www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-15-2006, 04:10 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Talking Türk popunda ilk üçe girerim15 Aralık 2006

"Paranoyak" albümüyle müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Ebru Elver, şarkıcılar içinde güzelliği ve iyi şarkı söylemesiyle başarıyı hak ettiğini söylüyor ve ekliyor: "Son dönem başarılı isimler arasında Işın Karaca, Hande Yener ve ben varım. Bu konuda da bir hayli iddialıyım..."

"Paranoyak" albümüyle müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Ebru Elver, güzelliği ve iyi şarkı söylemesiyle başarıyı hak ettiğini söylüyor ve ekliyor: "Son dönem başarılı isimler arasında Işın Karaca, Hande Yener ve ben varım. Bu konuda da bir hayli iddialıyım..."

Müzik hayatınız nasıl başladı?

- Babam bas gitaristti. Müzisyen biri olmasına rağmen benim müzikle uğraşmamı istemedi. Çünkü ben onun gözünde hálá küçük kızıyım. Müzik ortamına girmeme izin vermedi. Babamdan gizli konservatuvarı kazandım. Ama beni göndermedi. 20’li yaşlarımda babamla ciddi bir konuşma yaptım ve "Ciddi anlamda şarkı söylüyorum ve sen bunu fark etmek istemiyorsun. Evden ayrılmak istiyorum" dedim. İzin vermedi tabii. Ama söylemiş bulundum ve evden ayrılmaya karar verdim. Atlas Pasajı’nda enteresan kıyafetler satan küçücük bir dükkanda iş buldum kendime. Oraya gelip, giden müşteriler arasında menajer arkadaşlarla tanıştım. Altı ay sonra da bayii toplantılarında, bar programlarında şarkı söylemeye başladım.

Annenizin tepkisi ne oldu?

- Annem her anne gibi hep destek oldu bana. Babamın da kızgınlığı ve küslüğü uzun sürmedi. Çünkü beni çok merak ettiği için uzun süre küs kalamadı. Kendime küçük ve düzgün bir hayat kurdum. Mutlu olduğum işle uğraşmaya başladım. Benim müzisyen arkadaşlarım var. Ailelerinde de müzisyenler var. Anne ya da babalarının desteği hiç eksik olmuyor üzerlerinden. Çok özeniyorum onlara. Kendi kanatlarımla uçtum ben de. Bir yıl sonra barda çıkmaya başladım. Ardından ünlü isimlere vokal yapmaya başladım. Başarılı olunca, şansınız yaver gidince, biraz da çevre edinince iş bulmak kolay oluyor.

Kimlere vokal yaptınız?

- Nükhet Duru, Özcan Deniz, Reyhan Karaca, Haluk Levent gibi isimlere vokal yaptım. Ama çok uzun süreli olmadı. Hepsine toplam iki yıl vokal yapmışımdır.

Ercan Saatçi’nin lanse ettiği ilk isim Hande Yener’di. Şimdi yeni şirketinin ilk ismi sizsiniz, kıyaslamalar yapılıyor mu?

- Aynı aranjörden dolayı hareketli parçalarımız birbirine benziyor. Fakat Hande Yener’le aramızda hiçbir ortak özellik göremiyorum.

Bu kıyaslamalar sizi rahatsız ediyor mu?

- Hiç öyle komplekslerim yoktur. Başka birine de benzetebilirler hiç fark etmez. Albümde birçok farklılıklar yapmaya çalıştım. House müzik de var, elektronik müzik de... Tek bir tür denemedim ve bence bu bir cesaret.

İçinizden her geleni yapacak kadar söz hakkınız oldu mu bu albümde?

- Albümü dinletmek için Ercan Saatçi’nin yanına ilk gittiğimde, ’Ben kimsenin yanında albümünü dinlemem. Sen albümü bırak, git’ demişti. Ben de, ’Dinlemek zorundasınız. Çünkü bu çok iyi bir albüm’ dedim. O da sağolsun, dinledi. Üçüncü şarkının ortasında, ’Tamam bu albümü yapıyoruz’ dedi. Sonra da bana hiçbir konuda baskı yapmadı.

Hiç eleştiri almaması o işin başarılı olduğunu mu gösterir sizce?

- Albümde daha alaturka şarkılar yapmam gerektiğini söyleyenler ve beni bu konuda eleştirenler oldu. Biraz ’eller havaya’ bir albüm olmasını istemişler ama benim böyle bir tarzım yok. Performans şarkıcısı olduğumu düşünüyorum. İnsanlar zurnalı, darbukalı şarkılara alışmışlar. Arabesk kadın olmadığım için arabesk şarkılar söylemiyorum. Yavaş yavaş kendimi bu şekilde kabul ettireceğim. Funda Arar, Candan Erçetin bulundukları noktaya nasıl yavaş yavaş geldiyse ben de öyle yapacağım. Ayrıca son dönem Türk popunda başarılı olan isimler arasında ilk üçe girerim. Işın Karaca, Hande Yener ve ben varım. Bu konuda da çok iddialıyım.

İleride çocuğunuz kesinlikle istemediğiniz bir meslek seçerse, tepkiniz ne olur?

- Kesinlikle istemeyeceğim ne olabilir? Ancak gay olabilir! Allah korusun ama sonuna dek yardımcı olurum, yanında yer alırım. Psikolojik yardım almasını sağlarım.

Ajdar, kimsenin yapmadığını yapıyor

Müzik dünyasında takdir ettiğiniz birileri var mı?

-Ajdar var! (Gülüyor) Çok akıllı bence. Hiç kimsenin yapamadığını yapıyor.

Ne yapıyor mesela?

-Deli taklidi yapıyor! Aslında ya çok zeki, ya da gerçekten deli... Neticede Ajdar gibi olmak gerekiyor galiba. Güzel kadın olmak ve iyi şarkı söylemek yetmiyor. Tabii bu işin şakası. Benim amacım yurtdışına açılmak.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı