![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Gürcistan'daki Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu'nda çalışan 5 personel ile bir Türk işadamı, çocuklarını her gün Artvin'e okumaya gönderiyor... Gürcistan'daki Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu'nda çalışan 5 personel ile bir Türk işadamı, Türkiye'nin bu ülkeyle eğitim konusunda denklik anlaşması olmadığı için çocuklarını Türkiye'deki okullara gönderiyor... Sabah erken saatlerde Batum'dan servise binerek Sarp sınırına gelen 7 öğrenci, ailelerinin pasaport işlemlerini yaptırmasının ardından sınırı geçerek, Artvin'in Kemalpaşa beldesindeki okullarına gidiyor. Kemalpaşa Pansiyonlu İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Gökçe Doğan'ın annesi Telli Doğan, Batum Başkonsolosluğu'nda çalışanlar olarak çocuklarının Türk okullarında eğitim almaları için bu yola başvurduklarını söylüyor. Çocuklarının eğitimi için başka yolun olmadığını belirten Telli Doğan, "Mecburuz, başka çaremiz yok. Her sabah çocuklarımızı sınırdan uğurlayıp, akşam okuldan çıkışta gelip alıyoruz. Bazen çocuklar eve gelince hemen uyuyorlar. Çok yoruluyorlar çünkü. Gözden ırak oldukları için sıkıntı oluyor. Sınır ötesine geçtikleri için endişe ediyoruz. Aklımız o tarafta kalıyor. Yine de böyle bir imkanımız olduğu için mutluyuz.'' diyor. Gökçe Doğan'ın babası Bülent Doğan ise çocuklarını Gürcü okullarına göndermeleri durumunda Türkiye'ye dönüşte çocuklarının denklik sorunu yaşayacaklarına dikkat çekti. Doğan, "Görevimiz bitip de Türkiye'ye döndüğümüzde denklik sorunu yaşayacağız. Daha önce bir arkadaşımız bu sorunu yaşadı. Gürcistan'da 4. sınıfa giden çocuğunu, Türkiye'ye döndüğünde birinci sınıftan okula başlattılar.'' şeklinde konuşuyor. Batum'dan Kemalpaşa'ya gidip gelen çocuklar günde yaklaşık 80 kilometre yol katediyor. Kemalpaşa Pansiyonlu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Aydan Şen ise okula gitmek için her gün sınırı geçmenin çok zor olduğunu dile getiriyor. Ancak yine de Türkiye'de bir okula gittikleri için çok mutlu olduklarını ifade ediyor. |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kar, taşımalı eğitimi de vurdu | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-19-2008 05:17 PM |
Traktörlü Taşımalı Eğitim / 3 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-03-2007 11:21 AM |
Eğitim-Sen'in, "Eğitim-İş" itirazına red | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 11:23 PM |
İşte taşımalı eğitim / 30 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-30-2006 12:16 PM |
20.08.2006 Türkiye'nin uluslararası utancı 10:55 | walsman07 | Eskiler (Arşiv) | 2 | 08-20-2006 11:19 AM |