![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2998
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakan Gül ’nükleer santral’i hatırlattı
Uğur ERGAN/ANKARA ![]() Gül, Fransız Meclis’nin sözde Ermeni soykırımını inkar etmenin cezalandırılmasını içeren tasarıyla ilgili Hürriyet’e şu değerlendirmelerde bulundu: HAZMEDEMEYİZ Böyle giderse karşılıklı kayıp olacak. Fransa kadar olmasa da biz de zarar görürüz. Ama şunu söyleyeyim ki, biz bunu kesinlikle hazmedemeyiz. Bunu Dousty-Blazy’e de söyledim. Tüm girişimlerimizi yapıyoruz ama gelen bilgiler çıkma ihtimalinin ağır olduğunu gösteriyor. Tedirginiz açıkçası. SOSYALİSTLERLE GÖRÜŞÜYORUZ Tüm partiler nezdinde girişimlerimiz oluyor. Sosyalistlerle de görüşüyoruz. Hedefimiz aynı zamanda şu: İnsanları oylamaya sokmamadan öte, bu haksız tutuma karşı tavır almalarını da sağlamak. Çünkü sevimsiz bir durum ortada. İHALELERİ UNUTUN Bizim Fransa ile çok büyük projelerimiz vardı. Örneğin nükleer santral ihalesi. Ama açık söyleyeyim, böyle bir şey oldu mu artık yapamayız bu işleri. Kesinlikle büyük ihalelerde bunu yapamayız artık. Bunu Dousty Blazy’ye de açık ve net şekilde söyledim. Çalışıyorlar bakalım. Sarkozy bile bir şeyler yapıyor, konuşuyor milletvekilleriyle. FİKİR CEZA ALACAK Bizim ortak bir tarih komisyonu kurulması önerimiz ortada. Buraya Fransız tarihçiler de katılsın diyoruz. Fransız Bakan’a, söyle bakalım o zaman dedim, bu tasarı geçerse bir bilim adamı nasıl çıkıp konuşacak orada? Fransız tarihçi Türklerin soykırım işlediği iddiaları yanlış derse, ceza alacak. Bu nasıl fikir özgürlüğü? TBMM’NİN HÜR İRADESİ Hükümetimizin TBMM’ye "Fransa Cezayir’de soykırım işledi. Hem bunu kabul edelim, hem de bu soykırımı inkar edenlere ceza uygulayalım" diye bir talimatı yok. Ama TBMM’nin hür iradesine de karışamayız.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
‘Bülent’e nükleer enerji çarptı’ /9aralık | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-09-2006 03:23 PM |
Türk tekstilinin Çin’e karşı Avrupa’da ’made in’ savaşı / 19 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-19-2006 01:55 AM |
İhlas GYO ’Buz adam’la ’Real’ olacak, orta gelirliye konut yapacak / 15 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-15-2006 01:39 AM |
Japonlar nükleer enerji ve 3’üncü köprü için geliyor / 13 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2006 01:42 AM |
Çağlayan: 12 Ekim’de Paris’e ’soykırım yok’ demeye gidiyorum / 9 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2006 01:45 AM |