![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 74 Thanked 33 Times in 27 Posts
Üye No: 30674
İtibar Gücü: 2230
Rep Puanı : 7464
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 'Hristiyan tarikatın mensubu ilan edildim' diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter, iddialar için mahkemeye gidiyor..
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, Malatya'daki cinayetleri vahşet olarak nitelendirerek, ''Misyonerlik faaliyetlerini emperyalizmin bir parçası olarak hoş görmek mümkün değil. Ancak, bunun yöntemi cinayet değildir'' dedi. Serter, Derneğin Adana Şubesince Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen ''Türkiye Nereye Gidiyor?'' konulu konferansta, Malatya'daki yayınevinde işlenen cinayetlere değinerek, ''Türkiye'de Müslümanlar, Hristiyanlar ve Musevilerin yıllarca birlikte yaşadığını'' anımsattı. Okul döneminde kendi sınıfında da Rum ve Ermeni arkadaşlarının olduğunu anımsatan Serter, ''Onların farklı dinleri olduğunu düşünmüyorduk. Biz yıllarca bunu kültürel zenginliğimizin bir parçası olarak gördük. Bugün nasıl oluyor da insanları dininden dolayı öldürmeye başladık?'' diye sordu. Serter, ''Misyonerlik faaliyetlerini emperyalizmin bir parçası olarak hoş görmek mümkün değil, ancak, bunun yöntemi cinayet değildir. Bir basın var ki sürekli olarak Atatürkçülüğü, yükseliş döneminde hedef olarak gösteriyorlar'' diye konuştu. 14 Nisan mitinginden sonra bazı gazeteler tarafından, Malatya'da boğazı kesilerek öldürülen ve Hristiyan misyoneri olduğu iddia edilen kişiler gibi, Hristiyan tarikatının mensubu ilan edildiğini ileri süren Serter, şöyle devam etti: ''Buradan suç duyurusunda bulunuyorum, ihbar olması için söylüyorum. Benim yaşamım önemli değil, canımı burada seve seve veririm. Yaklaşık 10 yıldır tehdit alıyorum, bunlar beni yolumdan çeviremez.'' Serter, ''Türkiye'deki ekonomik rakamların da gerçeği yansıtmadığını, Türk ekonomisinin büyük ölçüde uluslararası örgütler tarafından yönlendirildiğini ve yönetildiğini'' savundu. Küresel politikalarla ekonomik bağımlılığın arttığını ifade eden Serter, buna rağmen halen IMF ve AB'nin peşinden koşan siyasi iktidarların Türkiye ile ilgili olumlu politikalar çizmeye çalıştığını ileri sürdü. Büyük Ortadoğu Projesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı iddialarını da dile getiren Serter, ''Türk insanının laiklik ve Müslümanlık ile sorunu yoktur. İkisini en güzel şekilde yaşarken birileri geldi, dini siyasete alet etti'' dedi. Toplantıya, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman, öğretim üyeleri ve öğrencilerle davetliler katıldı. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Saadet, ilköğretimde ayrımcı ifadelere karşı çıktı | Kéan aRs | Siyaset Meydanı | 0 | 08-21-2009 08:15 PM |
CHP'li RTÜK üyesi 'oğlumu askere göndermezdim' sözüne cezaya karşı çıktı | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-28-2008 10:37 PM |
Koçaryan: Türkiye'nin AB üyeliğine karşı değiliz / 28 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-28-2007 12:02 PM |
Talabani idamlara karşı çıktı / 10 Ocak | [FX][SOLDIER] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-10-2007 03:56 PM |
Plassnik, Türklerden oy istedi Türkiye’nin üyeliğine karşı çıktı / 1 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-01-2006 02:16 AM |