![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Jenkins: ’Kriz çıkacak’ dedik yanıldık, şimdi iyimseriz
Ezgi BAŞARAN ![]() Jenkins, o dönemde eldeki veriler ışığında kriz çıkacağı öngörülü raporun hazırlanmasında analist Robert O’Daly ile birlikte çalışan kişinin görevine son verildiğini de söyledi. EVET TAHMİNİMİZDE YANILDIK: Inteligence Unit’in, The Economist Konferansları 15. Yuvarlak Masa Toplantısı çerçevesinde düzenlenen, "Türkiye’nin Gelecekteki Adımları" konulu konferans nedeniyle İstanbul’da bulunan Charles Jenkins, Türkiye’de kriz çıkacağını iddia ettikleri 2004 raporunun akıbetini ilişkin sorumuza şu karşılığı verdi: "Evet yanıldık. Türkiye’yle ilgili raporları hazırlarken çeşitli kaynaklara başvuruyoruz. Türkiye’de bulunan bir ekonomi bir de politika sorumlumuz var. Bir de Londra’daki merkezimizde Robert O’Daly isimli bir Türkiye uzmanımız var. Bahsettiğiniz rapor Londra merkezinden hazırlanmıştı." RAPORU HAZIRLAYAN GİTTİ: Yanıltıcı raporu hazırlayan kişinin ayrıldığını belirten Jenkins sözlerini şöyle sürdürdü: "O zamanlar Robert O’Daly ile çalışan kişi artık Economist’in bir parçası değil. Ben bu tür yanılmalarını olağan görüyorum ve güvenilirliğimizi etkilediğine inanmıyorum. Çünkü bunlar eninde sonunda tahminler. Çoğu zaman da doğru tahminler yapıyoruz, o zaman da bravo diyorlar. Türkiye’de hükümet, tahmin ettiğimizden daha istikrarlı ve başarılı işler yaptı. Avrupa Birliği (AB) ile görüşmeler başarılıydı. Bu nedenle kriz olmadı." İYİMSERİZ, KRİZ BEKLEMİYORUZ: Bu sefer daha iyimser olduklarını belirten Jenkins, "Yakın zamanda büyük bir kriz beklemiyoruz. Ancak geçen mayıs ve haziranda yaşanan gibi küçük çaplı sıkıntı ve yavaşlama olacaktır. Çünkü önümüzde seçimler var. Ama yabancı yatırımcılar tarafından bakarsak, Türkiye şimdi çok daha az riskli bir ülke. Hükümet ekonomik açıdan doğru yolda" diye konuştu. Petrol Rusya’ya yaradı ama Türkiye ekonomisi daha güçlü THE ECONOMİST Intelligence Unit Doğu Avrupa Direktörü Charles Jenkins, Vlademir Putin yönetime gelmesinden sonra birara gelişmekte olan ülkemler arasında yeralan Rusya ekonomisinin nispeten düzeldiğine dikkat çekti. Rusya’nın Türkiye’ye göre bazı avantajları olduğunu belirten Jenkins, "Rusya’da Türkiye’de olmayan bir şey var, o da petrol. Petrol fiyatlarının artması Rusya’nın çok işine yaradı. Ama geleneksel ekonomideki gelişme bakımından Türkiye’nin Rusya’nın önünde olduğunu düşünüyorum. Daha güçlü bir ekonomisi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ticaretimiz 50 milyar dolara çıkacak Çin, THY’ye acilen 7 hat daha versin 9 eylül | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-09-2007 10:06 AM |
’Rekabet Ligi’nde 12 basamak sıçradık, ’gelişenler’i geçtik / 27 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-27-2006 01:53 AM |
12 cm’lik kriz / 26 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-26-2006 01:38 AM |
Türkiye’yi ’yıldız’ yaptılar, Ford Transit’i ’Yılın Aracı’ seçtiler / 21 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 3 | 09-21-2006 09:36 AM |