www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-21-2007, 07:47 AM   #1
Spy_MasteR
Forum Müdavimi

Spy_MasteR Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 32
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1848
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi : Spy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond repute
Varsayılan Öğrenci otobüsünün şoförü alkollü çıktı

Öğrenci otobüsünün şoförü alkollü çıktı

21 Nisan 2007
Yılmaz ÖLMEZ (DHA)
Kapadokya’ya giden İzmirli öğrencilerin geçirdiği korkunç kazanın acısı dinmeden, Aydın’ın Söke İlçesi’nde, öğrencileri geziye götürmeye hazırlanan otobüs şoförü alkollü çıktı.

SÖKE Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi’nden 41 öğrenci, 3 öğretmen ve 3 okul aile birliği yöneticisinin katılacağı, Ankara, Kırşehir, Nevşehir ve Konya yöreleri gezisi için Kuşadası’ndan tur otobüsü kiralandı. Otobüs, 33 cana mal olan son trafik kazasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda trafik polisleri tarafından incelemeye alındı. Şoförlerin ehliyetleri, aracın belgeleri incelenirken, alkol muayenesi de yapıldı. Şoförlerden Ş.N. 0.56 promil alkollü çıktı. Ancak yeni genelge sayesinde olası faciaya yol açması önlenen otobüs şoförü Ş.N. ifadesinde çocuğunun doğum günü kutlaması nedeniyle alkol aldığını iddia etti. "Ben yedek şoför olarak araçta bulunacaktım. Bana sıra geldiğinde birşeyim kalmaz, alkolün etkisi geçer düşüncesiyle otobüse bindim" diyen şoförün direksiyona geçmesine izin verilmedi, yedek şoför istendi. Çocuklarını uğurlamak için meydana gelen veliler, şoförün alkollü çıktığını öğrenince dehşete düştü. Okul Müdürü Volkan Şenarslan da yedek şoförün gelmemesi halinde geziyi iptal edeceklerini açıkladı. Beklenen yedek şoför saat 22.35’te geldi. Otobüs 1 saat 35 dakika gecikmeyle yola çıkabildi.

5 BİN YTL PARA CEZASI

Öte yandan İzmir’den Ankara’ya giden Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinin bulunduğu 10 okul otobüsünü Afyonkarahisar’a 2 kilometre mesafede durduran polis, otobüslerden birinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen "yolcu taşıma ruhsatı"nın olmadığını belirledi. Evrakı eksik olan otobüs, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi ve 5 bin YTL para cezası kesildi.
Spy_MasteR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı