![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 11 Thanked 23 Times in 8 Posts
Üye No: 13745
İtibar Gücü: 1417
Rep Puanı : 1160
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Evlilik, inanmadigim halde içerisinde 17 seneyi
>>>> bitirdigim bir kurum benim için.. >>>> 17 senede (abartmiyorum) 40 çift arkadasimin son >>>> verdigi kurum ayni zamanda da... >>>> Evliligimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belkide >>>> kuruma inanmamaktan geçiyor. >>>> Evliligi toplumun dayattigi sekilde >>>> yasamamaktan... >>>> Nedir bu dayatmalar? >>>> Erkegin muhakkak kadindan yasça büyük olmasi, egitim >>>> seviyesinin erkegin lehine yada en azindan esit >>>> olmasi >>>> >>>> bunlarin sadece ikisi... >>>> Olmaz, yürümez diyor toplum... Erkek yasça büyük >>>> olmali ki, kadina "hot" dediginde oturmali kadin... >>>> >>>> Yada yumusatiyorlar; efendim kadin erkekten önce >>>> çöktügü için (hani dogum felan) küçük olmaliymis >>>> yasi... >>>> Egitimde de böyle.. Kadinin çok okumusu bilmis >>>> olurmus, evde kalmakmis layiki.... >>>> ESiM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne "hot" dememe gerek kaldi >>>> 17 senede, ne de benden önce çöktü... >>>> >>>> Yillar içinde ben yaslandikça o gençlesti, "oo >>>> Can bey kapmisiniz çitiri" esprilerine muhattap >>>> dahi oldum. >>>>ESiM 3 ÜNiVERSiTE BiTiRDi; ben bi taneyi 9 senede >>>>bitirdim.. >>>> >>>> Ne o bana bilmislik tasladi, ne ben ona ezik >>>> baktim... >>>> Kulaga gelen müzik tekse de, onu olusturan notalar >>>> farklidir der Halil Cibran... >>>> Bunu unutmadik biz. Ben konusurken o dinledi, >>>> Ben dinlerken o konustu 17 sene. >>>> >>>> O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o "haklisin >>>> bitanem..." dedik, >>>> >>>> öfke bitip firtina duruldugunda "ama bi de böyle >>>> düsün" de dedik fikrimizi savunurken. >>>> >>>> Farkli insanlar olarak görmedik birbirimizi, >>>> ayni amaç için savasan neferlerdik bu hayatta... >>>> Asla bilmedik ne kadar para kazandigimizi, ortak >>>> cüzdanimizdan gerektigi kadar aldik.. >>>> >>>> Ne kadar çalarsa çalsin masanin üstünde telefon, >>>> kim bu saatte arayan karsi cins diye sorgulamadik da >>>> ama... >>>> Sevginin en büyük dostuydu bizim için "güven"... Ve >>>> güvenin ardina saklanmis bir "saygi" vardi daima... >>>> Ne kavgalar, ne badireler atlattik 17 senede... >>>> >>>> Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi >>>> sütliman yasayacaktik... >>>> >>>> Öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez >>>> odamin disinda yattim bi gece, misafir odasinda... >>>> Gece yarisi kapi açildi, esim "ne yapiyosun burda?" >>>> diye sordu kapinin esiginden, >>>> "uyuyorum" dedim buz gibi bi sesle... >>>> Gitti, gelmesi 1 dakikasini almisti elinde >>>> yastikla... "kay yana" dedi daracik yatakta. >>>> "ne yapiyosun?" dedigimde "benim yerim senin yanin, >>>> sen gelmezsen ben gelirim" dedi... >>>>Anladim ki o gece, en uzun kavgamiz yat saatine >>>> kadar sürecek... >>>> Ve bence dogrusu da bu... >>>> Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde >>>> kavga ettik, yatak odamiz haric.. >>>> >>>> Kirsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin >>>> tutmadik birbirimize... >>>> Toplum kurallariyla oynasaydik bu oyunu belki de 41 >>>> inci çift olacaktik o listede... >>>> >>>> Ama oyunun kurallarini biz koyduk... Nede olsa >>>> bizim oyunumuzdu, oynanan... >>>> Evlilik; hesapsiz içine dalinmasi gereken bir oyun >>>> bence... >>>> Topluma kulaklarini tikayarak hemde... Ne benim, ne >>>> de bizim sözlerimizle... >>>> Sadece gönlünüzden geçtigince... >>>> Dedigi gibi Ataol Behramoglu' nun; >>>> "...Yasadiklarimdan ögrendigim bir sey var: Yasadin >>>> mi büyük yasayacaksin, irmaklara, göge, bütün evrene >>>> karisircasina. Çünkü ömür dedigimiz sey, hayata >>>> sunulmus bir armagandir. >>>> Ve hayat, sunulmus bir armagandir insana..."
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sarhos Kadin Komsusuyla Gizliden Kacamak Yapior Adam Uzerine almis Hoplatiyor | yasemin32 | Türk Video | 0 | 04-06-2010 03:05 AM |
Evlilik - 2 | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-20-2007 06:54 PM |
Evlilik | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-20-2007 06:51 PM |
kalbin uzerine kendi we sewgilinin ismini yaz | GeCeLeR | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-08-2006 12:14 PM |
Ozel Istek Uzerine Lezbien Resimleri | hircinbey | Adult eski arşiv | 1 | 03-16-2006 06:17 AM |