www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-26-2006, 09:18 AM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan Erdoğan'dan Baykal'a 'Seviyesiz' suçlaması/26aralık

Erdoğan, Deniz Baykal'ın, başörtüsü sözlerine, ''Başı açığıyla, örtülüsüyle, bütün halkım benim vatandaşımdır, hepsine saygım var ama sizde bu yok'' karşılığını verdi.

Baykal'ın, ''Başörtüsü, sadece saçları örten bir örtüdür, eşlerin ayıplarını örtmeye yetmez'' cümlesine ise Erdoğan, şöyle yanıt verdi:

''Merak ediyorum, acaba şu son zamanlarda grubunuza davet ettiğiniz, başörtülü benim sevgili vatandaşlarımı X-Ray cihazından geçirmek suretiyle mi içeri alıyorsunuz? Hangisinin ayıbı var, hangisinin ayıbı yok, bunları bu şekilde mi içeri alıyorsunuz? Teessüf ederim size. Bu ülkede, başı açığıyla, başı örtülüsüyle, bütün halkım benim vatandaşımdır, hepsine saygım var ama sizde bu yok.

'' AK Partililer, Erdoğan'a alkışlarıyla destek olurken, CHP milletvekilleri ise sıra kapaklarına vurarak, tepki gösterdi. Sözlerini tepkiler arasında sürdüren Erdoğan, Atatürk'ün 1 Mayıs 1920'de Mecliste yaptığı konuşmadan, şu bölümü okudu: ''Efendiler, meselenin bir daha tekerrür etmemesi ricasıyla bir iki noktayı arz etmek isterim: Burada maksut olan ve Meclis-i alinizi teşkil eden zevat yalnız Türk değildir, yalnız Çerkes değildir, yalnız Kürt değildir, yalnız Laz değildir.

Fakat hepsinden mürekkep anasır-ı İslamiye'dir, samimi bir mecmuadır. Binaenaleyh bu heyet-i aliyenin temsil ettiği hukukunu, hayatını, şeref ve şanını kurtarmak için azmettiğimiz emeller, yalnız bir unsur-u İslam'a münhasır değildir. Anasır-ı İslamiye'den mürekkep bir kütleye aittir. Bunun böyle olduğunu hepimiz biliriz. Muhafaza ve müdafaasiyle iştigal ettiğiniz millet bittabi bir unsurdan ibaret değildir. Muhtelif anasır-ı İslamiye'den mürekkeptir.

Bu mecmuayı teşkil eden her bir unsur-u İslam, bizim kardeşimiz ve menafii tamamiyle müşterek olan vatandaşımızdır. Tahlisine azmettiğimiz vahdet, yalnız Türk, yalnız Çerkes değil hepsinden memzuç bir unsur-u İslam'dır. Bunun böyle telakkisini ve sui tefehhümata meydan verilmemesini rica ediyorum.'' AK Partililerin alkışları üzerine Erdoğan, Baykal'a ''Sen niye alkışlayamıyorsun, neden?'' diye sordu
jockeя şu anda çevrimiçi   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı