![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3165
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() NBA Başkanı David Stern, Batı’da Allen Iverson ve Steve Nash’in sakatlıkları sebebi ile oynayamayacak olması nedeniyle, 18 Şubat tarihinde Las Vegas’da düzenlenecek All-Star maçında yer alacak 2 yeni isminden birini Mehmet Okur’dan yana kullandı. All-Star’da yer alacak bir diğer isim ise Seattle Supersonics’in yıldızı Ray Allen oldu.
27 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında Batı Konferansı’nda “Haftanın Oyuncusu” oyuncusu seçilmeyi başaran Mehmet Okur, All-Star’da yer alacak ilk Türk oyuncu olacak. Özellikle Carlos Boozer’ın sakatlığının ardından takımının skor yükünü çeken Mehmet Okur bu sezon 51 maçta 18.2 sayı, 7.4 ribaund ve 2 asist istatistikleri ile mücadele etti. Mehmet Okur “Haftanın Oyuncusu” ödülüne layık görüldüğü 27 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında ise 26 sayı, 11.3 ribaund ve 2.3 asist ortalamalarını yakalayarak Tracy McGrady, Kevin Martin ve Tyson Chandler gibi isimleri geride bırakmayı başarmıştı. NBA’deki 11. sezonunu geçiren Seattle Supersonics’in yıldızı Ray Allen ise bu sezon 41 maçta yakaladığı 26.9 sayı, 4.2 ribaund, 4.2 asist ve 1.6 top çalma istatistikleri ile takımının en etkili oyuncusu oldu. Ray Allen, daha önce All-Star’da 6 kez yer alma başarısını göstermişti. 2007 All-Star maçında Alman Dirk Nowitzki ve Fransız Tony Parker ile birlikte forma giyecek olan 3. uluslararası oyuncu olacak Mehmet Okur, haberin kendisine Utah Jazz Genel Menajeri Kevin O’Connor tarafından verildiğini belirtirken, bir hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Utah Jazz tarihinde All-Star olan 10. oyuncu olan Mehmet Okur bu sezon 4 kez maç kazandıran basketi attı. Hiç maç kaçırmadan oynadığı 231 maçlık seri ile NBA’da en uzun aralıksız maç oynama serisine sahip 5. oyuncu olan Mehmet Okur yaptığı açıklamada “All-Star seçilmek büyük bir onur. Şu anda çok mutluyum. Batı’da All-Star seçilmek çok zor biliyorum. Ama hiç yılmadan çok çalıştım, Allah da yardım etti. Kendimi çok şanslı hissediyorum.” şeklinde konuştu. All-Star'da ülkesini temsil etmenin gururunu yaşayacağını belirten Mehmet Okur bugünlere gelmesinde kendisine destek veren herkese teşekkürlerini ifade ederken “Las Vegas'ta hem ülkemi, hem çok zor geçen zamanlarda bile desteğini benden esirgemeyen ailemi ve dostlarımı, Türk basketbolunu, Utah Jazz'ı ve takım arkadaşlarımı temsil edeceğim. Bir kez daha bende emeği geçen herkese, ve özellikle de bana inanan, beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan Türk basketbol severlere bu All-Star'ı armağan ediyorum” diye konuştu. Mehmet Okur'un NBA Kariyeri 2001 yılında Detroit Pistons tarafından 2. tur 38. sıradan seçilen Mehmet Okur, 2002 yılında NBA kariyerine başladı. İlk sezonunda 72 maçın 9’unda ilk beşte başlayan Mehmet Okur 6.9 sayı, 4.7 ribaund, 1 asist istatistikleri ile mücadele etti. Detroit Pistons’daki 2. yılında şampiyonluk yaşayan Mehmet Okur, 71 maçın 33’ünde ilk beşte başlarken 9.6 sayı, 5.9 ribaund, 1 asist, 0.9 blok ile mücadele etti. 2003-04 sezonu sonunda Pistons’dan ayrılan Mehmet Okur, Utah Jazz ile 6 yıllık sözleşme imzaladı. Utah Jazz’daki ilk sezonunda 82 maçın 25’inde ilk beşte başlayan 2.11 boyundaki oyuncu 12.9 sayı, 7.5 ribaund, 2 asist ile mücadele etti. Geçtiğimiz yıl 82 maçın tamamında ilk beşte başlayan Mehmet Okur, 18 sayı ortalaması ile takımının en skorer oyuncusu olurken, 9.1 ribaund ile yine en çok ribaund alan oyuncu oldu. Bu sezon Carlos Boozer’ın da takıma katılması ile birlikte sezona fırtına gibi giren Utah Jazz, geride kalan 51 maçta 34 galibiyet elde ederek % 66’lık galibiyet oranı yakaladı. Geçtiğimiz günlerde Carlos Boozer’ın da sakatlanması ile yine Utah Jazz’ın en skorer oyuncusu olan Mehmet Okur geride kalan 51 maçta 18.2 sayı, 7.4 ribaund, 2 asist ile kariyerinin en iyi ortalamalarını yakaladı. Mehmet Okur 15 Ocak tarihinde Washington Wizards'a 38 sayı atarak kariyer rekorunu kırdı. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mehmet Okur mu?/İbrahim Kutluay mı? | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 07-06-2007 05:00 PM |
mehmet okur ALL STAR | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-26-2007 03:00 PM |
Mehmet Okur | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-26-2007 02:59 PM |
mehmet okur ALL STAR | JeNNeT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-23-2007 08:56 PM |
Ve Mehmet Okur finalde | alien | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-17-2007 06:39 AM |