www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-12-2006, 08:44 PM   #1
aLeMDaR
Guest

Üye No:

Orası Kadıköy...

Fenerbahçe’nin UEFA Kupası H Grubu’ndaki son rakibi Eintracht Frankfurt’un kampına girdik. Kadrosunda Yunan, Makedon, Arnavut, İsviçreli ve Japon olmak üzere 10 yabancı futbolcu bulunan Alman ekibi, yarın akşamki maç öncesi bir hayli tedirgin. Bunun en büyük nedeni de, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın atmosferi. Teknik direktör Friedhel Funkel, bu endişeyi şu sözlerle dile getirdi: “Sahadaki işimiz kadar, tribünler de çok önemli. Büyük bir baskı altında kalacağız. Bizleri esas endişelendiren de bu. Çünkü takım olarak böyle bir atmosferde oynamaya alışık değiliz.”

Büyük paralar harcanıp yaptırılan kendi tesisleri yerine, Commerzbank Arena’nın etrafındaki kapalı salonun önünde bulunan mütevazı bir çim sahada idman yapıyor Frankfurt. İdmanları izleyen çok sayıda taraftar saha içine kadar girdiği için böyle bir karar alınmış. Stat etrafındaki antrenmanı izlemek üzere taraftarlar yine akın etmişti ancak demir korkuluklar olduğu için sahaya kadar ulaşabilen yoktu.

Teknik direktör Funkel, Fenerbahçe karşısında işlerinin kolay olmadığını söylerken, yine de umutlu olduğunu belirtmeden geçemiyor. Daum’u arayıp, eski takımı hakkında ondan bilgi aldığını vurgulayan Alman teknik adam, “Fenerbahçe’de Alex gibi bir yıldız var. Ayrıca Türk Milli Takım formasını giyen 5-6 oyuncu bulunuyor. Zico kendini ispat etmek zorunda. Ayrıca Fenerbahçe’nin 100. yıl dolayısıyla kupaya büyük önem verdiğini öğrendim. Maçta kimleri oynatırım bilmiyorum ama bizim için çok zorlu bir mücadele olacak. Savaşıp, kazanmaya çalışacağız” dedi.

Bu arada saat 13:50’de Atatürk Havalimanı’na inecek olan Eintracht Frankfurt takımı, saat 18:00’de maçın oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 15 dakikası basına açık bir antrenman yapacak. İdman öncesinde teknik direktör Funkel, bir basın toplantısı düzenleyecek.

‘Hoş ve fantastik’

Eintracht Frankfurt’un kalecisi Pröll, Fenerbahçe hakkında ilk edindikleri bilginin, 50 bin kişinin önünde oynayacakları olduğunu kaydetti. Sarı-Lacivertli ekipte isim olarak bildiği bir futbolcu olmadığını söyleyen Pröll, “Sadece çok iyi oynayan, sonuca kolay giden ve özellikle sahasında maç kaybetmeyen bir takım olarak biliyorum. Ancak çekinmiyorum. Tek düşüncem gol yememek olacak. Yedikten sonra kimden, nasıl yediğin önemli değil. Ben ve takım arkadaşlarım için hoş ve belki de futbol yaşantımızdaki en fantastik tecrübe olacak” diye konuştu.

Thurk’tan mesaj var

Yarın geceki maçta Frankfurt’un en büyük gol silahı olan Thurk, ilk kez bir Türk takımına karşı mücadele edeceğini ve bunun heyecanını yaşadığını vurguladı. Alman futbolcu, Türk takımlarına ilginç bir mesaj da gönderdi: “Eğer teklif gelirse, Almanya’dan ayrılıp, Türkiye’de oynamak isterim. Çünkü bu ülke, Avrupa’ya göre bana daha büyük bir heyecan, kazanç ve fantastik bir ortam sunar diye düşünüyorum.” Üstlerinde oluşacak taraftar baskısını, bir anlık da olsa, atacağı golle kırmak istediğini dile getiren Thurk, son yıllarda Türk futbolunun ve kendilerinin tekrar çıkışa geçtiğini kaydetti.

Kaynak: Fanatik

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı