www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-27-2007, 01:59 PM   #1
parlayan güneş
Geçerken Uğradım

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 37912
İtibar Gücü: 1359
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi : parlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished road
Varsayılan AB Hıristiyan Birliği Türkiye’ye yer yok

Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu:

AB Hıristiyan Birliği Türkiye’ye yer yok

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Merkezi’nin yayın organı ‘Kepenk’ dergisine konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’nin bütün şartları yerine getirse bile AB’ye kabul edilmeyeceğini söyledi. Halaçoğlu, “AB’ye giremeyeceksin. Adamlar baştan beri açıkça söylüyorlar, biz anlamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye’ye yer yok. Burası Hıristiyan Birliği. Kaç kere yüzümüze söylediler.”

ANKARA
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “AB Hıristiyan Birliği’dir, Türkiye’ye yer yok” dedi.
Prof. Dr. Halaçoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Merkezi’nin yayın organı ‘Kepenk’ dergisine verdiği röportajda, özellikle Avrupa Birliği (AB) ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin bütün şartları yerine getirse bile AB’ye kabul edilmeyeceğini iddia eden Halaçoğlu, “AB’ye giremeyeceksin. Adamlar baştan beri kabul etmiyorlar, istemiyorlar. Açıkça söylüyorlar biz anlamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye’ye yer yok. Burası Hıristiyan Birliği. Kaç kere yüzümüze söylediler. ‘Arkadaş siz her şeyi tamamlasanız da almayacağız.’ Yani iyi niyetli değiller. ‘Sen iyi niyetli değilsin art niyetli düşünüyorsun, o zaman başının çaresine bak’ dersin o zaman ardından onlar gelir. Çünkü, seni serbest bırakmak istemezler. Yani kendi başına hareket edersen başlarına yarın bela olabilirsin. Şimdi bu adamlar düşünüyorlar. Bunlar Osmanlı. Bunların genlerinde var, büyük devlet kurmak” diye konuştu.
Türkiye’nin Türk Cumhuriyetleri ile bağlarının güçlendirmesi gerektiğini savunan Halaçoğlu, şunları kaydetti:
“Türki Cumhuriyetlerle bağları kuvvetlendirmek gerek. Açılacak tek yer doğu, bizim için batıda bir şey yok. Yarın iş başa düşse o performansı gösterirsin ama şu var: uyutulma meselesi. Gözümüz kapalı herkes gözümüzün önünde bizi sömürüyor, şamar oğluna döndürüyor. Ülkeyi parçalamaya kalkıyor. Buna karşılık gözümüzle bakıyoruz, görmüyoruz veyahut da görmek istemiyoruz. İtiraf etmekten de çekiniyoruz. Yahu bu adamlar bizi almak istemiyorlar. Almazsanız almayın. Ben kendi başımın çaresine bakarım. Ben büyük devletim. Bu güne kadar şu sayıda büyük devlet kurmuşum. Ben sizinle ne yapacağım demesi lazım. Bir ‘canınız isterse’ diyebilse zaten hepsi ayağına gelecek. Türkiye Cumhuriyeti 1923’te kuruldu ama halkı o tarihte ortaya çıkmadı ki. M.Ö. 5000’li yıllara dayanan bir tarihi geçmişimiz var. Şimdi o kadar büyük bir birikim. İsterseniz siz yaşamayın o kısımlarını, bazı kuralları. Ama o birikim sizin şu aklınıza yerleşir. Yarın devlet dediğiniz zaman devlet olabilme yeteneğini gösterebilirsiniz. Niye bazı topluluklar millet olamıyorlar ve devlet kuramıyorlar bundandır. O kültüre sahip olamadığındandır. Şimdi Amerika diyor ki, ‘Irak’a demokrasi getireceğim.’ Getiremez, niye getiremez. Çünkü olmayan bir şeyi getiremez. Aslan gerilerek atlar. Ne kadar geriye çekilirse o kadar daha uzun atlayabilir. Tarih geriyi bilmek demektir. Haliyle geriyi bildiğiniz zaman ne kadar önünüzün açık olduğunu değerlendirebilirsiniz. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz.”
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Atatürk’ün vasiyeti gereği İş Bankası’nın ödemesi gereken payı CHP’den yargı kararı ile aldıklarını bildirdi. Paranın ödenmesi için uzun süredir mücadele verdiğini anlatan Halaçoğlu, sonunda yargı yoluyla haklarına kavuştuklarını ifade etti. Halaçoğlu, “Uzun mücadelelerden sonra ödemek zorunda kaldılar. İyi bir para da aldık. Şimdi tabi bu paranın bir şekilde Türkiye lehine kullanılması lazım” şeklinde konuştu.
Türk Tarih Kurumu’nun kuruluş yasası olmadığı için çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Halaçoğlu, CHP’den aldıkları para ile maddi sıkıntıları aştıklarını, şimdi projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Halaçoğlu, şöyle devam etti:
“Kanununuz varsa kullanırsınız. Kanunumuz yok. Ben tek başımayım. Şurada oturuyorum ama bu çalışmayı yapacak başka adam yok yanımda. Ben gittikten sonra burada kimse kalmıyor. Dönünce de bütün imzalar beni bekliyor. Bu aşağı yukarı yedi senedir böyle. Kanun hükmünde bir kararnameye gitmişlerdi. Çıkarılan kararnamelerin yerine yeni kanun çıkarmak lazım. Ancak çıkarmadılar. Burada başkan yardımcılarının olması heyetin oluşturulması gerek idi. Kadük hale geldiği için şimdi ne bilim adamları seçilebiliyor, ne de başka bir şey yapılabiliyor. Kimseyi alamıyorum, uzman yok. Tam da Türkiye’nin böyle sıkıntılı olduğu bir dönemde. Biz devletten hiç para almıyoruz. Kendi personelimizin maaşı kendi bütçemizden çıkar. Devletten bir kuruş bile girmez buraya. İşte bizim matbaamız vardı. Matbaamızda yaptığımız ticari çalışmalarla devam ettirdik. Kitap satış gelirlerimiz var haliyle. Onu kullanıyorduk. Son olarak da Eylül ayında İş Bankası’ndan Atatürk vasiyeti ödülüne sahip olduk. Şimdi hiçbir maddi sıkıntımız kalmadı. Şu anda maddi bakımdan istediğimiz kadar uzmanla çalışabilecek, istediğimiz projeyi gerçekleştirebilecek duruma geldik. Ama işte kanun olmayınca bunu da yapamıyoruz. Biz de bunun sıkıntısını çekiyoruz. Burası rastgele bir kurum değil. Basit sivil toplum örgütleri bile onlarca adamla çalışırken,Türk Tarih Kurumu’nu böyle bırakmamak gerekir. Türk Tarih Kurumu’nu ihmal ediyorlar, ilgilenmediler.” (iha)
parlayan güneş çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
göktür (04-05-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı