![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, TRT Tepebaşı Stüdyoları'nda dün düzenlenen basın toplantısında 10-12 Mayıs 2007'de Helsinki'de yapılacak '52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Kenan Doğulu'nun temsil edeceğini açıkladı. Doğulu ile kameraların karşısına geçen Güney, bu yıl şarkı konusunda TRT'nin belirleyici olmadığını söyledi. Ali Güney TRT'nin, Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek şarkı ile şarkıcı seçimini, Avrupa Yayın Birliği tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirdiğini, şarkı ve şarkıcının tespiti hususunda, bu yıl da yöntem olarak doğrudan bir sanatçıya siparişe gidildiğini söyledi. Yarışma için üç şarkı hazırlayacağını söyleyen Doğulu ise, "Üç güzel şarkı yapacağım. Bu işle ilgili fikir hocam Sezen Aksu oldu, beni gaza getirdi. Ona durumu açıkladığımda 'Tam zamanı, tam vakti yürü. İçine sinmezse sana destek vereceğim' diyerek beni destekledi" dedi. Hangi dilde söyleyecek Doğulu, Eurovision'da ülkemizi temsil edeceği şarkının hangi dilde olacağı yönündeki sorulara ise, "Şu anda üç dört şarkının hazırlık aşamasına geldik. Hangisi kulağımıza hoş gelirse öyle çalışma yapacağız. Fazla lisana gerek duymadan bazı ifadelerle şarkıyı oluşturma gayretim var. Bütün dünyanın anlayabileceği tarzda olabilir. En kolayı İngilizce söylemek, çünkü o zaman insanlar sizi anlayacaktır. Hazırlayacağımız şarkının içinde Türkçe de İngilizce bölümler de olabilir" yanıtını verdi. Ali Güney de, "Ben sanatçımıza başarılar diliyorum ve kendisini kutluyorum. Sanatçımız, eserini alternatifli üç eser olarak kuruma sunacaktır. TRT bu yıl dil konusunda belirleyici olmamıştır. Sanatçı bu konuda serbesttir" dedi. İki aşamada yarışacak Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan 51'inci Eurovision Yarışması'nda "Süper Star" adlı parçayla ülkemizi temsil eden Sibel Tüzün, 91 puanla 11'inci olduğu için Türkiye bu yılki yarışmaya yarı finalden katılacak. Doğulu, 10 Mayıs 2007'de yarı finali geçerse, 12 Mayıs 2007'deki finalde yarışmaya hak kazanacak.
![]() |
#2 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3165
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() kenan doğulu tam isabet olmuş doğrusu.şarkının büyük bölümünün ingilizce birazda türkçe olacağını söylediler.sezen aksuyuda arkasına aldığına göre çok başarılı bir çalışma bizleri bekliyor.hayırlısı olsun
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
fikir | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-08-2008 04:47 PM |
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü 10 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 4 | 12-11-2006 02:15 PM |
AB’nin 11 Aralık taslağı hazır 8 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-08-2006 11:38 PM |
Sezen Aksu Antep'te [ 05.09.2006 ] { 23:36 } | CLuber | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-06-2006 01:35 AM |
Sezen Aksu 10.06.2006 | ayten | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-10-2006 03:41 PM |