![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2833
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Semerci: Borcumu canımla mı ödeyeyim
Osman Nuri BOYACI-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ ![]() SAVCILIĞA BAŞVURDU: Güven Plastik’in sahibi olan Sedat Semerci, iddiaya göre borsada yüklü miktarda para kaybetti ve işleri kötüye gidince ekonomik sıkıntıya girdi. Semerci’nin tehdit edildiğini belirterek Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusuyla çıkan olaya göre, Tuncay Sadun, 1 milyon 143 bin YTL tutarındaki alacağı için adamlarıyla birlikte fabrikaya gelerek Semerci’yi, ailesini ve yanında çalışan personelini tehdit etti. İzmit’ten gelen kişilerin Semerci’yi ve yakınlarını daha önce de dönem dönem tehdit ettiği öne sürüldü. Sedat Semerci’nin şikayeti üzerine jandarma Tuncer Sadun ile amcası Alaattin Sadun’u gözaltına aldı. Diğer 5 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. İfadeleri alınan Tuncer Sadun ve Alaattin Sadun savcılık tarafından serbest bırakıldı. ÖDEYECEK DUMUMUM YOK: "Biz 30 yıllık bir şirketiz" diyen Sedat Semerci ise, görevden aldığı genel müdüre tek başına imza yetkisi verdiğini, genel müdürünün bankalarla anlaşarak şirketin sonunu hazırladığını ileri sürdü. Semerci, şöyle konuştu: "Biz durumu anladığımızda iş işten geçmişti. Bankalarla oturup borcumuzu ödemek için protokoller yaptık. Ancak, hesaplarımız bloke edince yapacağımız bir şey kalmadı. Fabrikama adamlarıyla gelip beni tehdit eden kişiye de borcum söylendiği kadar değil. 700 bin YTL civarında borcum var. Adam Denizli’ye gelip beni, personelimi ve arkadaşlarımı tehdit ediyor ama serbest bırakılıyor. Savcılıktan ve Valilik’ten can güvenliğim için koruma istedim ama reddedildi. Özel koruma tutmam istendi. Borcumu kabul ediyorum. Ama ödeyecek durumum yok. Borcumuzu canımızla mı ödeyeceğiz." Semerci, şirketinin iflasını ilan etmediklerini, görevden aldığı genel müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. İçinde bulunduğu ekonomik krizden kurtulmak için yurt dışında ortak arayışlarını sürdürdüklerini kaydeden Semerci, toplam borcunun 70- 80 milyon dolar dolayında olduğunu da açıkladı. 2003’te vergi rekortmeniydi İKİ yıl önce yapılan Denizli Sanayi Odası seçimlerinde Meclis Başkanı seçilen Sedat Semerci, 971 yılında kurulan Güven Plastik’i son yıllarda hızla büyüten, Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare kapalı alanda yıllık 22 bin ton üretim kapasitesine çıkardı. Semerci, 2003 yılında Denizli’nin gelir vergisi rekortmeni oldu. İki yıl önce işlerinin kötüye gittiği yolunda söylentiler yayılmaya başlayan Semerci’nin borsada yüksek miktarlarda para kaybettiği iddia edildi. Bankalara olan borçlarını ödemek için gayrimenkullerini satan Semerci’nin bir süre önce fabrikasında üretim de durduruldu. Borçlarını ödemek için bankalarla protokoller yapan ve 2005 yılının sonuna kadar borçlarını taksitler halinde ödeyen Güven Plastik’in hesapları bloke edilince, Semerci’nin kurtuluş çabaları da sonuçsuz kaldı. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
DİLEK ERKOÇAK - BAKKAL BORCUMU SiLSENE | RoStWell | Adult eski arşiv | 12 | 12-06-2008 05:38 PM |
Öderim Borcumu | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-07-2007 07:20 AM |
08/08/07 - Bedelini canımla ödemeye hazırım | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-08-2007 10:49 AM |
Mumcu:''Yalanım Çıkarsa Bedelini Canımla Öderim!'' | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-07-2007 12:46 PM |
Semerci Gül'den özür diledi 17 Temmuz 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-17-2007 01:06 PM |