![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2027
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() HIKAYE
>> > Anne ve yavru deve tembel tembel yemeklerini yerken birden yavru >>anneye >> > donmus ve : >> > >> > - Sana bir sey sorabilir miyim, anne? >> > >> > - Elbette yavrum sor. >> > >> > - Anne, bizim niye hörgücümüz var? >> > >> > Anne gururla: >> > >> > - Bu hörgüçlerde biz su biriktiririz yavrum ve bu sayede çölde >>herhangi >> > birisinden çok daha uzun süre susuz dayanabiliriz. >> > - Peki Anne, bizim bacaklarimiz niye bu kadar uzun ve >>ayaklarimiz >>yuvarlak? >> > - Evladim der anne deve biraz daha gururlanarak >> > - Bu sayede biz çölün kumlarinda herkesten daha rahat ve daha >>hizli >>hareket >> > edebiliriz. >> > - Bunu da anladim. Peki, kirpiklerimiz niye böyle uzun, bazen >>görüsümü >>bile >> > bozuyorlar? >> > - Hayatim onlar gözlerimizi çölün kumlarindan korur, gözümüze >>kum >>kaçmaz.... >> > >> > - Anladim..Hörgüçlerimiz çölde daha uzun dayanabilmemiz için su >>depolar, >> > bacaklarimiz uzun ve böylece çölde daha hizli ve rahat hareket >>edebiliriz, >> > kirpiklerimiz gözlerimizi çölün kumlarindan >>korur...Anlayamadigim sey o >> > zaman bu Allah'in cezasi hayvanat bahçesinde ne isimiz var?!? >> > >> > Hikayenin ana fikri: >> > >> > Becerileriniz, Yetenekleriniz, Özellikleriniz ve Tecrübeleriniz >>sadece >>dogru >> > yerdeyseniz isinize yarar. >> > (Su anda neredesiniz???)
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 6 Thanked 20 Times in 11 Posts
Üye No: 7387
İtibar Gücü: 1466
Rep Puanı : 1082
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() cok dogru usta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 63 Thanked 48 Times in 21 Posts
Üye No: 31
İtibar Gücü: 1563
Rep Puanı : 2415
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() saol kanka fıkra deil bu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
çölde bir deve üzerindeyim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-13-2008 03:04 PM |
Deve | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-29-2007 11:58 AM |
meraklı deve | buluay | Eskiler (Arşiv) | 7 | 03-08-2007 12:09 AM |
Genç Deve.. | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 4 | 10-07-2006 11:24 PM |
Çılgın Deve + 18 | Darius | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-23-2006 09:46 PM |