www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-16-2007, 11:30 AM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan Başbakan adına kendi açılışına çiçek gönderdi 3.5 ayda batıp kaçtı 16 eylül

Rize’de 3.5 ay önce açılan yaş çay fabrikasının sahipleri, köylüye borcunu, işçilere maaşlarını ödemeden kaçtı.

Fabrika sahiplerinin, kendi açılışlarına, Başbakan Erdoğan, dönemin TBMM Başkanı Arınç, Dışişleri Bakanı Gül, Bayındırlık Bakanı Özak ve Rize milletvekilleri adına çelenk gönderttikleri, bu çelenklerin parasını da ödemedikleri ortaya çıktı.

RİZE’de Özilay firması tarafından 3.5 ay önce açılan yaş çay fabrikası kapatıldı. Şirket yetkililerinin işçi üretici ve piyasaya olan borçlarını ödemeden ortadan kaybolduğu ileri sürülürken ücretlerini alamayan işçiler de fabrikayı yağmaladı. Fabrikanın 3.5 ay önceki açılış töreni sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Rize milletvekillerinin adına düzenlenmiş çiçeklerin de fabrika yetkililerince Rize’de bir çiçekçiye yaptırıldığı ortaya çıktı. Olay, çiçek parasını alamayan çiçekçinin şirket hakkında şikayetiyle anlaşıldı.

AÇILIŞA KATILMIŞTIM: AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, bu fabrikanın açılışına kendisinin de katıldığını ve çelenkleri gördüğünü belirterek, "Ben fabrika yetkililerine çelenklerden Başbakan’ın haberi olup olmadığını sordum. Çünkü Başbakan’ın çelengi Rize’de bir yere gidecekse bu bizim aracılığımızla gider. Bana, Başbakanlık Özel Kalemi ile görüşüp konuyu hallettiklerini söylediler. Ben de onlara konuyu araştıracağımı ve eğer böyle bir şey yoksa bunu kamuoyuna duyuracağımı söyledim. Araştırdım ve Başbakanımızın, bakanların ve milletvekillerinin çelenklerinin sahte olduğunu, kimsenin bu çelenklerden haberi olmadığını öğrendim" dedi.

ÇAYLARI DA ALIP GİTTİLER: Rize’ye bağlı Sütlüce Köyü’nde 30 Mayıs 2007 tarihinde ’Özilay’ firmasınca açılışı yapılan günlük 60 ton yaş çay işleme kapasiteli fabrikanın yetkililerinin işçi, üretici ve piyasaya olan borçlarını ödemeden kayıplara karıştığı iddia edildi. Üreticiden yaklaşık 6 milyon YTL tutarında toplam 950 ton yaş çay alan fabrika, 45 işçisine de iki aylık ücretlerini ödemedi. Piyasadaki çok sayıda özel sektör fabrikasından çek karşılığında tonlarca kuru çay aldığı da iddia edilen fabrikanın verdiği çeklerin karşılıksız çıktığı ileri sürülüyor. Şirket yetkililerinin, 10 gün önce tesisteki büyük miktarda kuru çayı sevk edip, üretimi durdurdukları, sonra kayıplara karıştıkları belirtildi. Köylüler büyük vaatlerle fabrikayı alan şirket yetkililerinin fabrikayı kapatıp gittiğini belirterek, "Bize ne para ödediler ne de bir şey söylediler. Köydeki herkes bu fabrikaya çay verdi. Resmen dolandırıldık" diye konuştu.

İŞÇİLER ARASINDA KAVGA: Fabrikanın kapatılması ve yetkililerin kayıplara karışması üzerine alacaklarını tahsil edemeyen işçiler ile bazı üreticilerin önceki gün fabrikada kalan bir miktar kuru çayı yağmaladığı bildirildi. Yağmalama sırasında işçiler arasında kavga çıktığı ve olaya jandarmanın müdahale ettiği belirtildi.

Biz açılışına katılmadık

RİZE Ticaret Borsası Başkanı Tahsin Sancak başından itibaren bu şirkete temkinli baktıklarını belirterek, fabrikanın açılışına katılmadığını söyledi. Sancak, "Ben özel sektör fabrikalarını bu şirket ile ilişkileri konusunda uyardım. Ama son günlerde bize çok sayıda yaş çay fabrikası yetkilisi gelerek bu şirketin kendilerini dolandırdığını söylüyor. Ben de onlara sizi 3 ay önce uyarmıştım diyorum. Üreticilerden de aynı yönde şikayetler duyuyoruz" dedi.
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:24 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.