![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3033
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başlayan Türkiye Bilardo Şampiyonası'na mücadele eden milli sporcu Semih Saygıner, Efse Porto takımı ile transferinin yenilenmemesi konusunda federasyonun tutumunu ağır dille eleştirdi. Yaratttıkları prestijin yerle bir olduğunu ifade eden Saygıner, "Bu yaşadığımızla dünyaya rezil olduk" dedi..
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başlayan Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın açılış toplantısında konuşan Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Maliye Bakanlığı'nın, kumar oyunlarından alınan özel eğlence vergisini bilardodan da almasını 'ayıp' olarak nitelendirdi. Toplantıda, hakemler ile federasyon temsilcileri arasında harcırah tartışması yaşandı. Türkiye Bilardo Şampiyonası, 64 sporcunun katılımı ile Alanya'nın Okurcalar Beldesi'ndeki Park Conti Otel'de başladı. Üç gün sürecek şampiyonanın açılış toplantısında, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Toplantıda söz alan bir hakemin "Aldığımız harcırahın 3'te 2'si kesiliyor" demesi üzerine federasyon yetkilileri, bu bölümün milli takım sporcularının yurt dışına gitmesi için kesildiğini açıkladı. Ancak bir milli sporcunun şampiyonalara kendi imkanları ile gittiklerini söylemesi üzerine ortam bir anda gerildi. Federasyon Başkanı Uğur Kurugöllü, "İstesek onu da vermeyiz. Artık biz de özelleştik, bunlar da özel turnuva. Çoğu federasyon yurt dışına giderken harcırahını bile vermiyor" dedi. UNAKITAN'I AYIPLADI Bir sporcunun, Maliye Bakanlığı'nın bilardo sporundan özel eğlence vergisi alıp, bu sporu kumara benzetmesini ayıp gördüğünü söylemesi üzerine Başkan Kurugöllü, "Bize ayıp değil sadece, bu ülkenin ayıbı. Bir Maliye Bakanı eğer o kadar anlatıldıktan sonra bu yanlışı yapıyorsa bu ayıptır" diye konuştu. Kurugöllü, "Eğlence vergisinin diğer spor branşlarından alınmadığı gibi bilardodan da alınmaması gerektiğini izah ettik. Bu konu Maliye Bakanı'na sunuldu, Bakan 'Kanun çıkana kadar vergi alınsın' dedi. Ne hikmetse bizim lehimize çıkacak kanun, tam tersine kahveciler lehine çıktı. Türkiye'de kahvehanelerde 30 bin bilardo masası var. Şimdi bunlardan alınan vergi kaldırıldı, ancak bilardo sporu ile uğraşan spor komplekslerinden hala özel eğlence vergisi alınıyor" dedi. SAYGINER: DÜNYAYA REZİL OLDUK Şampiyonada mücadele eden milli sporcu Semih Saygıner, Efse Porto takımı ile transferinin yenilenmemesi konusunda federasyonun tutumunu eleştirdi. Saygıner, şunları söyledi: "2003- 2004'de Tayfun Taşdemir ile Milli Takımlar Dünya Şampiyonu olduk. Ben Efse Porto takımındaydım. Tayfun'a transfer teklifi geldi. Transferi kabul ettik. Porto takımı yazışma için federasyonda muhatap bulamadı, yazıyı bana gönderdi. Porto takımı benimle transferi yenilemek istedi, imzam atılmadı. Örneğin Nihat Kahveci yurt dışında bir takıma transfer oluyor, futbol federasyonu buna imza atmadı gibi bir durum oluyor. Biz bunu basında bir şekilde açıklayamıyoruz, konuşamıyoruz. Federasyon, neden böyle olduğu konusunda 'Efse Porto takımında oynarsanız karşınıza bir Türk takımı çıkar da onları yenerseniz bunun hesabını Türkiye'ye veremeyiz' yanıtını verdi. Biz bu yaşadığımızla dünyaya rezil olduk. Efse Porto gibi bir kulübü kaybettik. İki üç yılda yarattığımız prestij yerle bir oldu. Porto takımında benim yerime Yunan Nikos Polikpronos, Tayfun Taşdemir'in yerine Peru'dan Ramon Rodriges yer aldı. O takım Avrupa kulüpler şampiyonasında gruptan çıkamadı. Dönüp bize, 'Sizle bir takım oluşturduk, bizi yarı yolda bıraktınız' dediler." EĞLENCE DÜŞKÜNLÜĞÜNÜ KABUL ETMEDİ Federasyon Başkanı Kurugöllü'nün 'sporcuların eğlence hayatına düşkünlüğü' yönündeki eleştirisini de yanıtlayan Saygıner, "Takım ve ferdi olarak kazandığımız başarılara uymayan bir açıklama. Biz ciddi anlamda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bir spor dalının üyeleriyiz. Bu şekilde bir itham olabilir, dışardan birtakım insanlar gezip tozabilir, ama bizler ciddi sporcularız. Dünya şampiyonluğu ezbere gezip tozarken olmuyor. Bu yorumları kabul edemem. Bilardocular böyle sporcular değil. Ülkesini iyi temsil edebilen sporcular olduğumuzu kendi ülkemizde ispat etmek zorunda kaldığımız için üzülüyorum" dedi. TÜRK FİRMALARINA ELEŞTİRİ Maçlara, bilardo masası üreten Gabriels firmasının sponsorluğunda çıkması ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Saygıner, şunları söyledi: "Türkiye'de bilardo masası üreten firmalar bir gün bir sporcuya gidip de 'Arkadaş sana ben sponsor olacağım, sana da katkım olsun 300 dolar aylık' demişler mi? Kendi sektörlerine bir kuruş döndürmeyen insanlar haline gelmişler, yazık. Benim Gabriels ile yapmaya çalıştığımı Türk firma ile yapmaya çalıştım. Bunun altında yabancı düşkünlüğü aranmasın. Onların Türklük diye konuştuğunu ben kulağıma damlatırım. İleride bilardoyu bırakmış da olsam birçok bilardocunun sponsoru olurum. Buradan bunun sözünü de veriyorum. Oyuncuya bir tane şaft vermekle bir tebeşir vermekle spor kalkınmaz. Nerde o paralar? Bilardo böyle büyümez."
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Demeter: "Şanssızlığımızın kurbanı olduk" | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-30-2006 06:19 PM |
EkŞİoĞlu: "İnanilmaz Mutlu Olduk!.." | kasirga78 | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-05-2006 06:10 PM |
Kobe: "Heyecan veren bir takım olduk"/21eylül | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-21-2006 05:20 PM |
"Dünyaya Rengini Göster" | tarık-şükran | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-10-2006 02:06 AM |