![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ARS
Bana aktarılan doğruysa, tek işleri ellerinde birer gümüş kâse, nisan yağmuru biriktirmekmiş. Her yıl uğrarmış padişah, bir yudum içermiş kâselerinden, hepsine bir kese altın dağıtılsın, buyururmuş. İşte arz işte talep, diye düşünüyorum, kâsemde toplananlara bakıp: İşte ars, işimde sultanım.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ARS POETİCA
Hiçbir şeye benzemediği söylendi şiirlerimin, Wallace Stevens'a benzediğim, hiç kimseye benzemediğim, olsa olsa "II. Yeni'nin devamı", "III. Yeni'nin ta kendisi" sayılabileceğim - "delisaçması bir söz ve işaret yumağı" denildi. Bütün bunlar bensem, bütün bunlar bendim. Yaktığım kağıtlar, fırladığım kürsüler ve çekilip dinlendiğim kör mağarada söyleştiğim gölge, örümcek, alter: Kendimden çekilsem de, gelsem de kendime farkedilmedi: Ateşin içine soktuğum el, gözümü ayırmadığım saat, insanlarla çarpıştığım seyrek günler ses ile kelimenin birbiriyle dikleştikleri yere kilitledi beni. Gençtim, çok genç - şiiri düzen sanmıştım: Çileydi gözümde, arınma ve yurttu, terkedilmiş yüzüm için her an yanımda yürüyen aynaydı, gecenin kaynağında gövdemi dalgalayan simsiyah su, sanmıştım. Yıllar başka bir yol çiziyor tortuya. Şüphesiz şimdi de sanıyorum: Sehere duyduğum inanç arkamdaki koyu, hem delifişek uykudan geliyor belli ki. Düzen değil şiir, kargaşa değil. İki uç arası zamanı çelen uçarı bir odak belki. Belki bazı ender seslerin eşiğinde tuzak, kıvrılıp yatmış çıngıraklı bir soru, öd noktasında, hançerede, yerimden her oynayışımda kuytudan çıkagelen kösnül bir yumak belki. Bir düzen değil ama - bekleyiş, zemberek, inatçı, köz, kaknus hep. Kömürden elmasa varmak için çıktığım yolda elmastan yola çıktığımı unutmadım: Yangınsa sonumda yazılan, orada yazacağım an gelmeli de. Birer kıvılcım olsun harflerim, her kelimemi yalım dili taşısın - öyle bir ateş ki içinde içimde tutuşmuş bir karanlıktan kana kanaya içsin herkes, istedim.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ATTAR'LA KONUŞMA
[1740-746;4869-4910] dîvanım dîvaneliklerle dolu diyordunuz, indim ağır ağır dimdik merdiveninden zamanın, bir ses verin bana, diledim, bir başlangıç sesi verin dedim ve dinledim: Bir tüy düşürün kanadınızdan bu ülkeye, başka ülkelere uçup gitsin ince usul kurduğunuz nakış, dediydiniz, bir tüy ki değdirsin şehirleri birbirilerine, açsın sesleri seslere bağlayan giz kilidini, dağıtsın anlama bürünmüş tüm anlamsızlıkları, sırrınız size kalsın, sizde kalmasın sakın, yaptığınız resimden artık sakının. Kan kokusu, demiştiniz yüzünüz yorgun hem dingin, işte bana verdiğiniz son ses, son anahtar, son korkusuzluk; söyledim ve hiçbir şey elde edemedim, doğru; sustum ve kazandıklarımı ayrı bir güneşe, ayrı bir geceye sakladım; doğru: Benden kopan tüyün savrulduğu ağır ağır çıktığım dimdik merdivenden aşağı doğru. Yıkılacak bütün şehirler, silinecek harflerim, parçalanacak taş tabletlere kazılmış yüzüm, simsiyah kalacak dîvane dîvanımın kâğıtları: Kavruk, okunaksız, boşlukta şimdiden külliyen külüm.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BEŞ GÜL
Sizin için tuttum beş gül getirdim Sevgili, durup dururken beş kırmızı gül getirdim, kan. Beş beyaz gül süt, beş sarı gül altın yaprak, tuttum beş pembe gül getirdim Sevgili, tan. Başka bir el koparmış onları, benim elim bunca korkak: Bir dikmeyi bilirim, bir de dokunmayı: Tepeden tırnağa teniniz yangın beldem, sizin için beş siyah gül parmaklarım. kömür. Toprak, temas, sahi bir de ak kâğıt, seçtiğim kelimelerin arasında nedense mağrur, ilerlerim karda bıraktığım izler birer ağıt, ayırdım dikenleri: Sizin için bu beş arı gül.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇIKARAYAK
Düne indim merdivenden: Saçlarını toplamışsın, ensende uçuşuyor nisan. Sahanda yumurta yapmışsın öğlen, Rue de Venise sonra, sonra herhangi bir köprü ve Seine: Eski bir pafta alacağız belki, Rabelais'in tuhaf bir basımını: Akşam gene yekpâre olacak Mouffetard'ın yüreğinde Aragon'u dinleyeceğiz Léo'dan: Je chante pour passer le temps. Bugün nasıl da kekre ve gamlı bugün: Opal, billûr ve ahşap içre kurduğun çatıdan görünmez kiremitler mi uçuyor yoksa? Merdivenin tam önüne dayamalı bu kurtlu tırnağı, çekmezse iki titrek bacak.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EROS VE HGADES
-XI- Naz için Birden aklıma seni sevmek geliyor. Benim evim sonra senin gözlerin. ellerin vardı. Onları saymak geliyor aklıma. Senin dudakların yok öyle dümdüz. Islak ve çıplak Ağzını söylüyorsun her dişinde.Kar Anlıktır. Kap Eski bir uygarlık çağdaştır bir solu kta. Senince. Denizlerime sırtüstü yat ıyorsun benimle seviş iyorsun hem hep tepemdesin ak ışık sın. Ulaşılamazlığım. Ulaşamazlığım. (Sen bugün ölüm gibisin bana uza/-k nıyorsun).Sen öyle durgun devin en benim Odalarımda salt gece vardır hüzünü Karşı çıkabilen İp. (Sen gebem olsaydın, inan Modigliani çizerdi boynunU Birden aklıma seni sevmek gel gel gel gel iyor. zUn).
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GECENİN SESİ
Kaptanın uykusu kaçtı birden; birden külçe gibi üstüne indi gece ve yalnızlık, kalktı, bir havlu aldı sırtına, küpeşteye tırmandı yavaşça, duydu: Çocuğu uyutmuştu kadın; uzun, yılansı bacağını siper etmişti düşmesin diye dönerken kar yatakta: uğulduyor, tutuşuyordu erkeğin başını gömdükçe yinine: İçinden büyük bir kuş havalanıyor uzağa süzülüyordu.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GİZ SES
Bir rüzgârda buldu seni bir rüzgârda yitirdi, penceresinden baktı sine sine yağan uçarı yağmura ve essin dedi, bir daha essin, sen çünkü bana eşsizsin, gökyüzünde karmaşık bir sözdizimiydi kurduğu esin perisinin -- çekti sinesine koydu bulutlardan bir tortuyu, uzan dedi, uzan Enis, tam bir gece için biriksin sesin.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İMBİK
Ve erken kalktı adam, çayı sürdü, ince bir dilim limon yedi, uzun uzun karanlık suya baktı - doludingin bir gün için güç topladı önce, radyoda dalgın, inatçı bir ezgi buldu sonra, sırtını yelken direğine dayayıp eline bir kitap aldı. Kadın uyandığında şiir okuyordu hâlâ - sırtını kurtarıp ona bakarken bilge bir sevgi yayıldı gözünde: Sabah ve şiir yaşamın tohuma döndüğü o sonsuz imbikte toplanıyordu.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KIRKİKİNDİLER
"Bu sarı, tok tütünü senin için ayırdım: senin için soydum domatesin kabuğunu, senin için dildim, tuzladım." "Senin için perdaha çektim içimdeki hayvanı; gövdemi yaya, burguya aldım senin için. Bu koku, bu kor, bu gemsiz istek senin açlığın için." "Toprak suya doydu bu yıl, ben sana daha doyamadım," diye sürdürüyor kadın, içinden. "Yüzündeki gururlu umutsuzlukla içimdeki doludizgin kısrağa katıl."
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|