![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2443
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu.
Sezon öncesi hazırlıklarına Milli ve yabancı oyunculardan yoksun başladıklarını hatırlatan Sayın Ertuğrul Sağlam, 30 Haziran tarihinde tam kadro olacaklarını ve 7 Temmuz’da ikinci etap çalışmaları için Avusturya’ya gideceklerini söyledi. Yapılacak kamplarda oyuncularımızı fiziksel olarak hazır hale getirmek istediklerini vurgulayan Sağlam, “13 günlük Avusturya kampında 26 antrenman yapmayı planlıyoruz, bu süreçte fiziksel anlamda takımı yeterli hale getirmeyi planladık. Dört tane hazırlık maçı yapacağız ve 21 Temmuz’da dönerek 1 Ağustos’taki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Kampa genç isimleri de götürmeyi düşündüğünü ifade eden Sayın Sağlam, “4 kaleciyle beraber 26-27 kişilik bir kamp kadrosu düşünüyoruz. Genç kardeşlerimizi, geçtiğimiz sezon A Takım kadrosunda olup antrenmana çıkan, PAF Takımımız’da diğer arkadaşlara nazaran öne çıkan, kiralık olarak gittiği yerlerde performanslarıyla dikkat çeken oyuncularımızı kamp kadrosunda görmek istedim. Bize katkı sağlayacak seviyeye ulaşan genç oyuncularımızı tespit ettiğimiz takdirde, misyonumuz gereği kadroya dahil edip bundan sonraki dönem içinde yavaş yavaş oynatıp Türk futboluna ve Beşiktaş’a kazandırmak istiyorum” şeklinde konuştu. Takım ile ilk kez dün buluşan Sayın Ertuğrul Sağlam formanın bütün oyunculara açık olduğunu belirtti. Hak edenin formayı kapacağına işaret eden Sayın Sağlam, “Dünkü antrenman öncesinde oyuncularımızla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda, benim gözümde en gencinizden en büyüğünüze kadar herkes eşit durumda dedim. Bizler adaleti eşit dağıtmakla yükümlüyüz, bugün herkes benim gözümde aynı seviyede. Bundan sonraki dönem içinde oyun felsefemiz doğrultusunda takımda en fazla katkı yapan futbolcularımız formayı giyecek. İsimleri çok fazla gündeme getirmek istemiyorum; bu takımda kim çalışıyorsa, kim hakediyorsa formayı o giyecektir” şeklinde konuştu. Transfer çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünden de bahseden Teknik Direktörümüz, faydalı oyuncu arayışı içinde olduklarını söyleyerek, “Şunu herkes bilsin ki, Beşiktaş olarak hedeflerimiz doğrultusunda, bize doğrudan katkı yapacak, bünyemize kişisel yapısı ile uyum sağlayabilecek, performansı itibariyle planladığımız hedefler doğrultusunda oyuncuları alacağız. Transfer ne aceleye gelen bir iştir, ne de ihmale gelen bir iştir. O yüzden titiz davranıyoruz, acele ederek yanlış bir adım atmak istemiyoruz. Camiamızdan da anlayış ve hoşgörü bekliyoruz. Sayın Başkanımız Yıldırım Demiören ve Yöneticilerimiz bu konuda ellerinden gelen fedakarlığı gösteriyorlar. Kısa zamanda somut adımlar atabileceğimizi söyleyebilirim” diye konuştu. Kadromuza kattığımız transferleri de değerlendiren Sayın Ertuğrul Sağlam, Tello, Hakan Arıkan, Rüştü ve Mehmet Yozgatlı transferleri kesinlikle geçtiğimiz sezonki Beşiktaş’ın sıkıntı oluşturan mevkiilerine katkı yapacak transferler. Yönetimle birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Sabah-akşam görüşme halindeyiz. Benim isteğim doğrultusunda devamlı olarak transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Alınan oyuncuların yerinde transferler olduğunu düşünüyorum. Kulübümüz’ün imkanları doğrultusunda bize katkı sağlayacak kapasitede iki yabancı oyuncu daha almayı planlıyoruz. Yanlış transfer yapmak istemiyoruz. Yanlış işlerin nelere mâl olduğunu biliyoruz ve isabetli transferler yapmak istiyoruz” dedi. Basında çıkan Sergen Yalçın haberlerinin asılsız olduğunu da söyleyen Sayın Sağlam, “Sergen benim çok iyi arkadaşım. Kendisiyle sürekli görüşüyoruz. Sergen Yalçın ile ilgili bir gündemimiz olmadı bundan sonra da olmayacak. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu. Navarro’nun transfer gündeminde olduğunu ancak bazı pürüzler nedeniyle bu transferin olmayacağını söyleyen Sayın Sağlam, yaşı ilerleyen futbolculara ülkemizde ön yargıyla yaklaşıldığını belirtti. Dünyanın en iyi takımlarında çok sayıda yaşlı futbolcular bulunduğunu ifade eden Teknik Direktörümüz, “Bizim için koşan, mücadele eden, takım içinde fiziksel anlamda oyun kalitesiyle katkı sağlayacak oyuncuyu bulmak önemli. 33 yaşında olup 20 yaşındaki oyunculardan daha çok mücadele edebilen isimler var. İlle de yıldız alacağız diye bir düşüncemiz yok. Davranışlarıyla ve performanslarıyla yıldız seviyesine ulaşmış oyuncu alabiliriz” dedi. Sağlam sözlerine şöyle devam etti: “Lider oyuncu 33-34 yaşındaki oyuncu demek değildir. 20 yaşındaki bir isim de olabilir. Takımda bu konuda yeterlilikleri olup da çeşitli sebeplerden ön plana çıkamayan oyuncularımız var. Bu özellikleriyle onları ortaya çıkarmaya çalışacağız.” Oyun felsefesinin kazanmak üzerine kurulu olduğunu ancak kazanırken izleyenlere güzel futbol seyrettirmeyi amaçladığını sözlerine ekleyen Sayın Ertuğrul Sağlam, “Futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmayı seviyorum. Büyük hedefler kovalayan bir takımda olduğumuz için diğer tarafları ihmal etmemeliyiz. Seyir zevki veren bir takım oluştururken, top diğer tarafta olduğunda futbolun gereklerini yerine getiren bir takım olmak zorundayız. Fiziksel olarak oyunun iki yönünü de sergileyen, oynadığı oyundan zevk alırken, izleyenlere de zevk veren bir oyun istiyoruz. Futbolculara büyük sorumluluk düşüyor onlar da zaten bunun bilincinde” ifadelerini kullandı. Bir basın mensubunun, Ricardinho ve Delgado ile ilgili olarak sorduğu soruyu yanıtlayan Sağlam, isimleri konuşmanın gereksiz olduğunu söyleyerek, “Üç senedir teknik sorumluyum bu zaman içinde isimleri birebir zikrederek kamuoyunda tartışmadım. Üç gol atan oyuncumu kahraman yapıp diğerlerini arkada heba etmek istemem. Bunun tam tersi olarak mağlubiyete sebep olan oyuncularımı da günah keçisi ilan etmedim. İsimleri konuşmak futbol anlayışımda yok. Eminim ki, geçen sezon kadroda bulunan oyuncuların hepsinin performansı daha da artacak, daha üst seviyeye çıkacaktır. Sistem olarak kiminle oynarız onu henüz kestiremiyorum. Bunda futbolcuların performansı belirleyici olur” dedi. Ali Güneş ve Runje’nin gitmek istediklerini de sözlerine ekleyen Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’ta forma giymek istemeyenleri zorla oynatamayacaklarını belirtti. Sağlam, Kleberson ile alakalı en küçük bir istekte bile bulunmayı düşünmediğini söyledi. Sayın Ertuğrul Sağlam, Süper Kupa tarihinin değiştirilmesi için Federasyon’a başvurduklarını ancak taleplerinin red edildiğini ifade etti. Süper Kupa’yı kazanmak istediklerini de sözlerine ekleyen Sayın Sağlam, eski Teknik Direktörümüz Sayın Jean Tigana’ya da kazandırdığı kupalar ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde ettiği için teşekkür etti. Son olarak taraftarlarımıza mesaj veren Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam şunları söyledi: “Taraftarlarımıza, oynadığı oyundan zevk alan, izleyenlere zevk verecek ve taraftarını 90 dakika coşturacak, bol gol atan bir takımın izleteceğiz.”
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ertuğrul Sağlam nikah şahidi oldu | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 04-13-2010 01:41 AM |
Ertuğrul Sağlam Rüştü'ye sahip çıktı 30 Haziran | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-30-2008 05:36 PM |
Teknİk DİrektÖr ErtuĞrul SaĞlam | yasak1903 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-01-2007 12:32 PM |
Ertuğrul Sağlam’dan büyüklere taş 19 Eylül 2006 13:55 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-19-2006 02:21 PM |
Ertuğrul Sağlam: "Mutluyuz" | cİHAn | Eskiler (Arşiv) | 1 | 08-27-2006 12:22 AM |