![]() |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin, adını kullanarak ihale karşılığı para topladığını duyunca “öz kuzenini” polise ihbar etti
Bakan Mehmet Ali Şahin, teyzesinin oğlu da yapsa yolsuzluğu affetmedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ı arayarak kuzeni Sezai Şahin’in kendi ismini kullanıp bazı ihalelere giren şirketlere menfaat sağladığı yönünde bilgiler geldiğini söyledi ve soruşturma başlatılmasını istedi. Şahin, Cerrah’a “Ben bile dolandırıcılık yapsam benim hakkımda yasal işlem yapın” dedi. Bu talimat üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, girdiği bir ihalede kazanamayarak Sezai Şahin’i suçlayan işadamı Mehmet Levent Solak “şantaj” suçundan gözaltına alındı. Solak ifadesinde, Sezai Şahin’in kendisini Bakan’ın kuzeni olarak tanıttığını, girecekleri ihaleleri rahatlıkla kendilerine kazandıracaklarını söylediğini iddia etti. ‘78 BİN YTL VERDİM’ Kuzen Şahin’e 78 bin YTL para verdiğini de söyleyen işadamı, ihaleyi kazanamayınca parayı geri istediğini, 28 bin YTL’yi geri aldığını ancak geriye kalan 50 bin YTL’yi alamadığını ileri sürdü. Bakan Şahin de kuzeninin yaptıklarından bu işadamı sayesinde haberdar oldu. Zira Solak, bir gün tesadüfen karşılaştığı Bakan Şahin’e olayı anlattı, “Sezai Şahin ihalelere giren şirketlere sizin yakınınız olduğunu belirterek ihaleyi kazandırabileceğini söylüyor” dedi. Soruşturma da bu sözlerin ardından başlatıldı. Polis dün İstanbul İl Özel İdare Müdürlüğü’nde görevli Sezai Şahin’i gözaltına aldı. Şahin ve ona rüşvet verdiği iddia edilen Mehmet Levent Solak, ifadelerinde iddiaları reddetti ve olayın bir alacak-verecek meselesi olduğunu öne sürdü. ‘NİYETİM ŞANTAJ DEĞİLDİ’ Bakan Mehmet Ali Şahin’in teyzesinin oğlu olduğunu söyleyen ve aldığı otomobil kredisini ödemekte zorluk çekmesi üzerine Solak’tan 78 bin YTL borç aldığını ifade eden Şahin, bunun 28 bin YTL’sini geri verdiğini ancak çek verdiği kalan 50 bin YTL’yi ödeyemediğini anlattı. Kendisi de “rüşvet vermek” ve “şantaj” suçlamasıyla karşı karşıya kalan Mehmet Levent Solak da ifadesinde Sezai Şahin’i doğruladı: “Benden otomobil kredisini ödemek için 78 bin YTL borç almıştı. Bir kısmını ödedi ama kalan 50 bin YTL için çek verdi. Çek vadesinde ödenmeyince mağduriyetimi anlatmak için Bakan Şahin’i aradım. Özel kalemi ile görüştüm. Niyetim şantaj yapmak değildi” dedi. Mahkeme, ’suçun vasfı ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak birbirilerinden şikayetçi olmayan Şahin ve Solak’ın tutuklanma talebinin reddine karar verdi. “Babamın oğlu olsa fark etmez ” Bakan Şahin, İtalya dönüşü Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. Siyasilere en çok istismarı yakınlarının verdiğini söyleyen Şahin, “Türk siyasi hayatına bakarsanız halkın belirli noktalara getirdiği kişilere, yakınları onun ismini kullanmak suretiyle zarar vermeye yeltenmiştir. Bu benim bakanlığıma intikal etti. Tespit ettim. Kim olursa olsun... Babamın oğlu olsa bile hiç fark etmez. Yanlış yapanın üstüne giderim. Nitekim gittim. Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundum. Kendisi teyzemin oğludur. Kardeşim olsa, aynı şeyi yapsa hiç çekinmeden yaparım. Kendisiyle görüşmedim. Niye görüşeceğim ki. Konu yargıya intikal etmiştir ve benden çıkmıştır” dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şahin: Başbakan’ın çekilmeden haberi vardı | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-03-2008 08:07 PM |
Şahin: MB’nin taşınması TBMM’nin işi | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-16-2008 03:26 PM |
şahin severler gta sanda şahin yaması teşekkürü hak etmedikmi. | F.S.Mehmet1453 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-12-2007 12:23 PM |
Yeğen Sezai Şahin her yerde aranıyor 21.01.2007 | yuko_can | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-21-2007 08:54 AM |
İmpreza Şahin Dragta kapışıyor. Şahin Darmadağın ediyor ortalığı... | RoStWell | Eskiler (Arşiv) | 2 | 01-14-2006 08:53 PM |