www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 11-04-2006, 01:18 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Varsayılan Yurt dışı eğitimde mülakata veto 11/02/06

Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığının yurt dışına lisansüstü öğrenim için öğrenci gönderilmesi işlemiyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Daire, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim İçin Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu ve buna dayalı olarak yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderilmesi işlemiyle açtığı davada ilk incelemesini tamamladı.

Dairenin kararında, kılavuzunun ''yerleştirme'' başlıklı 4. maddesine değinildikten sonra, ilgili yasal mevzuata göre, Milli Eğitim Bakanlığınca ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde ÖSYM'ye yaptırılacak sınavda en az yüzde 60 başarı puanı alanlardan, başarı sırası esas alınmak suretiyle belirleme yapılacağının düzenlendiği anımsatıldı.

Kılavuz hükümlerinde ise LES puanı, mezuniyet notu veya ağırlıklı not ortalamalarının yanında mülakat puanının da dikkate alınmasının öngörüldüğü belirtilen kararda, ''yasada yer almamasına karşın mülakat şartı konulmasının, mülakatın objektiflikten uzak olmasına yol açacağı'' kaydedildi.

Kararda, kılavuzun, ''başvuru belgelerinin değerlendirilmesi'', ''mülakat'' ve ''yerleştirme'' bölümlerinde ve bu hükümlere göre tesis edilen yerleştirme işlemlerinde ''hukuka uyarlık bulunmadığı'' belirtildi.

YÖK tarafından, bir süre önce, iptal ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurulmuştu.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı