![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() kolay mantı
Malzemeler 1 paket mantı makarna 250 gr kıyma 1 baş soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 5 su bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber Yemeğin Tarifi Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kahveyi sevenlere bir kek
Bu keki ila ki espresso ile yapmak şart değil. İsteyenler normal neskafe ile hazırlaya bilirler. Marketlerde değişik markaların karamelli çikolataları var. İkram ettiğim kimseler genelde hazır keke benzettiler. Kıvamı oludça yoğun, o yüzden tarifde ''hamur kek kalıbına dökülür'' demiyorum sürülür diyorum, kıvamı aynı çokokrem gibi. Kahveyi sevenlere tavsiye ederim. 8 - 10 kişilik Malzemesi 1 paket margarin 1 su bardağı tozşeker 1 tutam tuz 4 yumurta 2,5 su bardağı un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 tatlı kaşığı suda çözülen hazır espresso kahvesi 1-2 çorba kaşığı süt 1 paket (100gr) karamelli çikolatası Sos için: 2-3 tatlı kaşığı suda çözülen hazır espresso kahvesi 1 çorba kaşığı kaynar su 4-5 çorba kaşığı pudra şekeri 1. Margarin oda sıcaklığında yumşayana kadar bekletildikten sonra mikserle yüksek hızda iyice krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Tozşeker ve tuz ilave edilir ve birbirine iyice yedirilir. Yumurtalar teker teker ilave edilirken mikserle çırpılmaya devam edilecek. 2. Un ve kabartma tozu ellenerek ilave edilir. Hamur ikiye bölünür. 1-2 çorba kaşığı sütle suda çözülen hazır espresso kahvesi karıştırılır ve ikiye böldümüz hamurun yarısına ilave edilir. 3. Yağladımız veya yağlı kağıt serdimiz kek kalıbına kaşık yardımı ile hamur değişerek yani bir beyaz hamurdan, bir kahveli hamurdan sürülür. Her kat arasına bir kaç tane karamelli çikolata serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 1 saat pişer. 4. Kekimiz fırından çıkıp, iyice soğduktan sonra sosu hazırlanılır. Suda çözülen hazır espresso kahvesi, kaynar su ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Sos koyu akıcı bir kıvama gelince hemen kekin üzerine sürülür. Bu sosda biraz ellimizi çabuk tutmalıyız çünkü çabuk donuyor. Sosumuz donduktan sonra kekimiz servise hazır oluyor. Afiyet olsun.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sufle
Kullanılacak Malzemeler Pudra şekeri 30gr margarin Kalıbı yağlamak için 1 kaşık sıvı yağ 1/2 bardak süt 150 gr badem 50 gr badem ezmesi 1/4 su bardağı toz şeker 3 yumurta 1 tatlı kaşığı limon rendesi 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı nişasta Hazırlanma Şekli Bademleri 30 dakika kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Tavada hafifçe kavurup soğumaya bırakın. Sufle kalıbının alt kısmını yağlayın. Kavrulmuş bademleri incecik döğün, bir yemek kaşığı ile bademi kalıbın dibine serpiştirin. Fırını 200C ısıtın. Bir kapta 3 yemek kaşığı sütü, margarini, 1 kaşık nişasta, ufalanmış badem ezmesi ile bir kapta mikser(veya yumurta çırpma teli) ile çırparak, orta hararetli ateşte 5 dakika ısıtın. Üstüne kalan sütü, bademleri, tuz ve limon kabuğu rendesini ilave edip devamlı karıştırarak 8-9 dakika kaynatın. Ateşten indirip ılınması için bir kenara bırakın. 3 yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Bademli karışım biraz soğuyunca yumurta sarısını katın. Yumurta aklarını şeker ile katılaşana kadar mikserle çırpıp bademli karışıma (sufle) malzemesine karıştırın. Sonrada kalıba dökün. Fırın tepsisine sıcak su koyun, üzerine sufle kalıbınızı yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuyunca üzerine tel süzgeçle pudra şekeri dökün.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kayısılı Saksı Kebabı
Malzemeler : 1 kilo kuzu kuşbaşı Yarım kilo Malatya kayısısı 200 gr arpacık soğan 5 diş sarmısak bir tutam karabiber 1 kahve fincanı tereyağı 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı şeker 1 baş büyük soğan Hazırlanışı :Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyle ateşe oturtun. Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin. Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin. Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun. Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin. 15-20 dakika fırınlandıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalancı İskender
Malzemeler : 1 Bayat Pide 1/2 Paket Margarin 1 Su Bardağı Su 3 Çorba kaşığı Sıvıyağ 1 Soğan 1 Çorba kaşığı Salça 250 gr Kıyma 2 Su Bardağı Yoğurt 1 Çorba kaşığı Tereyağı 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz biber Hazırlanışı ![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayi ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın. Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fındık Ezmesİ
Malzemeler: 300 gr kavrulmuş fındık ½ çay kaşığı tuz ¾ çorba kaşığı pudra şekeri Kavrulmuş fındıkları mutfak robotuna yerleştirin ve 3 dakika kadar robotta parçalayın. Margarin gibi bir kıvama gelmesi gerekiyor. Tabii içinde çekilmiş fındıklar kalacak Yavaş yavaş şeker ve tuzu ekleyin. Eğer robot çalışırken üstünden malzeme koyabildiğiniz bir yeri varsa oradan ekleyerek robotu hiç durdurmayın. Kenarlara yapışan karışımı bir spatulayla tekrar kaba doğru itin. 7 dakika kadar robotta çekin. Kakaolu Fındık Ezmesi için: 300 gr fındık, 125 gr pudra şekeri, 3,5 çorba kaşığı kakaoyla aynı işlemi yapabilirsiniz. Baharatlı Fındık Ezmesi için: 300 gr fındık, 125 gr pudra şekeri, 35 gr pudra şekeri, ½ çorba kaşığı tarçın, isterseniz ½ çorba kaşığı da yenibahar ekleyip yine aynı tarifi kullanabilirsiniz. Fındıklar çekildikten sonra diğer malzemelerin eklenmesi diğer tariflerde de geçerli. Eğer bundan daha kıtır olsun istiyorsanız, ezmeniz hazır olduktan sonra 40 gr kadar çekilmiş fındık ekleyebilirsiniz. Ondan sonra ister kaşıklayın, ister ekmeğinize sürün, isterseniz tatlılarınız da kullanın.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılı Tavuk Kanadı
Malzemeler : � 1 kg tavuk kanadı � 1 yemek kaşığı buğday nişastası � 2 yemek kaşığı tereyağı � 2 yemek kaşığı domates salçası � Tuz � karabiber � kırmızı toz biber Hazırlanışı : Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Manisa Kebabı
Malzemeler: 500-600 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 2 adet patates 1 su bardağı bezelye 10-15 adet mantar tuz, karabiber 1-2 kaşık zeytinyağı Krep hamuru için: 1 paket krep un 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı su maydanoz(ince kıyılmış) Üzeri için: Kaşar peyniri, domates, sivribiber Hazırlanışı: Doğranmış soğanlar yağda biraz çevrilir, etler eklenir. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Küçük küpler halinde doğranmış havuç eklenir, biraz pişirilir. Kuşbaşı doğranmış patatesler ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünmüş mantarlar eklenir, pişirmeye devam edilir. En son bezelyeler,tuz, karabiber ve biraz da su ilave edilerek ağır ateşte yumuşayana dek pişirilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Krep için tüm malzeme mikserle çırpılır. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilir, ısınınca krep karışımından 1 kepçe dökülür ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılması sağlanır. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirilir. Daha sonra çevrilip diğer yüzü de pişirilir. Bu işlem hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerden biri çukur bir kaseye yerleştirilir. Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına yerleştirilir. Krebin sarkan kenarları bohça şeklinde katlanıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine bir dilim kaşar, bir dilim domates ve sivri yerleştirilip kürdan batırılır. Tencerede kalan etin sosu tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında 10-15 dk kadar pişirilir. afiyet olsun
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() zeytinyağlı yaprak sarma
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 5-6 adet soğan, 2 kaşık dolmalık fıstık, 1 kaşık kuşüzümü, 1 su bardağından az zeytinyağı, 1 kaşık kuru nane, 1 çay kaşığı yenibahar, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kaşık şeker. Hazırlanışı: Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Pirinç sıcak suyla 15 dk. ıslatılır. az yağla fıstıklar kavrulur. ince doğranmış soğanlar ve kalan zeytinyağı(az bir miktarı üzerine gezdirmek için ayrılır) eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. soğanlar pembeleşince pirinçler ve kuşüzümü(ayıklanıp, yıkanmış) eklenir. pirinçler 5 dk. kadar kavrulur. Tane tane olunca nane, yenibahar, tuz, karabiber, şeker ve 1/2 su bardağından biraz fazla sıcak su eklenir(su pirinçleri geçmesin, pirinçler diri kıvamda pişecek) Salamura yapraklar el dayanacak sıcaklıktaki suda tuzu gidene kadar yaprakları örselemeden bir kaç defa yıkanır. Daha sonra ılık suda 15-20 dk. bekletilir. Dolma tenceresinin dibine kalın veya bozuk birkaç yaprak döşenir. Üzerine sarılan dolmalar dizilir, kalan zeytinyağı gezdirilir. 2-2,5 bardak sıcak su eklenir, kaynayınca altı kısılır, yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. afiyet olsun
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() çikolata soslu muzlu rulo
Malzemeler: 1 lt süt 100 gr. tereyağ 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kakaolu pötibör bisküvi muz, ceviz veya hindistan cevizi çikolatalı sos Hazırlanışı: Tereyağı eritilir ve un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar (1-2 dk) kavrulur. Sürekli karıştırılarak süt ve şeker eklenir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır, vanilya eklenir. Mikserle 10-15 dk çırpılır. Bisküviler un haline getirilir ve fırın tepsisine yayılır. Muhallebi bisküvileri kaplayacak şekilde üzerine yayılır. (bisküvilerin üzerine muhallebiyi öncelikle kaşık kaşık dökerseniz daha kolay olacaktır) Buzdolabında iyice soğuduktan sonra dikdörtgen şeritler halinde kesilir, arasına kıyılmış ceviz veya hindistancevizi serpip, dilimlenmiş muz yerleştirerek rulo şeklinde sarılır. Ruloları üzerine çikolata sosla veya sade olarak servis edilir. Not: Kakaolu bisküvi yerine un haline getirilmiş sade bisküvi ve fındık karışımını tepsinin altına yayabilirsiniz. afiyet olsun
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|