![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2030
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Filistin'daki demokrasi denemesiyle hürsana uğrayan Batı, Türkiye'de demokrasinin temelini atan Atatürk'e bir kez daha hayran kaldı. İşte Los Angeles Times'ın yazısı...
Los Angeles Times, İslam dünyasında Atatürk gibi güçlü isimlerin eksikliğinin hissedildiğini belirtti. Hamas’ın seçimlerden galip çıkmasının uluslararası arenada yankıları sürerken Amerika’nın önde gelen ve köklü gazetelerinden Los Angeles Times, İslam dünyasında demokrasiyi geliştirmek için Atatürk gibi isimlere ihtiyaç duyulduğu yorumunu yaptı. Max Boot imzalı haberde, İran, Irak, Afganistan ve Filistin gibi ülkelerdeki durum değerlendirilirken, "Bu bir şanssızlık, ancak alternatifi ne? Müslüman toplumlarda, Atatürk’ün Osmanlı sonrası Türkiye’yi yaptığı gibi Batı çizgisine ve demokrasiye yönlendirecek güçlü adamlar pek yok" ifadeleri yer aldı. Haberde, Batı’nın ateşlediği ya da desteklediği, Arafat, Hüsnü Mübarek, Beşir Esad, Pervez Müşerref, Suudi Kralları ve bir zamanlar Saddam Hüseyin gibi kişilerin diktatör olduğu ve İslami aşırıcılarla faydacılık esasına dayalı bir ilişkileri olduğu dile getirildi. Yaser Arafat döneminde muhaliflerin cezalandırıldığını belirten gazete ayrıca İsrail ve ABD’nin bazı sorunları görmazden geldiğini ancak bu ülkelerin Mısır, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Pakistan ve diğer ülkelerde insan hakları ihlallerinin daha kötü bir hal almaması için çalışması gerektiğini savundu.
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
El Kaide'den islam karşıtı filme yanıt | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-25-2008 06:36 PM |
'Ilımlı islam diye din yok' | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-02-2008 07:14 PM |
islam Tarihinde Müslüman Türklerde Medrese | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 11:13 PM |
eIMAGERecovery acilen lazım full lazım demosu işe yaramıyor | blackcreb | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-12-2007 06:14 PM |
ataturkun siyasi hayatı lazım 5 gün içinde yetiştirmem lazım yardımm!!! | eskuza | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-29-2006 02:04 AM |