www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-10-2006, 01:36 PM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası
 
M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2005
Konum: BeyCoast
Mesajlar: 7,003
Teşekkür Etme: 26
Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Sahteciliğe karşı görünmeyen yazı / 10 ekim

Sahteciliğe karşı görünmeyen yazı

A.A

Xerox'un, “Microtext” adı verilen dijital yazı fontuyla önemli belge ve dokümanların kişiye özel şifreleme ve güvenlik önlemleri ile dijital olarak basılması mümkün olacak.

Xerox'tan yapılan açıklamaya göre, firma, sahte belge ve doküman üretimini engellemek üzere çıplak gözle görülemeyen, ancak büyüteçle okunabilecek dijital bir yazı fontu geliştirdi.

Bu font Xerox'un yeni değişken veri işleme yazılımı, Xerox FreeFlow Variable Information Suite 5.0'e dahil edilerek piyasaya sürüldü. Microtext adı verilen bu buluşla; nüfus cüzdanı, ehliyet, üniversite diploması, pasaport, tapu, banka çekleri, ödeme belgeleri, kurum kimlik kartları gibi önemli belge ve dokümanların sahtelerinin üretiminin önlenmesi hedefleniyor.

0,25 milimetre büyüklüğündeki dijital yazı ve baskı fontu Microtext ile yüz sayfalık bir kitap içeriği, bir A4 sayfa kağıdın üzerine aktarılabiliyor. Microtext dijital yazı fontu ile önemli belge ve dokümanların üzerine, o belgenin gerçek olduğunu gösteren gözle görülemeyen harf, rakam ve işaretler yazılabilecek.

Çalışma, özellikle finans, eğitim ve kamu kurumları tarafından verilen değerli belge ve dokümanların güvenliğini sağlamak açısından önem taşıyor.

Mikroskobik kelimeler hali hazırda, kredi kartları ve banknotların içine gizlenerek kullanılıyor. Mevcut teknoloji ile kredi kartı ve banknot gibi değerli kart ve kağıtların güvenliğinin sağlanması için son derece zahmetli, uzun süren ve çok masraflı bir süreç takip ediliyor.

Şu an, bu tür değerli kağıtlar bunları kullanacak herkes için ortak olan bir kaç gizli simge, harf ve rakamlarla beraber ofset baskı ile basılıyor. Xerox'un çalışması, değerli kağıt ve dokümanların daha güvenli ve kişiye özel güvenlik şifrelemeleri ile dijital olarak basılmasını sağlıyor.

Microtext fontu sayesinde, değerli evrak ve belgeler üzerinde, belge sahibi kişiye özel gizli kelime, rakam ve şifrelemeler yer alabilecek. Örneğin bankalar, taklit edilmeye müsait, herkes için genel güvenlik önlemleri içeren bir banka çeki hazırlamak yerine Microtext fontu ile dijital olarak kişiye özel güvenlik şifrelemesine sahip banka çekleri basabilecekler.

Nüfus cüzdanları, ehliyet, üniversite diploması, pasaport, tapu, banka çekleri, ödeme belgeleri, kurum kimlik kartları gibi önemli belge ve dokümanların üzerine Microtext fontu ile o belgenin gerçek ve o kişiye ait olduğunu ispatlayan gözle görülemeyen kelime, rakam ve işaretler yazılarak belgelerin orijinalliği ispat edilmiş olacak.
__________________

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...


Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Msn Yazı Tipleri (: Msndeki Yazı Tiplerinden Sıkıldım Diyenler İcin eRtunGa MSN, ICQ ve Diğer Mesajlaşma Programları 0 10-04-2009 10:32 PM
Güney'de pastırma yazı / 27 Ekim KoJiRo Eskiler (Arşiv) 0 10-27-2007 12:20 PM
WSJ'den harika bir yazı 21 Ekim 2007 вσυя∂¢αη Eskiler (Arşiv) 0 10-21-2007 09:51 AM
Görünmeyen yazı fontu geliştirdiler Bostandere Eskiler (Arşiv) 0 10-10-2006 01:34 PM
MsN'de Yazın, Karşı Tarafa Yazı Ters Gitsin... TiKkY_BoY Eskiler (Arşiv) 1 02-26-2006 11:32 AM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:31 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.