![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2995
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rekabetin yolu etik olmaktan geçiyor
Alper YOLDAŞ ![]() BELÇİKA merkezli Bekaert’in Yönetim Kurulu Başkanı Baron Paul Buysse, kurumsal yönetim ilkelerini uygularken etik olmanın önemine işaret ederek, "Türkiye’de de iş yaparken işin etik boyutunu unutmamanız, size eşit bir oyun alanı sağlar" dedi. İleri teknoloji ürünü tel ve benzeri iletken metal malzeme üretimi yapan, yıllık 3.1 milyar Euro’luk cirosu ve 17 bin çalışanıyla sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Bekaert’in Başkanı Buysse, "Türkiye için ABD ve Avrupa ile rekabette başarılı olmanın yolu etik olmaktan geçiyor" dedi. SAYILI ŞİRKETLER ARASINDA: Dünyanın ön gelen kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile fikir önderlerinden oluşan Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu’nun ikinci toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında düzenlenen "Halka Açık Şirketler ve Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetim" konulu konferansta konuşan Baron Paul Buysse, dünyada üçüncü nesli geçen sayılı aile şirketlerinden biri olarak kurumsal yönetim ilkelerine verdikleri önemi anlattı. Buysse, kurumsal yönetimin şirketlere bir fırsat sunduğunu ve daha fazla kar elde etmelerini sağlayabileceğini, ancak usulsüzlükleri gidermediğini söyledi. Aile şirketlerine önerilerde bulunan Buysse, "Bir aile forumu oluşturun, firmanın geleceğini tartışın. Bir aile sözleşmesi yapılmalı, hissedarlara danışılmalı" dedi. BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DA SÖYLEDİM: Üç yıl önce geldiği İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı Türk iş adamlarıyla görüştüğünü, ziyaretinde kurumsal yönetimin etik boyutundan söz ettiğini anlatan Buysse, şöyle konuştu: "Gelecekte işi etik bir şekilde yapmak daha önemli olacak. Kurumsal yönetim ilkelerini uygularken ’nasıl etik bir şekilde çalışabiliriz’ sorusunu kendinize sormanız gerekiyor. Türkiye’de de iş yaparken işin etik boyutunu unutmayın. Bu size eşit bir oyun alanı sağlar. Özellikle Türkiye için ABD ve Avrupa ile rekabette başarılı olmanın yolu etik olmaktan geçiyor." Buysse, çift haneli rakamlarla büyüyen Çin’de 1.4 milyar kişi, yılda yüzde 8-9 büyüme gösteren Hindistan’da 1 milyar kişi olmak üzere toplamda 2.4 milyar insanın dünyayı istila etmeye hazırlandığının altını çizerek, "Çin ve Hindistan da Batı ile iş yaparken etik kuralların öneminin farkına vardılar. Bu anlamda kendilerini hızla geliştiriyorlar" diye konuştu. HALKA AÇILMANIN ÖNEMİ ARTIYOR: Deutsche Bank Yönetim Kurulu eski Başkanı Rolf E. Breuer ise, Türkiye gibi pek çok ülkenin yabancı yatırımları çekmeye çalıştığına dikkat çekerek, bu nedenle halka açık şirketlerin öneminin arttığını söyledi. Breuer, şöyle devam etti: "Bu şirketlerin kurumsal yönetiminin iyi olması gerekiyor. Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki yatırımcıları çekebilmek için kurumsal yönetimin iyi olması lazım. Güven ortamı için bu çok önemli. İyi kurumsal yönetim yerli ve yabancı yatırımcılarda güven oluşturur ve böylelikle ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunur." Yatırımcı ve yönetim kurulunun kurumsal yönetimden sorumlu olduğunu belirten Breuer, Türkiye’de de kurumsal yönetim ile ilgili bir mevzuat bulunduğunu, güven telkin edecek bir yasal çerçevenin oluşturulduğunu kaydetti. Nerede değer varsa Sabancı orada olacak KORDSA Global’in ABD’nin North Carolina eyaletinde kurulu bulunan Kordsa Laurel Hill fabrikasının ek tesislerinin, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tarafından hizmete açıldığı bildirildi. Sabancı Holding’den yapılan yazılı açıklamada, yatırımı 25 milyon dolara mal olan ek tesisin açılışında konuşma yapan Güler Sabancı’nın, Türkiye’nin tek global markası olan Kordsa’nın kord bezi üretiminde dünya lideri olduğunu ifade ederek, Kordsa’nın uluslararası pazardaki liderlik konumunun güçlenerek devam edeceğini aktardı. Güler Sabancı, şunları kaydetti: "Bizim misyonumuz, rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli olan stratejik bir portföyü paydaşlarına değer yaratacak şekilde yönetmektir. Bunun için bu değer nerede yaratılacaksa, yani iş neredeyse Sabancı orada olacaktır. Yatırım yapacaktır, var olan yatırımlarını güçlendirecektir." Kordsa Laurel Hill fabrikasının ek tesislerinin açılış törenine Sabancı Holding Lastik, Lastik Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanı Turgut Uzer, Kordsa Global Üst Yöneticisi Mehmet Pekarun ve yönetim kadrosu katıldı. EK TESİS: Kordsa Laurel Hill fabrikası bünyesinde, ek tesislerin de dahil olduğu 21 bin metre karelik alanda büküm ve dokuma, 6 bin metre karelik alanda da kimyasal işlem (terbiye) yapılıyor. Yapılan ek tesislerin devreye girmesi ile büküm ve dokuma bölümünün üretimi yıllık 13 bin tona denk gelecek şekilde yüzde 40 oranında artacak. Kordsa Laurel Hill fabrikasında toplam 150’den fazla çalışan bulunuyor.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Barışın yolu İmralı'dan geçiyor | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-23-2008 12:43 PM |
Zavallı Kadın Olmaktan Sıkıldım! / 27 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 02:48 PM |
Cinselliğin yolu mideden geçiyor | "GladYator" | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-14-2007 07:38 PM |
Hillary Clinton: ABD'deki Türklerin senatörü olmaktan gururluyum / 6 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-06-2006 12:44 PM |
İşe Girmenin Yolu Patrona vermekten geçiyor diyor Hatunumuz..Harika bir film daha.. | KaRaYeL | Adult eski arşiv | 1 | 03-23-2006 01:49 AM |