www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-16-2007, 11:54 AM   #1
didoş
Müstakbel Üye

didoş Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 14
Üye No: 43565
İtibar Gücü: 1362
Rep Puanı : 1445
Rep Derecesi : didoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud of
Varsayılan Herkes Senİ Sevİyorum Demez!

Herkes Seni Seviyorum Demez...
Sürekli birilerini sevme ihtiyaci duyariz. Sevildigimizi duyabilmek, baska biçimiyle de "onay" almak için elimizden geleni yapariz. Sonra da "bu kadar sevdigim bir insan, bana nasil böyle bir kötülük yapar" diye küçücük bir haksizliga ugradigimizda acilar içinde kivraniriz. Her insanin sevgiye, sevildigini hissetmeye ihtiyaci vardir. Sevgilisi tarafindan, esi, annesi, babasi, kardesleri, is arkadaslari ve çevresinde önemsedigi insanlar tarafindan sevildigini hisseden kisi nasil da ayaklarinin üzerinde "güçlü" durur. Sevginin verdigi "basi dik" durustur bu.

"Bana hep sevdigini söyle!"

Kadinlar durmadan tekrarlanmasini isterler sevgi sözcüklerinin. Erkeklerin böyle bir sorunu yoktur, çünkü her aklimiza geldiginde söyledigimizden bizden bolca duyarlar bu sözleri. Sakin bundan yakindigimizi düsünmeyin, tam tersi insanlarin yeme içme ihtiyaci gibi sevgi sözcüklerine de ihtiyaci var. Biz her "Seni seviyorum" dedigimizde, evet seviyoruz ama "Sen de beni seviyor musun?" sorusunu da yaninda sorarak ve cevabini bekleyerek. Bu kendimize güvenmedigimizden, karsimizdaki kisinin bizi sevip sevmedigini kontrol etmek ya da sevdigini bilmedigimizden degildir; yalnizca "Hayatimdan memnunum, senin de memnun olmani istiyorum ve elimden geleni yapiyorum"un cevabini alabilmek içindir.

"Sevgine ihtiyacim var!"

Nasil yetistirildigimizi bir düsünün; aileni memnun etme, hayaller, ask dolu Türk filmleri, esini memnun etme, çocuklarini sevme, koruma, bolca fedakarlik, fedakarlik... Tamam erkekler de bu "memnun etme"lerle yetisiyor ama onlar "maddi memnuniyetler" asilanarak büyüyorlar. Ihtiyaçlarimizi karsiladiklari ölçüde sevgilerinden de emin olmamizi bekliyorlar ve bu onlarin sevgilerinin kaniti haline geliyor. Ah, bir bilseler insanin sevildigini duymak ya da birine sevdigini söylemek kadar ihtiyaç duydugu baska sey olmadigini...

"Sevdigimi gösteriyorum ya!"

"Sevmiyorum durmadan bunu kodlamayi, sana sevdigimi göstermek daha çok hosuma gidiyor." Bu da erkeklerin agzindan sikça duydugumuz bir cümle. Evet, haklilar da... Sevgiyi duymak kadar hissetmek de çok önemli. Ama, o sihirli iki sözcük var ya, dünyaya bedel geliyor insana. Stresli, yorucu bir günün ardindan ya da hayatinizda her sey yolunda giderken size gönderdigi bir öpücük, size sarilmasi yaninda, gözlerinizin ta içine bakarak "Seni seviyorum" demesini istemez misiniz?

"Bir türlü istedigim gibi davranmiyor!"

Bambaska iki kisilik, farkli hayatlar... Bir araya gelip, uzlasmak o kadar kolay mi? Dogrulariniz arasinda ortayi bulmak, onu oldugu gibi, günahiyla sevabiyla kabul etmek... Zor, çok zor... Birini sevdigimizde, onun kendi hayatina dair, bizim pek de görmek istemedigimiz huylari, davranis biçimleri bizi nasil da huzursuz eder. Asla onun da kendine ait bir dünyasi oldugunu kabul edemeyiz. Her seyi kendi açimizdan düsünür, "ben bu durumda söyle yapardim" der, onu suçlariz. Siklikla da, onda gördügümüz hatalar, zaten bizde varolanlarin yansimalaridir; karsimizdaki kisi araciligiyla kendimizi elestiririz. Baskalarina kusur bulmak ne kadar da kolay degil mi? Kendimize olan güvenimiz azaldigi ölçüde, mükemmel bir iliski arayisimiz da artar. Çünkü böylece, mükemmel bir insan seçerek kendimize olan güvenimizi telafi yoluna gideriz. Aslinda mükemmel gördügümüz biri tarafindan seçilmek içindir bütün yapilan.

"Yoksa ben deli miyim?"

Bazen bu olasiligi bile gözönünde bulunduruyoruz! Çünkü paranoya paranoya paranoya... "Neden böyle söyledi, neden ben öyle dedigimde böyle söylemedi, bana niye öyle nefret edermis gibi bakti, ben olsam böyle derdim, eyvaaaah bize neler oluyor?" Asil size neler oluyor? Söyle derin bir nefes alin, arkaniza yaslanin. Her sey yerli yerinde. Ama , o iki sihirli sözcüge bagli...

Madem seviyorsunuz, söyleyiverin. Bir düsünün bütün gün ne sözcükler sarfediyorsunuz. Iki güzel kelimenin lafi mi olur...?

...............NeDEn..............

didoş çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
bould (07-28-2007), MyTBuSTeR (07-16-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 07-16-2007, 12:16 PM   #2
вσυя∂¢αη
Forum Aşığı

вσυя∂¢αη Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 133
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2285
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi : вσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond repute

sağol kanka..

ѕözℓüк
мυѕтαƒα кємαℓ αтαтüяк
αşк ѕєνgι
вσυя∂¢αη çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-16-2007, 01:00 PM   #3
OrDeRPrOs
ÇaKaL Üye

OrDeRPrOs Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 36
Üye No: 43291
İtibar Gücü: 1616
Rep Puanı : 5764
Rep Derecesi : OrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond reputeOrDeRPrOs has a reputation beyond repute

Sağolasın...
OrDeRPrOs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-16-2007, 01:59 PM   #4
MyTBuSTeR
Müstakbel Üye

MyTBuSTeR Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 24
Üye No: 43644
İtibar Gücü: 1364
Rep Puanı : 360
Rep Derecesi : MyTBuSTeR is a jewel in the roughMyTBuSTeR is a jewel in the roughMyTBuSTeR is a jewel in the roughMyTBuSTeR is a jewel in the rough

Çok Güzel Teşkl

Resim Galerisi..!!

Herkes Aynıyken Ben Farklıydım Şimdi Herkes Farklı Ben Yine Aynıyım..!!

Ben Haraç,Mezat Satılmışım Hep Bir Kenera Atılmışım Ben Senden Yana Yılmışım Yıkılmışım Dağılmışım Yıkılmışım Dağılmışım..!!

17.07.2004
18.09.2005
MyTBuSTeR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-16-2007, 02:22 PM   #5
***murat***
Daimi Üye

Teşekkür Etme: 12
Üye No: 25768
İtibar Gücü: 1487
Rep Puanı : 2008
Rep Derecesi : ***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold***murat*** is a splendid one to behold

çok güzel teşekkürler.....
Old 07-16-2007, 10:49 PM   #6
rüzgarın kızı
Müstakbel Üye

rüzgarın kızı Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 43417
İtibar Gücü: 1350
Rep Puanı : 478
Rep Derecesi : rüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of light

evet seni seviyorum demenin yeri ve zamanı olmaz.insan eğer hissediyorsa bunu söyleyebilir...geç olmadan sevdiklerinize onları sevdiğinizi söyleyin...giden geri gelmez unutmayın...
rüzgarın kızı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-27-2007, 10:43 PM   #7
didoş
Müstakbel Üye

didoş Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 14
Üye No: 43565
İtibar Gücü: 1362
Rep Puanı : 1445
Rep Derecesi : didoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud ofdidoş has much to be proud of

tşk ederim yorumlarnıs için

...............NeDEn..............

didoş çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-29-2007, 10:25 PM   #8
yakahoma
Geçerken Uğradım

yakahoma Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 11
Üye No: 24372
İtibar Gücü: 1366
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : yakahoma is on a distinguished road

saolasın kardesım...

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı