www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-08-2007, 02:05 AM   #1
The JoLLy JoKeR
Forum Aşığı

The JoLLy JoKeR Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 74
Üye No: 30674
İtibar Gücü: 2226
Rep Puanı : 7464
Rep Derecesi : The JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond repute
Arrow Erdoğan: Bu iş yürek ister yürek!

Erdoğan: Bu iş yürek ister yürek!

Samsun mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, 'Kervan yürüyor. 22 Temmuz'da dağları deleceğiz' dedi. Erdoğan, özellikle Bahçeli ve Uzan'a 'Kaçış yok' mesajı verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da CHP'yi hedef aldı. ''Balon uçurmakla siyaset olmayacağını'' ifade eden Erdoğan, ''CHP'nin kendine hayrı yok. CHP kendi meşruiyet krizini aşamıyor,CHP'nin peşine takılmak kimseye hayır getirmez'' dedi.

CHP'nin ve diğerlerinin Türkiye'de bir dikili ağaçlarını bulunmadığını ifade eden Erdoğan, ''Bizden eser mi istiyorsunuz? İşte buyurun Karadeniz Sahil Yolu, yaptığımız okullar, hastaneler, toplu konut ve tarımda attığımız adımlar bunun ispatı'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine de değinen Erdoğan, ''Bu CHP adalet terazisine bile taş koydu. Tehdit salıyor Sayın Baykal, diyor ki 'eğer bizim itirazımız istikametinde oradan bir karar çıkmazsa o zaman Türkiye'de çatışma çıkar.' Şu hale bak, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan bir partinin lideri ne diyor? Ömrü parlamentoda geçmiş, söylediği lafa bak. Niye? Çünkü kendisi milletin iradesinden nemalanmıyor, kurumların iradesinden nemalanıyor da onun için" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan,iftira ile yalanla siyaset olmayacağını belirterek, ''Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey bulamayanlar kalkıyor şimdi acaba ben, bunun çoluğundan, çocuğundan bir şeyler bulabilir miyim? Bulamayacaksınız. Ömrümüzün nasıl geçtiği bellidir, bizim cemaziyelevvelimiz de bellidir, sizlerinki de bellidir'' dedi. Başbakan Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Samsun'un, 19 Mayıs 1919'da Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran o büyük yürüyüşün başladığı yer olduğunu söyledi. ''Bizim, umutlarımız, hayallerimiz, sizin umutlarınız, hayallerinizdir'' diyen Başbakan Erdoğan, bugün ''ölü toprağını üstünden atmış'', kriz havasından çıkmış, ileriye bakan bir Türkiye olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan'ın ''Sizinle, kısa bir hesap yapalım ve bununla birlikte bunun hesabını soralım. Bundan önce bir iktidar vardı, MHP, DSP, ANAP...'' sözleri üzerine meydandaki vatandaşlardan, bu partilere yönelik protesto sesleri geldi.

Erdoğan, bunun üzerine, ''Ama bu sandıkta daha iyi, daha demokratça olmaz mı? AK Parti'ye bu yakışır, gerçi 3 Kasım'da bunların 2 tanesini tasfiye ettiniz, şimdi yenilerini buna ilave etmek lazım'' diye konuştu. Erdoğan, milli gelirin 400 milyar dolar, ihracatın da 94 milyar dolara yükseldiğini kaydederek, şunları söyledi: ''Peki, bizden öncekiler niye yapmadı? Bunlar Ankara'nın dışına çıkamıyordu. Bakanlar Kurulu, bu hafta, 2 hafta, bir ay sonra var mı, belli değil... Başbakanlık'ta mı, evde mi, hastahanede mi olacak? Nerede olacağı belli değildi. O zaman kim vardı? DSP, MHP ve ANAP... Şimdi çıkmış, milletin karşısına... Şimdi artık DSP diye bir parti kalmadı, MHP daha önce DSP'nin değirmenine su taşıyordu. CHP, DSP birleşti, şimdi de MHP başladı bu değirmene su taşımaya... Eğer millet müsaade ederse hazırlanıyor... Al birini vur öbürüne değişen bir şey yok.''

Kendilerinden önceki iktidar döneminde 22 bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredildiğini anımsatan Erdoğan, bunun maliyetinin 40 milyar dolara ulaştığını söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Hangi yüzle geliyorlar da bunlar, soruyorum ey MHP? Hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorsun da şimdi ben 'dürüstüm' diyorsun. Önce bu Fon'a devredilen bankaların hesabını ver, şimdi, bu iktidar döneminde Fon'a devredilen bir banka var mı?'' dedi.

''YÜREĞİMİZ KAN AĞLAYARAK ÖDEDİK''

İmar Bankası'nın da bu dönemde Fon'a devredildiğini anımsatan Erdoğan, vatandaşlara, İmar Bankası'nın kimin olduğunu bildiklerini kaydetti. İmar Bankası nedeniyle oluşan maliyetin 9 katrilyon lira oluğunu anlatan Başbakan Erdoğan, ''Devletin kefil olması sebebiyle parayı ödedik. Yüreğimiz kan ağlayarak ödedik ve hemen o kanunu değiştirdik, artık millet bu tür hortumcuların, hortumladıkları parayı ödemeyecek'' diye konuştu.

Türkiye'nin aldığı mesafeden insaf sahibi hiç kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Rahatsız olanlar yok mu? Var, onlar alıştıkları o tekeri döndüremeyenler, o tezgahçılar, tuzakçılar varya şimdi çıkıyor ortaya bu mazotçular, sizi gidi mazotçular, biz bu mazotçuları da biliriz 1 YTL'ye mazot satacakmış, biz bu filmi çok seyrettik, 'iki anahtar vereceğim' bunu diyenleri biz çok dinledik, bunları çok izledik, biz şu anda bir YTL'ye mazot satıyoruz zaten, kime? Balıkçı motorlarına, yolcu vapurlarına, gemilere biz mazotu 1 YTL'ye veriyoruz zaten. Ama bunu siz Türkiye geneline ben' uygularım 'derseniz, o zaman hesabı alt-üst edersiniz. 'Ben vergi almayacağım', bu ülkeyi yönetmek için bu değirmenin suyu nereden geliyor. İşte bak, baban, kardeşin doğru, dürüst ise niye kaçıyorlar, gelsinler ülkeye, gelsinler yargılansınlar, niye kaçıyorlar? Neden, bak nereden, nereden paralar çıkıyor, yok İsviçre'den yok şuradan buradan paralar çıkıyor. Haydi madem dürüstsün gel niye gelmiyorsun, bu iş yürek ister, yürek...''

''BİZ DİYORUZ Kİ KERVAN YÜRÜR...''

Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek şunları söyledi: ''Şimdi işte meydanlarda dolaşıyorlar, sanki hiç geçmişi yaşanmamış, o sıkıntılar olmamış gibi, konuşuyorlar. Sanki bu milleti o felaketlere sürükleyenler kendileri değilmiş gibi. İftira ile yalanla siyaset olmaz, Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey bulamayanlar kalkıyor şimdi acaba ben, bunun çoluğundan, çocuğundan bir şeyler bulabilir miyim? Bulamayacaksınız... Ömrümüzün nasıl geçtiği bellidir, bizim cemaziyelevvelimiz de bellidir, sizlerinki de bellidir. Onun için biz diyoruz ki kervan yürür. Dağları delecek miyiz dağları? Ferhat gibi delecek miyiz? Buna hazır mıyız? Sandıkları patlatacak mıyız, kaldı 15 gün, bu sandıklar evvelallah demokrasi şerefi adına, demokrasi adına 22 Temmuz'da farklı patlayacak, ben bunu görüyorum.''

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal Enerji Bakanı iken dışarıdan mazot alamıyordu niye? İtibarı yoktu, Ankara'da bakanlıklarda paltoyla otuyorlardı, paltoyla hatırlarsınız paltoyla, itibarımızı o zamanlar beş paralık ettiler'' dedi.

Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Seçime 15 gün kaldığını anımsatan Erdoğan, ''Buradan ayrıldıktan sonra yan gelip yatmak yok, kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?'' diye konuştu. Türk Lirası'ndan 6 sıfır attıklarını ifade eden Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, ''Hani siz milliyetçiydiniz? Niye bu sıfırları birin yanına koydunuz? Bunlarda milliyetçilik laf, laf... Milliyetçilik lafla olmaz, hizmetle, aşkla, icraatla olur'' diye konuştu.

''KURU KURUYA MİLLİYETÇİLİK OLMUYOR''

Borçlanma faizinin, yüzde 18'lere düştüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, ''Mesele bu. İş bilenin, kılıç kuşananın. Tabii, milliyetçilik tamam da kuru kuruya milliyetçilik olmuyor'' dedi. Eğitim konusundaki çalışmalara da değinen Erdoğan, bu konuda CHP'yi eleştirerek, ''Hani bunlar ilericiydi? Hani bunlar Atatürk'ün ilk adımını attığı Samsun'dan, 'muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacağım' diyecekti. Bunlar ilerici filan değil, gericinin ta kendisi...'' diye konuştu.

Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti: ''Sayın Baykal Enerji Bakanı iken dışarıdan mazot alamıyordu. Niye? İtibarı yoktu. Ankara'da Bakanlıklarda paltoyla otuyorlardı, paltoyla... Hatırlarsınız, paltoyla... İtibarımızı o zamanlar beş paralık ettiler ama şimdi bir sıkıntımız var mı? İşte bütün mesele bu.'' Karadeniz Otoyolu'nu tamamladıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Dağları deldik mi? Tünelleri açtık mı? Ferhat olursan delersin. Ferhat, Şirin'e aşıktı, biz de milletimize aşığız, ülkemize aşığız'' dedi.

FINDIK ALIM FİYATI

Geçen hafta Giresun'da olduğunu, FİSKOBİRLİK ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkililerini bir araya getirdiğini belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu görüşme neticesinde, ben kendilerinden şunu rica ettim: 'Aranızda rekabet istemiyorum, her ikiniz beraber oturun, konuşun. Bana en geç cumartesi gününe kadar bu çalışmanın neticesini bildirin' dedim. Ve yarın kendilerinden neticeyi alacağız. Pazartesi günü, inşallah Bakanlar Kurulu toplantımız var. Bakanlar Kurulu toplantısına bize verilen bu fiyatın değerlendirmesini yapıp, arkasından da inşallah fındıkla ilgili fiyatı FİSKOBİRLİK ve TMO açıklayacak. Bir defa, kesinlikle, fındığınızı lütfen çarçur etmeyin. Fındığınız elinizde kalmayacak. Bunu kesinlikle FİSKOBİRLİK, TMO alacak. FİSKOBİRLİK'e de TMO gerekli desteği verecek. Bizim derdimiz FİSKOBİRLİK'i bitmesi değil, FİSKOBİRLİK bizim. Geçen yıl TMO tavrını ortaya koydu, daha önce 2 katrilyon borcu silmemize rağmen, dedik ki yardımcı olamam. Şimdi de müşterek olarak FİSKOBİRLİK elinde, biliyorsunuz gayrimenkulleri var. Bunları sat, elinden çıkar dedik. Senin işin gayrimenkul satın almak değil. Senin işin FİSKOBİRLİK üyelerine en güzel imkanları sağlamak.''

NOTLAR

Bazı vatandaşların sıcaktan dolayı baygınlık geçirmeleri üzerine Erdoğan, ambulans ve doktorların gelmesini isteyerek, sağlık görevlilerinin, rahatsızlanan vatandaşlara müdahale etmesini sağladı. Bu arada, miting alınında, ''Demokrasiyi yok sayan oklar 23 Temmuz'da yoklar'', ''Şükürler olsun, Cumhurbaşkanı'nı biz seçeceğiz'', ''Gülü, solana, sizi ölene dek seveceğiz'' pankartları yer aldı. Miting alanında, CHP lideri Deniz Baykal'a ''Okçu abi'', Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar'a ''Ağır abi'', Genç Parti lideri Cem Uzan ''Genç Abi'', MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de ''İplikçi ABi'' şeklinde nitelendiren bir pankart asıldı.

Pankarttaki konuşma balonlarının içerisinde, ''Baykal: 'Ben kriz için varım', Ağar: 'Meclise gidecektim, Okçu abi kızdı', Uzan: '9 katrilyonu ben değil, babam aldı', Bahçeli: 'İdamı ben kaldırdım, kimseyi astırmam' ifadeleri'' sözleri yer aldı. Erdoğan, Kırkpınar'da başpehlivan olan Recep Kara'ya da plaket vererek, bundan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden müsabakalara katılacak olan güreşçiye başarılar diledi.

Ben Mevlana Değilim, Adam OL! Öyle GEL!
The JoLLy JoKeR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı