![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2998
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tuğcu, farklı bakıyor
13 Mayıs 2007 Nurettin ATMACA/ BAKÜ, (DHA) ![]() Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gazetecilerin, cumhurbaşkanlığı seçimi ve anayasa değişikliğine ilişkin sorularını cevaplayan Tuğcu, şunları söyledi: "Değişikliğin Türkiye’de rejim değişikliği anlamına geldiğini düşünmüyorum. Bir ihtiyaç doğdu. Rejim değişikliği söz konusu değil. Zaten cumhurbaşkanlarının görevlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sadece seçimi daha da kolaylaştırmak. Belki ’Yarı başkanlık’ olacak ama bu rejimin değişeceği anlamına gelmez. Belki cumhurbaşkanlarının seçimi konusunda bir açılım sağlayacaktır." Tuğcu, TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından referanduma götürülmesinin söz konusu olmadığını, çünkü yasanın gerekli oy sayısı ile kabul edildiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin de anayasa değişikliği ile ilgili yasaları inceleme yetkisi bulunmadığını vurgulayan Tuğcu, "Anayasa Mahkemesi sadece şekil yönünden, usul yönünden bakabilir. Yasanın esasını inceleme durumu olamaz" karşılığını verdi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hatun Fena Tombul – Eleman Farklı Farklı Pozisyonlarda Çakıyor <No Rapid> | erdal2007 | Türk Video | 0 | 02-09-2010 01:50 PM |
Ay bana bakıyor, ben aya | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-08-2008 06:40 PM |
Herkes O BEZ PARÇASINA bakıyor | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-01-2008 01:32 PM |
06/09/07 - Tülay Tuğcu 12 Haziran'da emekli | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-09-2007 01:12 PM |
Ellerinize bakıyor musunuz? | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 3 | 11-17-2006 07:22 PM |