www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 11-24-2006, 02:34 PM   #1
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3941
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute
Unhappy Harem-selamlık Öğretmenler Günü kutlaması

Harem-selamlık Öğretmenler Günü kutlaması

Şanlıurfa'da başörtülü kız öğrenci şiir okudu, minik kızlar dua etti

24.11.2006

Şanlıurfa'da, Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında 13 yaşında başörtülü bir kız öğrenci şiir okurken, erkek ve kadın öğretmenler, harem- selamlık düzeninde oturdu. Bir öğretmenin, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile alay eden konuşma yaptığı gecenin sonunda yapılan çekilişte Kuran- ı Kerim ve Saidi Nursi'nin hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde dün akşam yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, davetlilere kapıda gül suyu ikram edilerek başladı. Az sayıdaki kadın öğretmen salonun üst katında, erkekler ise alt katta oturdu. Etkinlikte İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Yunus Yeğin, öğretmenleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gecede `Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin Bana' adlı şiiri başörtülü 13 yaşındaki Ayşe Çelik adlı kız öğrenci okudu. Şiir okunurken temsili olarak ölen ve yere uzanan öğrencinin yanına gelen yaşları 6 ile 12 arasında değişen kızlar dua okudu.

'MÜDÜRÜN SÜSLÜ EŞİ ADÇ'
Gecede stand- up gösterisi adı altında konuşan Şair Abdi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden 35 yaşındaki Muharrem Çelik, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile ilgili şunları söyledi: "Okula `ADÇ gelecekmiş' dediler, herkes bir telaş, bir telaş. Ben de dedim ki `Kim geliyormuş okula'. Bir de baktık ki müdürün süslü eşi ADÇ. Müdürün eşine ADÇ diyorlar. Yani Atatürkçü Düşünce Derneği. Onu bile doğru telaffuz edemiyorlar."

TUVALET ÖRNEĞİYLE ÇAĞDAŞLIK
Çelik konuşmasında kendisinin de çağdaş olduğunu belirterek okuldaki tuvalet örneğini verdi. Okuldaki kadın öğretmenlerle yaşadığı bir olayı alaylı bir şekilde anlatan Muharrem Çelik, "Okulda nöbetçi olduğum sırada çok sıkışmıştım. Erkekler tuvaleti doluydu. Ben de kadınlar tuvaletine girdim. O esnada bir bayan öğretmen geldi, `Çık dışarı ulan' dedi. Ben de `Çıkmam valla dedim. Ben de sizin gibi çağdaşım, bu tuvalete edeceğim' dedim. Ben de çağdaş bir öğretmenim" diye konuştu.

Gecenin sonunda yapılan çekiliş ile öğretmen ve öğrencilere Kuran-ı Kerim ve Said-i Nursi'nin hayatını anlatan kitaplar hediye edildi. Hediyeler Memur- Sen Şube Başkanı Ahmet Kaytan ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Şube Başkanı Bekir Bebe tarafından verildi.

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı