www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-15-2007, 04:34 PM   #1
parlayan güneş
Geçerken Uğradım

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 37912
İtibar Gücü: 1362
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi : parlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished roadparlayan güneş is on a distinguished road

Buyurun burdan yakın!

ABDURRAHMAN DİLİPAK

İşin tadını iyiden iyiye kaçırıyorlar.. “Darbe olacak” diye sevinenler, sağlı, sollu “darbe tahrikçiliği” yapanlar var. Orakoğlu diyor ki; “Darbe olacak ben Başbakan olacağım diye kadro oluşturtmaya çalışanlar var” diyor ve ekliyor;

“Devlet kurumları ve siyaset yeniden dizayn ediliyor. Ben Başbakan olacağım diyen parti lideri çıkıp sözünün arkasında dursun, yoksa ben açıklayacağım.”
Bunu yapan bir partinin genel başkanı. Bu kişinin adı açıklandığında, kimlerin kimlerle iş tuttuğu daha iyi anlaşılacak..
Şu da, Tamer Korkmaz’ın yazısından bir alıntı: “Arzın merkezine seyahat ettiğimizde, Öcalan’ın filmin başında ‘Gizli Egemenler’ tarafından saksıda yetiştirildiği gerçeğini görürüz! Öcalan, 12 Mart döneminde esaslı bir hapis cezası almak üzere iken ‘kurtarılmış’ bir simadır... O dönemde sıkıyönetim makamlarının ‘yanlışlıkla’ tutukladığı elemanları olduğunda -MİT devreye giriyor ve ‘Mensubumuzdur’ yazısı ile adamlarını kurtarıyordu. Apo da bu şekilde ‘kurtarılanlar’ arasındaydı. Öcalan’ın Türkiye’nin başına bela edilme süreci işte böyle başlamıştı...”
Baykal çıkmış kahve sohbeti havasında “Arkadaş bu terör bitecek” diyor.. “İçimizdeki Kürtçüler” diye Erdoğan’a gönderme yapıyor.. Gerçekleri saptırarak kan üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışıyor.. Yangına körükle giden bir tavrı var..
Bana göre bu sürecin en önemli kazanımı, çatışan taraflar gibi gösterilen CHP ve MHP’nin derinlerde bir yerlerde aynı temelde buluştukları gerçeğinin ortaya çıkması.. Okuyan, Kesici ve hatta Demirel’in tavırları da bu gerçeği ortaya koydu aslında.. İnanın Baykal MHP’nin, Bahçeli CHP’nin başına geçse hiçbir şey değişmeyecek. Zaten Bahçeli aile olarak eski bir CHP’li değil mi, tıpkı Okuyan gibi!
Cenaze töreni provokatörlerinin kimlikleri belli oldu.. Bu işin arkasındakiler zaten bilinmiyor değildi.. Birileri cesetlerin üzerine basarak iktidar mücadelesi veriyor.
Bunlara inanmayın..
Son olarak Ümraniye’de ele geçen cephaneliği biliyorsunuz.. Aynı kişi daha önce Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı ile ilişkilendirildi, ardından Danıştay baskını ile.. Ve şimdi bu olay.. Adamların dokunulmazlık zırhı var ve ipuçlarını takip ettiğinizde hep aynı yere çıkıyor..
Peki bu durumda terörle nasıl mücadele edeceksiniz?..
Terör bu kadar can aldı, ekonomiye inanılmaz bir darbe vurdu ve sonuç ortada.. 200.000 askerle 3-5000 teröristin beşinde dağlarda dolanıp duruyoruz..
Bu yöntemin yöntem olmadığı çok açık ve net değil mi?
Bu sonuç nasıl oluyor da iktidarın sorunu oluyor? İktidar suçlanabiliyor, hatta Meclis Başkanı eleştirilebiliyor?
Yok böyle bir şey..
Hal bu iken bir de Irak’a gireceksiniz. Irak’ta karşınızda kır gerillaları olmayacak beyler..
Benim anlamadığım Baykal gibi bir adam, bu işin gerçeğini bilmiyor olabilir mi? Biliyorsa nasıl orada oturur! Biliyorsa o zaman neden böyle konuşuyor?.. Yoksa o da bu sistemin bir parçası mı?
Birileri de “Barajı geçtik geliyoruz” diye herkese sms atıyor, internet sitelerine bant reklamları veriyor. Kaynağı da Tercüman gazetesi. Gazetenin okur anketindeki sonucu, son kamuoyu araştırması diye veriyor..
Hani, İP’çiler, Kanal Türk’te, Saadetçiler Milli Gazete okurları, Haydar Baş’çılar Mesaj gazetesinde, CHP Cumhuriyet gazetesinde aynı anketi yapsalar tek başına iktidar çıkarlar. Baraj sorunları olmaz, %90’la iktidar olurlar.. Birileri milletle dalga geçiyor.. Bunlar bu sonuçlara inanacak kadar saf mı ya da milleti bu kadar “saf”(!)mı sanıyorlar bilmiyorum, ama Türkiye’de siyaset işte böyle yapılıyor.. Siyasiler temel gerçekle ilgilenmiyor ve kendileri geldiklerinde bu işi düzeltivereceklerini söylüyorlar. Oysa derin gerçek anlaşılmadan bu mümkün değil ve bunların çoğu hiç derin gerçeğe atıf yapmıyor..
Hükümet, terörle mücadele için ayrılan kaynağı, bu işe tahsis edilen personeli, bu işin bize ekonomik maliyetini, can maliyetini, sosyal, siyasel, kültürel maliyetini açıklayabilir mi?
Terör bahanesi ile hayvancılık bitirildi. Terör bahanesi ile ormancılık bitirildi, bal üretimi bitirildi. Korkunç bir göç yaşandı. Terör büyük şehirlere taşındı.. Hazine arazileri yağmalandı-işgal edildi.. Mafyalaşma hız kazandı. Uyuşturucu çeteleri, kapkaç çeteleri büyük şehirleri yaşanmaz yaptı.
Bunların hepsi yanlış terörle mücadele taktiklerinin sonucu olan işler.
Ve ben hep tekrarladığım iddiamı bir kere daha tekrarlıyorum; Güneydoğu insansızlaştırılıyor.. Asırlık tehcirler, tedib ve tenkıller, Ermeni meselesi, Süryani meselesi ve hatta GAP bu oyunun bir parçası olarak dizayn edildi.. GAP’da buharlaşan sular gibi umutlarımız da buhar edildi..
Bakın Kürt sorununu çözseniz başka sorun çıkar. 25 yılda biz bu işin daha adını koyamadık.. Daha terörü doğru düzgün tanımlayamadık. Bilimsel bir teori ortaya koyamadık terör konusunda. Terör, birileri için siyaset yapma aracı. Tıpkı başörtüsü gibi. Asıl sorun çözülmedikçe terör bitmez. PKK kendini feshetse, Apo da olmasa DTP de yok edilse yine değişen bir şey olmayacak.. Terörü üreten şartlar varoldukça bir şey değişmeyecek.
Bu yaklaşımla terörü bitiremezsiniz, terörü azdırırsınız. Zaten öyle de oluyor..
Demokrasi ve insan hakları, terörü azdırmaz, terörü önlemenin yolu insan haklarını ve hukuk devletinin gereklerini yerine getirmekten geçer.. Adalet yoksa barıştan söz edemezsiniz..
“Terörün efendileri”nin stratejik ortaklığı, terörün tetikçilerini “iyi çocuklar” olarak korursanız, bu işin altından kalkamazsınız..
Apo kimdir ve PKK’yı kim niçin örgütledi?
Yerlisi, yabancısı, AB’lisi ABD’lisi, Iraklısı, teröre destek veren herkese sesleniyorum, ovadaki Türk’e ve dağdaki Kürd’e yazık ediyorsunuz.. İnsan onurunu ayaklar altına alıyorsunuz.. Havaya, suya, toprağa, dağdaki ceylanlara, ağaca, kurda kuşa, yazık ediyorsunuz! İnsanlık suçu işliyorsunuz.. Tabiata karşı suç işliyorsunuz!
İnsaf! Zulm ile abad olunmaz.
Çatışan taraflar nasıl bir oyunun kurbanı olduklarını bilseler, ah bir bilebilseler.. Ah o gözlerindeki at gözlüğünü çıkarıp, “dost görünen düşman”ları bir fark edebilseler..
Birileri bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmek istiyor. Bu oyuna gelmeyelim..
Sahi merak ediyorum, bizimkiler terör zirvesinde ne konuştular?.. Terör ve irtica, “büyükler arasında”, herkesin bildiği, ama tetikçilerin asla bilmek istemedikleri bir sırdır aslında.. Soğuk savaş sonrası bile devam eden, en uzun süreli bir komplodur bu.. Selâm ve dua ile..
parlayan güneş çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı