![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2834
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sunucu Zeynep Tokuş'un Şarkı Söylemek yarışmasında, yarışmacı Berke Hürcan'a "Senin gibi modern görünüşlü bir insan türkü söyleyecek" demesi de; Hürcan'ın "Hiç türkü dinlemedim" sözleri de tepki çekti.
Modern insanlara türkü yakışmaz mı? Zeynep Tokuş'un, sunuculuk yaptığı programda yarışan Berke Hürcan'a söylediği "Bana enteresan geliyor. Senin gibi modern görünüşlü bir insan türkü söyleyecek!" sözleri büyük tepki topladı. Tokuş'a "Hayatımda hiç türkü dinlemedim" yanıtı veren Berke Hürcan da tepkilerden nasibini aldı. "Türküyü sadece taşralılar mı sever ve dinler?" sorusunu gündeme getiren bu diyalog; aralarında ünlü sanatçı Belkıs Akkale'nin de bulunduğu pekçok kişi tarafından eleştirildi. İşte, ünlü isimlerden Zeynep Tokuş ve Berke Hürcan'a gelen tepkiler: * Mahsun Kırmızıgül: Türkü dinlemeyenin Türklüğünden şüphe ederim. Adı üstünde; Türk Halk Müziği. Türkü dinlemeyen adam kendi özünü inkar eder. Türk dinlemenin taşra veya büyük kentte oturmakla, eğitim düzeyiyle ve benzeri niteliklerle hiçbir ilgisi yoktur. Ben türkü sevmeyen birinin olacağını sanmıyorum. Sadece türküye çeşitli nedenlerle önyargılı insanlar olduğunu düşünüyorum. * Savaş Ay: Türkü seven türkü dinler. Türküler sosyeteden de eskidir. Kendini sınıflar üstü gören kişilerden de eskidir. 500 yıl yaşayan holding yoktur ama 500 yıldır yaşayan binlerce türkü vardır. Bu topraklarda yaşayan herkesin, Aşık Veysel'in, Karacaoğlan'ın Dadaloğlu'nun, Urfalı Celal'ın, Muzaffer Akyüz'ün, İzzet Altınmeşe'nin, Nezahat Bayram'ın ve Belkıs Akkale'nin türkülerini dinlediğinde; kendini bulacağına eminim. 'Kent soylular türküyü sevmez' demek ya sevmeyenin veya bu lafı uyduranın soysuzluğudur. Türkü dinlemeyen insan, insan mıdır? Berke Hürcan'ın "Hiç türkü dinlemedim" sözüne en sert tepki Belkıs Akkale'den geldi. "Türkü dinlemeyen insan, insan mıdır?" diyen Akkale, şöyle dedi: "Türkü dinlemek de söylemek de çok onurludur. Ben yeni tanıştığım bir insana öncelikle hangi tür müziği dinlediğini sorarım. Eğer türkü dinliyorsa o insanı başımın tacı yaparım. Eğer bir insan, modernlik kisvesi altında türkü dinlememezlik yapıyorsa o insanın ruhu çürümüştür. Bir insan özünü, kültürünü reddediyorsa buyursun başka bir memlekette yaşasın. Ayrıca türkülerin eğitici özelliği de vardır..." |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türk Eğitim-Sen'den sözleşmeli öğretmen alımına tepki 29 Nisan | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-29-2008 07:01 PM |
AK Parti'den tepki adaylığı / 22 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-22-2007 10:11 AM |
Öğrencilerden rektöre tepki: Miting değil, eğitim istiyoruz / 4 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-04-2007 08:29 PM |
Hürriyet'in verdiği skandal CD'ye Mumcu'dan tepki / 1 Nisan | iktisat_58 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-01-2007 12:36 PM |
Zeynep | jackal_ | Adult eski arşiv | 1 | 03-06-2007 01:59 AM |