![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1858
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ABD’nin 171 yıllık geçmişe sahip köklü üniversitelerinden New York Alfred Üniversitesi, Türkiye’de üniversite kuruyor.
İngilizce hazırlık, işletme idaresi, finans, muhasebe, pazarlama, psikoloji, sosyoloji, medya İletişim alanında eğitime bu öğretim yılında başlayacak olan Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampüsü, sınırlı sayıda sınavsız öğrenci alacak. Eğitim dilinin İngilizce ağırlıklı olması sebebiyle akademisyen kadrosunun büyük kısmı doktoralarını ABD ve İngiltere’den almış Türk ve yabancı profesörlerden oluşacak. Üniversiteye belli dönemlerde Amerika’dan öğretim üyeleri gelerek bizzat derslere girecek. Uluslararası akreditasyona sahip Alfred Üniversitesi’nin İstanbul Temsilcisi Stacey Spence Kaya, şu bilgileri verdi: “15 Ekim 2007’ye kadar kayıt işlemleri devam edecek. ÖSS’de ilk bine giren öğrencilere yüzde yüz, ilk 5 bine girenlere yüzde 50, ilk on bine giren öğrencilere ise yüzde 25 oranında burs verilecek. Üniversite’den mezun olan öğrenciler, dünyada çok az üniversitenin sahip olduğu, Türkiye’den sadece Bilkent Üniversitesi’nin alabildiği AACSB ve birkaç üniversitenin elinde olan ABET akreditasyonlu uluslararası diploma almaya hak kazanacaklar.”
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|