![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() içininin en ıssız yerinde sabahı bekle
em zayıf ışıkları her gece açlığına sabrına ekle usanmadan akşamları ümidine dost dağlar başka bir yerde nasıl yükselsin sevginin zirvesinde ümidin dağ sevgilin bulut hatırla içinin en ıssız yerinde nasıl öpüştüğünü sabaha doğru bir kız çocuğu sözgelimi cebinde elinin biri, diğeri sana uzanmış üşümüştü hiç bir ateşi yakmadan öylesine saf elde ve tüketmeden özünü söyle, nasıl ısıtırsın içinin en ıssız yerinden başka bir yerde? hangi çiçek hiç solmadan yaşar bazen sabaha karşı bir şarkı -kimse yok sevdada karanlıktan başka- der ve içini çeker derin derin gece bazense ümit düştüğünde içine yine aynı yerde nasıl bir gün doğar "sen" dediğin gün, "ben" dediğin gece bir çiçek, çiy düşmüş yaprak ve bir tek damla damlada sen, damlada ben, içimizde ıssızlıklar ve en ıssız yerinde içinin var olan sen, var olan bende ne üşümek var ne yanmak, simgelerden başka her yangına eş dağ evinin bir odasında yanar ateş el kadar sobanın koynunda kırsala buz bağlar kurt ininden öteleri oysa ben hiç üşümem, içim eş her yangına insan ölür dünya terkedilir nasılsa karda yanan bilmeden bırakılan ayak izleridir ve son bulan uçurumlarda bir varmış bir yokmuş ömür kimi zaman tam, kimi zaman eksiktir bir gidiş bin öksüzlük kimi zaman kimi zaman bin varlık bir çöplüktür sen dayan, utkunun ne sonu ne başı vardır tut ki, elini tuttu bir küçük küçücük umudu böyle büyüttük bal dök yala hasreti, sevdaya tuz bas böyle anlarsın ayrılığın tadını gittiğin her yerde kuru bir somunla banamadan yalarken parmağını her kahvaltı sofrasında güneşe yağmur yağar yalanlarsın pencerende mesela takvime bak on iki gün var henüz on iki gün kavurur kış kestanelerini birer birer patlar kevgire mısır taneleri uzun gecelere bebek nefesleri dizilir her verişte bir çiçek koparan benliğinden on iki yüz yıllık fakirliğinde oysa ki kaç ilk sevdaya yüklüydün sen bilmeden içinin en sessiz yerlerinde benden geçen bir gece uykulu, ağlayan çiçekler ekiyordum son yudumu alınca sudan, kuru toprağı gördüm çıkarıp sana verdim insan sen sulan sen sulan ! ölümün kucağında yaşıyorsak da böyle bir çiçeksin sen, içimin en sessiz yerlerinde Ömer Serdar |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Teşekkür Etme: 31 Thanked 51 Times in 15 Posts
Üye No: 18248
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() hımm cok guseldı begendım saol...
"on iki yüz yıllık fakirliğinde oysa ki kaç ilk sevdaya yüklüydün sen bilmeden " burasını daha bı cok bgendım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Issız Adaya Düşsen......!! | biqboy | Forum Oyunları | 3 | 11-14-2009 05:25 PM |
Issız Ada | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-05-2008 10:13 PM |
Issız Sokaklar | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-04-2008 09:23 AM |
Issız ******* | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-04-2008 09:23 AM |
Issız Gece | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-04-2008 09:23 AM |