![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 46 Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1823
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlarsın
Kırdığın kadehte kalan ömrümden, Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Hicrinle sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı; Berdûş eleştirdi, sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdâr etmedim sırdaşlarımı. Gizlemek isterken gözyaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Felsefe böyledir dîvânelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhânelerde, Ağlarsın döktüğüm dilleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti Mecnûn bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen. Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aysuda
Senden aşkı öğrenmeye talibim Okut beni talebenim Aysuda Kalp hastanım sensin benim tabibim Acil'deki sıra benım Aysuda O ne öfke o nasıl kaş çatıştır Dilersen döv hiddetini yatıştır Canevini aşkım ile tutuştur Yakılacak çıra benim Aysuda Siyah inci yarışırken benimle Beyaz gülün rekabeti teninle Nasıl şensem bahtiyarsam seninle Sensiz bahtı kara benim Aysuda Gözlerindir mor menekşe toplanan Dudakların alevlerle kaplanan Bakışınla yüreğime saplanan Hançer sensin yara benim Aysuda Olmaz olsun sarayımız köşkümüz Dünya değer bizim meyli meşkimiz Sultan Reşat lirasıysa aşkımız Yazı sensin tura benim Aysuda Sevdalının kaybettiği aklıdır Divanedir ne söylese haklıdır Defineler viranede saklıdır Ara beni harabenim Aysuda 02.06.1997 Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bekledim
Saymadim hasretinle bu kacinci yilbasi Bir ihtimal de olsa doner diye bekledim Ne bir demet karanfil ne bir damla gozyasi Bir hal hatir sormayi dener diye bekledim Su kista kiyamette omrume dusen karda Bir dostuma ugrayip ahvalimi sorar da Belki de bir merhamet duyar da Yenilmez gururunu yener diye bekledim Bir yanda gozlerimde ebediyet uykusu Bir yanda seni son kez gorememek korkusu O guzel ellerinden icersem bir damla su Butun izdiraplarim diner diye bekledim Perdesiz pencereme safakla soktugun an Gelipte basucumda boynunu buktugun an Pinar dudaklarindan ismimi doktugun an Icimdeki yanardag soner diye bekledim Ne sıkmağa gücüm var versen bile elini Ne sarmağa mecalim var o incecik belini Alnimda hayal edip o minicik mendilini Gul kokusu tenime diner diye bekledim Dudaklarımda tekbir ellerim göğe açık Sen diye irkilirim ses duysam en ufacik O mavi gözlerini bir daha son defacik Dünya gözüyle görmek hüner diye bekledim.. Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Sevmeni İstiyorum
Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlama,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa! Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Besmele
Hergün biraz daha yoruyor beni Hasretinle başa çıkamıyorum Hergece bir yerden vuruyor beni Sağ salim sabaha çıkamıyorum Savaşta geçirdim sanki bir ayı Düşmandan almadım ben bu yarayı Giderken verdiğin tek sigarayı Hatıradır diye yakamıyorum Vicdanın halimi hiç mi sormuyor ? Küsecek ne yaptım aklım ermiyor ! Zalimsin demeye dilim varmıyor Tavrına bir isim takamıyorum Yeterki mektup yaz canımı dile Yetmezse uğrunda çektiğim çile Nazar değer diye resmine bile BESMELE çekmeden bakamıyorum... Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bilsen
Kırdığın kadehte kalan ömrümden, Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Sayende sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Bağban eyle dedin beni bağrına, Yanılıp yakılıp uydum çağrına, Bir demet hercai çiçek uğruna, Ağlarsın kırdığın gülleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti mecnun bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdar etmedim sırdaşlarımı, Gizlemek isterken gözyaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı. Berduş eleştirdi ,sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Felsefe böyledir divanelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhanelerde, Ağlarsın düştüğüm halleri bilsen. Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gelir Biter
Yüzüne bakınca içim tutuşur, İçime bir kızıl kor gelir gider. Geçtiğin sokaklar şavkınla ışır, Bastığın toprağa nur gelir gider. Helal-i hoş olsun gurur da naz da Ne olur tebessüm etsen biraz da? Gülmezsen gökyüzü aysız kalmaz da, Yüzün gibi mehtap zor gelir gider. Tarifin olmuyor ne kadar yazsam, Ellerim tutmuyor resmini çizsem, O güzel çehreni görmeyen ressam , Bilmez ki dünyaya kör gelir gider. Yeryüzü hiç afet görmedi sanma, Ey benim aklımı alan muamma , Her türlü felaket mümkündür amma, Sen gibi kıyamet bir gelir gider. Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bulunur
Çeker gibi bakma hançeri kından, Seninde canını yakan bulunur. Senin de bir zalim gelir hakkından, Sana da bir kurşun sıkan bulunur. Aşkımın ahıyla tutulur yakan, Alıcıkuş kadar sürmez fiyakan. Senin de gözünü yaşlı bırakan, Senin de boynunu büken bulunur. Merhamet olmazsa kalp kiracında, Tahtın da kurtarmaz seni tacın da... Bir kara sevdanın darağacında, Senin de ipini çeken bulunur..! Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() DÖN
Sevdigim ellerde nazın çekilmez, Olurya usanıp bıkarlarsa dön. Sohbetin dinlenmez kahrın çekilmez, Olurya gönlünü yıkarlarsa dön. Yalan sözlerine inandıkların; Riyakar yüzüne aldandıkların; Birgün terk ederse dost sandıkların, O tatlı canını sıkarlarsa dön. Anlarsın sevdigim hele düşünce, Kıymetimiz soysuz ele düşünce, Ünvanın duyulup dile düşünce, Lakabını dilber takarlarsa dön. Eger savunacak sözün kalmazsa, Başka çaren başka çözüm kalmazsa, Sokaga çıkacak yüzün kalmazsa, Artık kötü gözle bakarlarsa dön. Cemal Safi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|