www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-07-2007, 10:27 AM   #1
F@sTaLaFisT@
Forum Müdavimi
 
F@sTaLaFisT@ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Yaş: 35
Mesajlar: 2,479
Teşekkür Etme: 46
Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1822
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi : F@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan SavaŞta Yarasalar

Yarasaların vazife aldıkları biricik harp geçen yüzyılın ikinci yarısındaki Amerika İç Savaşı değildir. İkinci Dünya Savaşı'nda da Birleşik Amerika hava kuvvetlerine binlerce yarasanın kaydedildiğinden haberiniz var mıydı? Hem bunların vazifeleri çok tehlikeliydi. Teşkil ettikleri yarasa intihar müfrezesi, endüstri merkezleriyle cepane depolarını ateşe vermek için, düşman bölgesine yangın bombaları taşımak vazifesini almıştı. Son derece gizli tutulan bu projeyi Başkan Roosevelt ile Washington'daki en yüksek rütbeli kumandanlar uygun bulmuşlardı.
Serbest kuyruklu yarasalar, bu iş için de ideal bulunmuştu. New Mexico'dakî Carlsbad Mağaraları'nda nüfusları sekiz milyon civarındaydı. Her yarasa, kendi ağırlığının üç misli bir bomba taşıyabilecek güçteydi. Göğsüne bağlanan 30 gramlık saatli bomba aslında hayvanın kendinden büyüktü. Bu bomba, patladığı zaman, sekiz dakika müddetle yanan 55 santimlik bir alev veriyordu.
Yapılan denemelerde, bombalı yarasalar tıpkı yumurta gibi tahta kasalara konulmuşlardı. Bu kasalar, + 4 ilâ 5 derecede bulundurulduğu müddetçe yarasalar kış uykusu uyuyor ve yiyeceğe ihtiyaç duymuyorlardı.
Kasalar uçaklara yüklendiler ve paraşütle salıverildiler. Aradan geçen zaman içinde yarasalar ısınmış ve 300 metreden itibaren uçuşa geçmeye hazır hale gelmiş bulunuyorlardı. Kasalardan biri otomatik tertibatla açılınca, bin ilâ beş bin yarasa bombası 32 kilometre karelik bir saha üzerinde her yöne dağılıyordu.
Marifetli küçük yarasalar yere iner inmez herhangi bir binanın duvarındaki daracık yarığa süzüldüler, yüklerinin kayışlarını kemirerek üzerlerinden attılar ve yollarına devam ettiler. Fakat arkalarında bıraktıkları öldürücü yük, vakti gelince kendisinden beklenen vazifeyi yerine getirdi.
ön testlerin birinde bir köy tek evi kalmamacasına yandı, bir başka sefer de, her nasılsa kaçan bir çift yangın bombalı yarasa New Mexico' nun Carlsbad ek hava üssünü yaktı. Tam bu sırada Donanma yarasa
müfrezesini devraldı ve ona «X Işınları Projesi» adını taktı.
1944'te atom bombası tamamlanma yolunda olduğu sırada, iki milyona mal olan «X Işınları Projesi»n-den, Japonya'da tatbik mevkiine konulmasından önce veya hemen sonra vazgeçildi.
Ordu hesabına yarasa mağaralarını inceleyen Dr. Lytle Adams, Birleşik Amerika'nın yalnız güneyinde yüz milyon serbest kuyruklu yarasa olduğunu bildirmiştir.
Bu yarasalar akşamleyin toplu halde mağaralardan çıkmaya başlarken, karanlıkta önce boğuk bir uğultu duyulur, fakat bu ses çok geçmeden çağlayanların gümbürtüsünü hatıra getiren bir şamataya döner. Yarasalar mağaralardan akarken, döner bir siyah duman sütununu andıran bir kütle 30 metre yükseğe savrulur ve bundan sonra her yarasanın ayrı bir yöne gitmesiyle bir anda dağılır.
F@sTaLaFisT@ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:38 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.