www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-07-2007, 02:15 PM   #1
[FX][SOLDIER]
Bağımlı Üye

[FX][SOLDIER] Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 22
Üye No: 5863
İtibar Gücü: 2335
Rep Puanı : 20870
Rep Derecesi : [FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute[FX][SOLDIER] has a reputation beyond repute
Varsayılan 32 yıldır gazete ve dergi biriktiriyor

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde gazete dağıtıcılığı yapan 48 yaşındaki Mehmet Uçar, 32 yılda 80 binin üzerinde gazete, dergi ve haber küpürü biriktirdi. Gazetelere daha yakın olabilmek için turizmciliği bırakıp dağıtıcılığa başlayan, kendisine ait evi kiraya vermek yerine arşiv deposu olarak kullanan Uçar, 32 yıldır Havran'ın arşivini tuttuğunu anlattı.

Mehmet Uçar, 1975 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan bir dergi görüp satın aldığını, arşiv merakının da böylece başladığını belirtti. Uçar, ilk günlerde sadece Havran İlçesi ile ilgi haberleri biriktirdiğini, daha sonra aldığı bütün gazete ve dergileri arşivine koymaya başladığını belirterek, şöyle dedi:

“1975 yılından bu yana gazete ve dergi biriktiriyorum. Bu merakımı bilen bazı arkadaşlar da, kitap, dergi, CD ve video arşivlerini bana getirmeye başladı. Bu kez de koyacak yer sıkıntısı yaşamaya başladım. Bana ait 3 odalı evimi kiraya vermek yerine bu merakıma tahsis ettim. O günden bu yana evimde binlerce gazete ve dergim oldu. Hatta ben daha ileriye giderek, mesleğim olan otel resopsiyonistliğini bırakıp gazete ve dergiye yakın olabilmek için gazete dağıtıcılığına başladım. Bu işimi de çok seviyorum. 12 yıldan bu yana gazete dağıtıyorum. Topladığım gazete ve haber kupürleri ileride tarihi belge olacak.”

Hobi olarak başlayan arşiv merakının son 19 yılda daha bilinçli olarak sürdüğünü, her gün 4 ulusal, 3 yerel gazete ile aylık yayın yapan 8 dergi aldığını belirten Uçar, şöyle devam etti:

“Beni ilgilendiren önemli haberlerin kupürlerini kesip numara ve tarih ekleyip biriktiriyorum. Arşivimi 5 ana kola ayırdım. Gazete, dergi, kitap, CD, kaset olarak listeleyip gün, ay, yıl olarak dosya ve kolilere yerleştiriyorum. Şu anda elimde 7 bin kitap, 3 bin dergi, 2 bin 700 kaset ve 800 CD ile 14 bin gazete var. Biriktiğim gazete haberi kupürü sayısını bilemiyorum. Üç oda dolusu arşivim var. Bugüne kadar Havran ve beldelerinde 4 kişisel sergi açtım. İnsanlar yıllar öncesine ait haberleri görünce nostalji yaşıyor. Resmi kurumlarla bağlantıya geçip, ülkemizin 81 il, ilçe ve beldelerini dolaşarak ‘İl il, ilçe ilçe, belde belde Türkiye’ başlığıyla bir haber sergisi açmak istiyorum.”
[FX][SOLDIER] çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-06-2008, 08:46 PM   #2
Tilki_Andre
Forum Aşığı

Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 235
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2447
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute

h€lal olsun adama

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı