www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-21-2006, 11:55 PM   #1
alexdesouza20.07
ÇaKaL Üye

alexdesouza20.07 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 136
Üye No: 7326
İtibar Gücü: 1824
Rep Puanı : 11245
Rep Derecesi : alexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond repute
Varsayılan Bu sozler olay yaratacak Hikmet Tanrıverdi (ozel Röportaj)!!!

Nusret Odabaş'ın özel haberi

Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi haber7.com'a çok özel açıklamalar yaptı. Tanrıverdi Malatyspor'la Denizlispor arasında geçen şike tartışmaları konusunda sert konuştu.

İşte çok önemli röportaj:

Başkanım malum çok haraketli günler geçiriyorsunuz, Denizlspor'la Malatyaspor arasında geçen şike iddiaları konusuna nasıl başlamak istersiniz?

Ben bundan sonraki görüşmelerimi Malatyspor eski başkanı sıfatı ile yapıyorum. yapacağım ve söyleyeceğim şeyler Malatyspor Kulübünü bağlamamaktadır. yapacağım ikili görüşmeler şahsıma aittir. Şike konusunda biz bu konunun sezon bitmeden takipçisi olacağımızı söylemiştik. Ancak Denizlspor cephesinde yaşanan gerginlikle tekrar belgeli bir şekilde su yüzüne çıktı. Bir başkan önemli olan maçlar öncesinde en yakın rakibinin eşi dostu olan insanlarla yemek yer ve toplantılara katılırsa bizim bundan şüphelenmemiz doğrudur. Denizlispor başkanı Ali İpek malum kişilerle görüşmüştür. Ancak benim bundan önce söyleyeceklerim var.

Nedir başkanım, yoksa Denizlispor başkanı Ali İpek'in ligin bitmesine 2 hafta kala "Türk futbolunu sarsacak önemli açıklamalar yapacağım" demeciyle mi alakalı?

Ona da geleceğim. Biz Denizlspor'un Rizespor'la oynayacağı maçın naklen yayınlanmasını istedik. Malum düşme konusunda en yakın rakibimizdi. Taleplerimiz bir bir yerine geldi. Lig TV ayarlandı, Federasyon evet dedi. Herşey ayarlandı. Maç günü Lig TV'nin canlı ayayın aracı Rize'ye gitti. Bir telefon geldi ve maçın Federasyon Hukuk Kurulu tarafından naklen yayınlamayacağını öğrendim. Bundan önce de Rize'ye verilen seyircisiz maç oynama cezası da sistematik olarak ayarlandı. Ceza seyircili idi, seyircisize çevrildi. Her şey kılıfında ilerliyordu. Denizlispor başkanı Federasyona şantaj yaptı ve herşeyi istediği yaptırdı.

Başkanım küme düştükten sonra ne yaptınız?

İlk olarak Federasyona şike komusyonu kurulması için yazılı bir dilekçe sundum. Biz düştükten sonra yaptığım Temiz futbol istiyoruz açıklamaları nedeniyle de 1,5 ay ceza aldım. 2 Ay geçti ve hala bir ses yok. Bana ceza veren idare, şike komusyonu konusunda niye aynı hassasiyeti göstermiyor?

Başkanım bugün medyaya yansıyan haberlerden sonra ne düşündünüz?

Ben Denizli'de yaşanan olayın Başkan Ali İpek'in paraları toplayıp cepe indirmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Basının haber alması da yönetimden sızan habere göre olmuştur. Ama haber doğrudur ve Denizlespor başkanına ve Denizlispor yöneticilerine gelen mektup belgedir.

Bundan sonraki adımlarınız ne olacak?

Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Sırasıyla avukatlarımız aracılığıyla Federasyona, UEFA'ya, Milletvekilleri'ne, spor Bakanlığına, Kulüpler Birliği'ne Hukuki olarak nerelere başvurmamız gerekiyorsa takipçisi olacağız. Malatyalı milletvekilleri vasıtayla Meclis araştırma komisyonunu kurulması için dilekçem olacaktır. Ne gerekiyorsa yapılacak.

Peki sizin Çek futbolcularınız tercumanınızın ağabeyi aracılığıyla böyle olaylara karıştığını doğruladılar mı?

Bunu doğrulayamazlar. Çünkü futbolcu bunu yapmaz. Futbol hayatı biter.Bana göre Şike'nin belgesi Denizlispor başkanının Çek yöneticilerle yediği yemek ve İpek'e gelen para isteği mektubudur.

Sizin bu girişimleriniz bir takım dengeleri değiştirecek..

Elbette acilen bu işler için kurulacak olan komisyon kararı sonrasında Hukuk'a göre bizim Lige Denizlispor'unda düşmesi gerekiyor.

Süre çok kısıtlı efendim 2 hafta var

Evet ligler uzatılabilir. Bu konuda Spor Bakanlığı'na müracatta bulanacağım. Malatyaspor'un mevcut hakkının iade edilmesi ligin zirvesini de değiştirir. Biz sadece kendimizi düşünüyoruz. Fenerbahçe'de şampiyon olabilir.

Futbol Federasyonunun iddialara ve sizin isteklerinize bakışı nasıl?

Federasyon olayı soğutmak istiyor. Belli bir zaman aşımından sonra ortalık sessizleştikten sonra diye düşünülüyor. Ami bizim zamanımız yok. Ben şahsım olarak bu davayı sonuna kadar sürdüreceğim. Pazartesi günü Kulüpler Birliğiinden destek isteyeceğim.

Peki şike cezaları hakkında malum bir İtalya örneği yaşandı?

Evet. İtalya'da kanaaler üzerine cecalar verildi. Kimsenin gözünün yaşına bakılmadı.Biz de öyle olmaz çünkü kanatler üzerinde olmayacak.

Peki şikenin belgesi olmaz derler sizin belgeleriniz nedir?

Denizlspor yönetimin yediği yemekli şike toplantısı. Denizlspor'a gönderilen para isteği mektup. Daha da olacak. Pazartesi gününden sonra görüşmelerimiz sıklaşacak. Seninle de görüşeceğiz, çünkü bu olay burada kapanmayacak ve inşallah temiz futbol anlayışı galip gelecek.

Teşekkür ederiz.

+++REP+++

Altın sarısı bir güneşin lacivert okyanuslarına gömün bizi. Bırakın üzerimizde çubuklu forma yüreğimizde sevdası kalsın!

alexdesouza20.07 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-22-2006, 02:19 PM   #2
kasirga78
ÇaKaL Üye

kasirga78 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 332
Üye No: 11279
İtibar Gücü: 1780
Rep Puanı : 9245
Rep Derecesi : kasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond repute

Teşekkürler paylaşımın için.

Hep Destek Tam Destek
Ne Kupa Büyüklüğü Ne Şampiyonluk
Sevdamıza Kimse Engel olamaaz
Bazen Hüzün Vardır Bazen Mutluluk
FENERBAHÇE sevgisinin Adı Konamaz
kasirga78 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı