![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2837
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Marmaray Projesi’nde bir gecikme ya da aksama olmadığını belirterek “Hedef 2010 yılında test sürüşlerine başlamak. Gebze-Halkalı arasında kesintisiz sefer yapılacak. 10 saatte 1.5 milyon insan bir kıtadan diğerine taşınacak” dedi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi’nde hedeflerinin, her şey yolunda giderse 2010 yılı sonunda test sürüşlerine başlamak olduğunu söyledi. Yıldırım, Marmaray Projesi kapsamında Ayrılıkçeşmesi’ndeki Atatürk Tüneli’nde incelemelerde bulunarak, tünelin beton segmentlerinden birini yerine yerleştirdi. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım, Marmaray inşaatının gerek Üsküdar, gerek Yenikapı, gerekse Ayrılıkçeşmesi ve Kazlıçeşme’deki çalışmalarının sürdüğünü, ancak bu sırada arkeolojik kazıların projenin büyük zamanını aldığını ifade etti. Yıldırım, bu projeyle İstanbul’un bir kaç asır öncesine ait kültürel zenginliklerinin ortaya çıktığını anlatarak, “Arkeolojik kazılar bizim programımızı geciktirse de elde edilen tarihi miras bakımından bu gecikmeleri kabul edilebilir” dedi. ADIM ADIM İLERLİYOR Tüm çalışmaların modern teknolojiyle gerçekleştirildiğini anlatan Yıldırım, tünelde 4 bin 200 metreye ulaşıldığında artık tüm tünelin hazır hale geleceğini, ardından rayların döşenip üst yapı montajına geçileceğini belirtti. Yıldırım, “Bu proje, hem mühendislik, hem maliyet, hem de zorlukları açısından da büyük bir proje. Dünyada ilk defa denizin altında bu kadar derinlikte bir geçiş gerçekleşecek” diye konuştu. Deniz geçişinde tünel alt tabanıyla deniz yüzeyi arasındaki mesafenin 70 metre olduğunu da anımsatan Yıldırım, mühendislik bakımından dünyada bir ilk yaşandığını dile getirdi. “Proje adım adım ilerliyor. İstanbullu, bir an önce bitmesini bekliyor” diyen Yıldırım, tünel geçişinin ardından, Üsküdar Meydanı’nda da düzenlemeler yapılacağını, yeni sosyal ve cazibe alanları oluşturulacağını ifade etti. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
07/18/07 - Erbakan'ın ideali dev D-60 projesi | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-18-2007 10:40 AM |
06/30/07 - Marmaray’da ikinci tünel de batırıldı | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-01-2007 10:58 AM |
Yahoo'dan antropoloji projesi | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-11-2006 12:19 PM |
Seyrantepe projesi tamam! | sparki | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-01-2006 10:01 AM |
Marmaray Projesi'ne kredi sağlandı..13.03.2006 | KaRaYeL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-13-2006 04:03 PM |