![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1860
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Yeni dönemde vergilendirmeden kredi kullanımına kadar esnafa ayrı bir yer vermeyi düşünüyoruz” dedi.
Eskişehir Esnaf Odaları Birliği yöneticileriyle dün biraraya gelen Bakan Unakıtan, kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu ve esnafın derdini, sıkıntısını bildiğini ifade ederek, “Damdan düştüm yani. Halinizden en iyi ben anlarım” dedi. Esnafın bazen evine ekmek götürmekte, bazen çocuğunun bir ihtiyacını karşılamakta zorlanabileceğini ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu: “Esnaf, gün gelir sevinir, gün gelir üzülür. Yeni dönemde vergilendirmeden, kredi kullanımına kadar esnafa ayrı bir yer vermeyi düşünüyoruz. Hükümet kurulduktan sonra esnafla ilgili bazı çalışmalar yapacağız. Esnafın vergi yapısına değişik bakmak istiyoruz. Esnafın vergisi, kurumlar ve gelirler vergisinin dışında biraz değişik olmalı. Bu konuda bir çalışma yaptırıyorum.” İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ Kayıtdışı ekonomi ile ilgili esnafla birlikte bir çalışma yapacaklarını da aktaran Bakan Unakıtan, “Esnaf Odaları Birliği olarak bana ‘bunlar kayıtdışı, merdiven altı çalışıyorlar’ diyeceksiniz. Bu konuda birbirimize yardımcı olacağız. Kayıtdışını Avrupa seviyesine indireceğiz. Türk milleti bu kayıtdışı problemini çözecek, başka çaremiz yok. Kurunun yanında yaşta yanmaması için işbirliği yapacağız” dedi. Yeni dönemde esnafın yükünü azaltacaklarını ancak bu süreçte esnafında da bazı önlemler alması, girişimler yapması gerektiğini kaydetti. Esnafı etkileyen büyük marketleri örnek veren Unakıtan, şöyle devam etti: “Şimdi bunlara ‘açılma’ diyemezsin. Burada çok değişik bir sistem var. Bu durum en çok esnaf ve sanatkarımızı etkiliyor. Esnaf kendi arasında birlik sağlayarak ekonomik yönden biraz daha kuvvetlenebilir. Türkiye değişimi hızlı yapan bir ülke. Türkiye’de yeniliğe uyum çok çabuk oluyor.”
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|