben reklam olmasın(doktorunuz bu tavsiyeyi edip size bu ilacları da yazmalı)ve yatıs pozisyonu sag yan tarafınıza donuyorsunuz sag eliniz basınız altında veya yanında alttaki bacagınızı uzatıyorsunuz ustteki bacagınızı kendinize dogru cekiyorsunuz bu sekilde tam on gun ilacları da kullanarak tedavi goruyorsunuz agrılarınız gecti ise sırt kaslarını guclendirecek hareketler artık ve gecmis olsun ama fayda gormediniz mi tedaviden ftr(fizik tedavi rehabilitasyona)gidiyorsunuz yine mi agrılarınız gecmedi o zaman son care ameliyat artık .. 7.bu arada 4 gun once idi galiba bir zehirlenme vakasına gordum cagala cekirdegi yiyen 2 kardes zehirlenmisti icinde siyanur varmıs ..haberiniz olsun 8.son olarak arkadaslar tansiyonunuz -kolestrolunuz -sekeriniz- kalb sikayetiniz-bel agrılarınız-romatizmalarınız cıkmadan once ara ara spor yapın duzenli olsun az olsun dikkatinizi cektimi bilmem insan vucudunda kullanılmayan yer atrofiye(kayıp) ugruyor mesela hasta oldunuz surekli yattınız kaslarınız zayıflınız kemikleriniz inceliyo yaralar cıkıyo cok yatarsanız (yatalak hasta gomusseniz onlardan bahsediyorum )beyniniz kullanmaya kullanmaya artık zor ogrenir dikkatiniz azalır oluyo yok bizden gecti ihtiyarladık okuyupta alim mi olacam arkadaslar duymussunuzda nice ihtiyarlar neleri ogreniyo bitiriyo kısaca beyin kaslar vs kullanın ki atrofiye gitmesinler ... galiba bu kadar yeter sacamaladıgım ..ev tasıyacagım bugun ve yarın onunla ugrasayim biraz ve aksama da karayip korsanlarini2 izlemeye gidem gelmisse .. k.i.b saglıcakla kalın la sansa bak kapı calındı geldiler gaz doseyeceklermis eve esyaları kaldıram hele duzenleme yapamayacam yazıya artık ![]()
özgür olmak istiyorsan köle gibi çalış,üret ama görev bil dinlenmeyi de çalışmak kadar &en bilge insan,eksiğini ve kusurunu bilen kişidir sözünü tutan,bencil tutkuları silen kişidir kötülüklere yüz vermeyen,iyiliklerle yüzleşen dünya yıkılsa,kendi değerlerini söyleyen kişidir... hz.ali(k.s) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 16153
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() paylasım icin saol elleribe saglik...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 336 Thanked 198 Times in 92 Posts
Üye No: 11033
İtibar Gücü: 1943
Rep Puanı : 18968
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Sagol güzel paylasim.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buradan Duyulmuyor | кσмüηιѕт | Komik Fıkralar | 0 | 05-25-2010 10:02 PM |
Sevgililer Çok Azgınlar Arabada Başlıyorlar Ordan Eve Geçiyorlar (Sesli - 73 Mb) | Gonzales' | Türk Video | 1 | 11-21-2009 03:13 AM |
cd key istekleriniz buradan | rockstar | Oyun Hileleri | 24 | 06-05-2009 12:50 PM |
Dost Bildiklerim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-20-2008 01:43 PM |
ordan buradan bildiklerim...2 | verseau | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-25-2006 08:52 PM |