www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-20-2006, 04:22 PM   #1
alexdesouza20.07
ÇaKaL Üye

alexdesouza20.07 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 136
Üye No: 7326
İtibar Gücü: 1828
Rep Puanı : 11245
Rep Derecesi : alexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond repute

Fenerbahçe Futbol Takımımızın Kaptanı Ümit Özat, bugün yapılan idman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ümit Özat, “Sivasspor maçı istediğimiz gibi bitmedi. Yaptığımız basit bir hatayla 2 puandan olduk. Ligin ilk haftalarında olduğumuz göz önüne alınırsa bu puan kayıplarının telafisi olduğu unutulmamalı. Ben puan farkını ilk haftalarda açmaktan yanaydım ama 6. haftadayız bu isteğimiz gerçekleşmedi. Ama kimse üzülmesin biz bu puan kayıplarını telafi ederek başarıya ulaşabilecek güçteyiz” dedi.

Ümit Özat , Sivasspor maçında yaşanan olay ile ilgili ise, “Sivasspor maçında hakem İsmet Arzuman’ın eleştirildiği pozisyonda oyun durmuştu hakemden ben sahaya gir işaretini almıştım. Gir işaretini almam ve bizim olan tacı rakibin refleksle çabuk başlamasıyla bir anlık enstantane oluştu. Ne ben hakemden onay almadan sahaya girecek kadar çiğ bir adamım, ne de hakem bu kadar kuralları bilmeyecek kadar tecrübesiz bir insan” şeklinde konuştu.

Kaptanımız, yeni transferlerimiz ile ilgili sorulan soruya “Yeni transferlerimizin hepsi futbol kariyerlerinde kendilerini defalarca ispat etmiş kaliteli oyuncular. Daum ile çalıştığımız dönemde yeni transferlerimiz ile ilk sezonu 8 puan geride tamamlamıştık. Şöyle bir baktığınızda geçen yılın ilk 11’inde yer alan oyunculardan sadece 5’i bulunuyor.
Oyuncular alışma devresinde. Yeni transferlerimiz oyuncularımızın milli takımlarda olduğu dönemde takıma katıldı. Ayrıca bu isimler takıma 15-20 gün önce dahil oldu. Uyum süreci mutlaka zaman alacaktır. Bu oyuncular kalitelerini ispat etmiş karakterli ve yetenekli oyuncular. Bu arkadaşlarımıza sahaya çıkıp destek vermek zorundayız. Biraz zamana ihtiyaçları var. O zamanı en az kayıpla atlatmak en büyük temennimiz” diye cevap verdi.

Alınan sonuçların sadece yeni oyunculara mal edilmemesi gerektiğini söyleyen Ümit Özat, “Bu olayı sadece bu arkadaşlarımıza bağlamamak lazım. Futbol bir bütündür. Gol yenildiği zaman defans, gol atıldığında forvet oyuncusu ön plana çıkmamalı. Bu bakış açısının değişmesi gerekir, çünkü futbol bir takım oyunudur. Ayrıca yeni arkadaşlarımızı düşünerek olayı bireyselleştirmemeliyiz. Yeni oyuncularımızın kalite ve karakterlerine inanıyorum. Bu arayı en hatasız şekilde tamamlarsak hedefimize varırız. Hepimizin üzüldüğü nokta, rakiplerimizin birbiriyle oynadığı haftada puan farkını açabilirdik. Ondan dolayı sıkıntımız var, ancak panik yapmaya hiç gerek yok. Fenerbahçe takımı, iyi, karakterli yürekli oyunculardan kurulu bir ekip. Kaliteli, her şeyi bir bütün halinde her şeyi doğruyla yanlışla her şeyiyle paylaşan bir hocamız var. Birlik olup bu günleri atlatacağız” dedi.

Kaptanımız sisteme ne kadar alıştınız şeklindeki soruyu, “Yıllardır futbolun içindeyiz. Sistemlere takılıp kalmamak gerekir. Neticede sahaya 11 kişi çıkıp yapmanız gereken futbolun gerekleri var. Hocamız futbolun en ince detaylarına kadar bize gösteriyor. Dediğim gibi bir alışma uyum dönemindeyiz. Ancak futbolun dili birdir. 50-100 maç üst üste oynayan bir toplulukla, 4-5 maçı üst üste oynayan topluluğun birlikteliği, aynı olmayabilir. Bu nedenle sabır göstermek gerekir. Konyaspor, Randers ve Bursaspor maçlarını üçte 3 yapıp milli takım arasında eksikleri tamamlayarak emin adımlarla yolumuzda ilerleyeceğiz” şeklinde yanıtladı.

Ümit Özat, Kadıköy’deki maçlarda taraftar tepkileri ile ilgili soruya ise, “Ben tepkiyi sahaya yansıtmam. Stada 55 bin kişi geliyor. Burada herkesin sizi beğenmesi mümkün değil. Bu konularla ilgili söylemde bulunup yorum yapmam doğru değil. Ama ben bunları aşarım. Vicdanımın rahat olduğunu, verdiğim mücadelenin onurlu bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Mümkün olduğunca bunlara göğüs germeye çalışıyorum. Önemli olan bu tepkilerin genç oyuncularımıza gelmemesi, çünkü onlar birer fidan ve kırılmaları çok kolay. Onları bu tip şeylerden korumamız gerekiyor” şeklinde yanıtladı.

Perşembe günü oynanacak Randers maçı ile ilgili olarak ise, “Kimsenin korkusu ya da endişesi olmasın biz Fenerbahçe takımıyız. Tabii ki kötü ve iyi oynadığımız maçlar oluyor. Rakibi hiçbir zaman küçümsemiyoruz. Randers maçında tur atlayamayacak gibi bir durumumuz olsa o zaman UEFA Kupasını hedeflemenin hiç bir anlamı yok. Özellikle avrupa takımları sistem açısında birbirlerine yakın ve dağılmadan oynuyorlar. Rakibi küçük görme adına söylemiyorum. Randers maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Olası bir kazayı düşünmenin UEFA Kupası’nda yol almayla bağdaşacak bir tarafı yok. Bu maçta camiamız rahat olsun. İstediğimiz skorla döneceğiz." dedi.

Kaptanımız son olarak UEFA Kupası’nı alabilecek güçte misiniz sorusuna, “Hayatım boyunca kendi inandığım doğrularla yaşadım. Fenerbahçe Kulübü 100 yıllık bir çınar. Fenerbahçe’nin UEFA Kupası’nı arzulaması kadar doğal bir şey olamaz. Biz bu yolda emin adımlar attık. UEFA Kupası’nda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bunu ortaya koyacağımız mücadele gösterecek. Kesinlikle hedef gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Sonu final olursa buna kimse hayır demez” şeklinde cevap verdi.

+rep

Altın sarısı bir güneşin lacivert okyanuslarına gömün bizi. Bırakın üzerimizde çubuklu forma yüreğimizde sevdası kalsın!

alexdesouza20.07 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı