www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-04-2007, 11:09 AM   #1
papaz
Geçerken Uğradım

papaz Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 8
Üye No: 23785
İtibar Gücü: 1389
Rep Puanı : 1586
Rep Derecesi : papaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud ofpapaz has much to be proud of
Varsayılan Forum psikolojisini,felsefi açıdan nasıl......!

Forum psikolojisini,felsefi açıdan nasıl ele alabiliriz,Neresinden tutarız vesaire...

Forumlar, reelin bir anlamda kopyasıdır.Fakat forumda kişiyi eliyle,gözüyle,kaşıyla değil; yazılarıyla tanırız.Bu durum da o kişinin iç dünyasını görebilmemizi sağlar.

Bu anlamda bakıldığında oldukça faydalıdır.Gerçek hayatta gözden kaçan birçok şey,burada apaçık önümüze serilmektedir.

Fakat,İNSAN her yerde oynadığı oyunu burada da oynamaya girişir ve rol yapar.Bundaki amacı ne olabilir?

Reelde, davranışların bir bedeli olabilir fakat burada en fazla banlanırız.Banlanmaktan neden korkarız peki?

Binlerce forum var değil mi?

-Bunun cevabını da şöyle verebiliriz.Kişi; bir süre sonra yazdığı forumu,kendi evi,kendi mahallesi,kendi ülkesi gibi benimsemektedir.

Hatta bu daha da ileri gider ve kendi yazdığı forum dışındaki bütün forumları kötülemeye başlar.Oysa onlar hakkında fikir sahibi değildir.Bu tablo önyargılı olduğumuzun göstergesidir.

İkinci olarak değinmemiz gereken nokta, REP(TF'deki adıyla karizma) çılgınlığıdır.Neyseki bizim forumumuzda böyle saçmasapan işlere müsaade edilmemekte.

Geçen büyük bir forumda bir konu gördüm(konuyu açan kişi moderatör).Şöyle demiş aynen:

"Gelin birbirimize rep verelim.Repleşelim.Rep isteyenler, buraya yazsın"

Yine başka bir forumda kurulan birliklerin tek amacı rep kazanmak.

Bir birlik kuruluyor; yüzlerce kişi üye oluyor.

Niçin?
-REP kazanmak için.

Yani kişi rep için kendisiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir fikrin bayrağını göklere taşıyabilir.

Bu durum, internette bile olsa bizim, çıkar saplantısından kurtulamadığımızı göstermektedir.BENCİLİZ.

Başka bir etken de, fazla karizma puanı toplayarak diğer kişilerin önüne geçip, egomuzu tatmin etme ihtiyacının yansımasıdır acaba?
genelde repçiler bu tür yazılar yazar:yes:
Ben bir numarayım.

En iyisi benim.

Bakın en çok karizma puanı bende.

Rep!!! Rep istiyom ağalar.

Sen bana at,ben de sana atarım kanka.

Terazimi tıkla,paslanmasın.

Bana rep gönderene en geç 24 saat içinde rep gönderiyorum.

Milyonlarca rep!!!

Milyarlarca rep!!!

Trilyonlarca rep!!!!

Bu forumda artı sonsuz rep veriliyor.Duyduk duymadık demeyin.

Büyüyünce rep dağıtıcı olacam.

sizin yorumlarınız nelerdir?
papaz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı