![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3941
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Polis gecekonduda! Müdürü düğünde sarayda!
Şehirler, özellikle nüfusu 5 milyonun üzerindekiler; “suçlu ordusu besleyen ve her an bir cinnetin patlayarak masum insanları yok edebileceği” gasp, darp, hırsızlık, cinayet, hiddet, şiddet, kapkaç, dolandırma, çocuk tecavüzü, uyuşturucu satışları, sapık eğilimler, sapkın davranışlar, hileli iflas, mafya örgütü üreten makinelere döndü. Çarşıda, pazarda... Yolda, okulda... Otelde, barda... Kafede, plazada... Ve hatta kanunun suçluyu, saldırganı, sapkını, hırsızı, caniyi cezalandırıp topluma teorik olarak da olsa yeniden kazandırma sürecini başlattığı yer olan mahkeme binalarında bile polisin, jandarmanın, savcı ile hakimin şaşkın bakışları arasında tabancalar, yumruklar, bıçaklar konuşuyor. Akşam haberlerinde de TV ekranları; “bir kadın boğazlanırken, bir mağaza soyulurken, bir erkek dokuz kişi tarafından linç edilirken” canlı yayın seyrediyoruz. Çivisi çıktı. Cinnet yükseliyor. Delilik artıyor. Çılgınlık kabarmakta. Şiddet egemen oldu. Korkularımız bile sindi. *** Kentler mutlu değil. En azından kentlerde yaşayanların çok büyük bölümü mutlu değil. Enflasyonun düşmesi, ihracatın artması, ithalatın patlaması, milli gelirin 2O çeyrekten beri (60 ay ediyor) kesintisiz büyümesi, kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardan 5 bin 300 dolara çıkması, dış borcun katlanarak artması, bankaların ve kâr eden devlet şirketlerinin yabancı küresel sermayeye satılması, yüksek faize gelen sıcak paranın (hoppa para) 50 milyar dolara ulaşması toplumun çoğunluğunun mutluluğunu artırmadı. Çünkü işsiz azalmadı. Gelir dağılımı düzelmedi. Tersine, zengin fakir uçurumu çok açıldı. İstanbul’da Kanyon çarşısında Harvey Nichols mağazasında Balenciaga marka timsah derisi siyah kadın çantası 24 bin YTL (24 milyar lira) satılırken ve dükkân sahibi “satışlarımız çok iyi” diye mutluluğunu belirtirken Mahmutpaşa’da, Sarıgazi, Ümraniye, Fikirtepe halk pazarlarında fiyatı sadece 5 YTL’ye (5 milyon lira) satılan plastik deriden siyah kadın çantasını alamayan ailelerin sayısı artmakta... Gini katsayısına göre, Türkiye’de gelir Hindistan ve Pakistan’dan bile daha adaletsiz dağılıyor ve Dünya Bankası raporuna göre de Türkiye’de 2.5 milyon kişi günde 1 dolarla ve 13.5 milyon kişi de günde 2 dolarla geçinmek zorunda kalıyor. Bu 16 milyon yoksulun çoğunluğu da kentlerde yaşıyor. *** Sonuç ortada. Cinnet, şiddet! Hiddet, cinayet! Suç ve suçlu patlaması. Son çıkan genel afta hapishanelerdeki suçlu sayısı 35 bine inmişti, yüzde 100 artarak bugün yeniden 68 bine çıktı. Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2004 yılında ceza mahkemelerinde 1 milyon 54 bin dava dosyası karara bağlanmış, hüküm giyenlerin yüzde 26’sı hırsızlık, yüzde 25’i kasten yaralama. En çok hırsız artıyor. Polis ne yapsın? Polis gecekonduda, kirada; polis şefleri baloda, sarayda... Polisin bakanı YİMPAŞ’çı ile cenazede, namazda... Büyük kentlerin, örneğin İstanbul’un Emniyet Müdürü ile Valisi her gün ya bir zengin düğününde ya bir iş yerinin açılışında kurdele kesme töreninde ya da bir seçkin zümrenin kutlama partisinde görünüyor. İktidar Ordu’da fındık mitinginde halkı coplatıp dağıtmayan ya da Bilecik’te Başbakan’ın koruma yeğenini koruyamayıp MHP’lilere dövdüren emniyet müdürünü görevden alıyor, zengin düğünleri ile balolarının müdavimi polis şeflerini görevde tutuyor. Suç artıyor. Suçluluk çıldırdı. Polisin modeli yok. Polis gecekonduda. Müdürü düğünde, sarayda! Bakanı YİMPAŞ’çı ile namazda! YAZIYI ÇOK BEĞENDİĞİM İÇİN ALINTI YAPTIM... SAYGILAR... |
![]() |
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
baron33 (11-15-2006), berkaykucuk (11-15-2006), ceze34 (11-15-2006), CollαтєяαL (11-16-2006), gangaster (11-15-2006), GeCeLeR (11-17-2006), mezarci79 (11-16-2006), noumAhmet (11-16-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 30 Thanked 24 Times in 8 Posts
Üye No: 8136
İtibar Gücü: 1469
Rep Puanı : 1265
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() bir insanımızın önyargıyla baktığı bu güzide meslekte gerçekten fedakarca görev yapan Polislerimiz...
Hangi bayramda karakola gidip bayramlarını kutladık---Çünkü karakol bize küçüklüğümüzden beri kötü yer olarak anlatıldı---bügün bile ben daha hayatımda karakola gitmedim diye kendisinin ne kadar doğru dürüst olduğunu ifade eden insanlarımız var. Televizyonlarda gördüğümüz ve yakaladıkları teröristler, uyuşturucu kaçakçıları, hırsızlar, katiller,sapıklar.v.s için acaba hangimiz onlara bir teşekkür ettik bu işler onların görevi maaş alıyorlar mecbur yapacaklar dedik. HAYIR her şey maaş değildir her şey mecburiyette değildir asıl herşey sevmektir onlar bu ülkeyi bu insanları 1 milyar maaş için sevmiyor onlar bu ülkeyi bayramlarda resmi tüm tatillerde tatil yapamadıkları için bizlerin daha rahat daha huzurlu yaşamaları için seviyor ama biz yeri geldi onları işkenceci (çünkü satılık basın bize öyle yediriyor ya) yeri geldi rüşvetçi diye hep aşağıladık hep küçük gördük HAYIR onlar aslında çooook büyük yürekleri olan insanlardı tıpkı öğretmen gibi tıpkı doktor gibi umarım önce biz halk olarak sonra politikacılar onlara gerçektende çoktan hakettikleri ama göremedikleri saygıyı değeri verebiliriz.. Benim abarttığımı düşünen varsa bir gününü karakolda geçirip onlara misafir olsunlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 97 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 18505
İtibar Gücü: 1383
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() para için polislik yapılmaz hep kendinden fedakarlık yapman gerekir bayramı bilmezler çünkü bayramda görevleri iki katına çıkar tatili olmaz cum. pazar ek görevleri çıkar suçluyu yakalaması için kamera olmayacak yoksa canlarına okunur sert davransa suç olur yani adamların hali iyi değil yazılar için de eline sağlık
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 22 Thanked 38 Times in 13 Posts
Üye No: 14811
İtibar Gücü: 1436
Rep Puanı : 1962
Rep Derecesi :
|
![]() Evet ArkadaŞlar Ben Bİr Polİs Memuruyum Ve 13 Yildir Bu MesleĞİ Yapmaya ÇaliŞiyorum 10 Yilim İstanbul Gİbİ Metropolİtan Şehrİnde SuÇlu Kovalamakla GeÇtİ Ama EmeĞİmİn KarŞiliĞini Alamadim ÇÜnkİ Ben Adami Adlİye Soktum Benden Önce Çikti Gİttİ Ve Bu Benİ HergÜn Yikiliyordum Ben Yakalayim Kanun Salsin Varmi BÖyle DÜnyada Polİslİk Yapan Sorarim Sİze??? Ne Yapalim Ekmek Davasi Dİyİp Kendİmİzİ Avutuyoruz ArkadaŞlar GerÇekten Şu Yasalarla Elİmİz Kolumuz Daha Çok BaĞlandi ÜzÜlÜyorum Neden Dİye Soracak Olursaniz Sokaklarin Huzuru Kalmadi Bİz Bİle Çekİnİr Hal Aldik Her AldiĞimiz KİŞİ Bİzden Hakli Veya Haksiz Sebebe ŞİkayetÇİ Olmasi Hakkimizda AÇilan SoruŞturmalardan Şerefsİzİm Ben Biktim Yoldan GeÇen Adama Yardim Etsek Adam İŞİn İÇİne Bİzİde Katiyo Al BaŞina Bela
Ben GerÇekten Bu MesleĞe Severek Gİrdİm Ama Şİmdİ İse Karnim Doysun Dİye Yapiyorum Şİmdİden Saygilar ArkadaŞlar
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() Allah tüm polislerin yardımcısı olsun ..!
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Tüm Polislerin Yardımcısı Olsun...
![]() |
#7 | |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3941
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
ve ayrıca bide bana ters gelen olay türkiyede hiç bi rkimseye yardım edmiyorsun mesela yolda bi ryaralı buldun ve hastneye getirdin polis gelir ifadeni alır senmi çarptın derdini anlatamazsın mahkemede ifade verirsin birsürü prosüdür... ama ciddi anlamda polislik çok zor bir meslek...allah kolaylık versin... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() sağolun arkadaşlar allah bağışlarsa 7 gün önce bir oğlum oldu ve ben şimdiden geleceği ile ilgili kaygılarım var tamam ben polisim belimde silah var ama çoçuğu nereye kadar o silahla koruyabilirim ki??? uyuşturucu ilköğretim okullarına kadar indi düşündürücü dimi ??? şimdi diyebilirimki okuldaki şiddet eğilimide arttı beni ve annesini daha 7 yıl varken düşünce aldı biz şimdi bu yavrucağı doğur büyüt okut ne olduğu belirsiz bi kişi allah göstermesin bişey yapsa kanun yok arkadaşlar
daha geçen günü gazetede okumuşsunuzdur adam sevgilisini öldürdü 15 yıl ceza aldı adam hakime teşekkür etti niye biliyormusunuz infaz yasasına göre 5 yıl yatıp çıkacak soruyorum insan hayatı bukadar mı ucuz bu ülkede bir insan 20 yılda meydana geliyor allah hepinizi korusun bu ülkede yaşamak artık şans niteliğini taşıyor herkeze saygılar
![]() |
#9 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 202 Thanked 922 Times in 234 Posts
Üye No: 3160
İtibar Gücü: 3278
Rep Puanı : 103395
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerine sağlık kardeşim
ALLAH yardımcımız olsun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() sağolun arkadaşlar geleceğimiz sizin artık elinizde inşaalah
hepiniz pırıl prıl insanlarsınız bundan sonra devletin üst kademelerine geldiğinizde bu çarpık sistemi değiştireceğinize inanıyorum çünki bu bizim geleceğimiz çoçuklarımızın geleceği şimdiden saygılar
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Parası Olmayan Kız Kendini Satıyor Gecekonduda Sex | Mp4cu | Türk Video | 0 | 11-26-2009 01:13 PM |
(35) ÇıTıR TeYZe PoLİs oLMus :) | alfred | Adult eski arşiv | 1 | 01-12-2007 09:43 AM |
Gecekonduda fuhuş çetesi/19eylül | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-19-2006 11:18 PM |
SÜper Polİs Arabalari | fxxd | Eskiler (Arşiv) | 18 | 07-16-2006 12:17 PM |
Polİs Telsİzİ | NEONS | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-04-2005 11:29 AM |