![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8770
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Büyük Mağazalar Kanunu’nun kabul edilmesi halinde bu işle uğraşan hiçbir yabancı sermayenin Türkiye’de kalmayacağını iddia etti.
Tekeoğlu, Türkiye’de yasa çıkarılacak noktaya gelinmediğini ifade ederek, ‘’Şimdi siz büyük mağazayı istanbul’un 4 saat ötesine gönderirseniz, hangi yabancı sermaye Türkiye’de kalır? 200 ülke yabancı sermaye çekmek için müthiş bir mücadele içinde... Şimdi koskoca bakir bir Asya dururken, bu tip engellemelere Metro Group göğüs gerer mi? Sıkılır bir süre sonra, yatırımını düşürür’’ dedi. FON OLUŞTURULSUN Kanun teklifinde yer alan mağazaların çalışma saatlerinin hafta içi 10.00-20.00 olmasına ilişkin olarak da, Tekeoğlu, bir alışveriş merkezinin bir haftalık cirosunun yarısını hafta sonu yaptığını kaydetti. Tekeoğlu, ‘’Bir alışveriş merkezini alın, cirosunun yarısını hafta sonu yapıyorsa, yüzde 25’ini kaybedecek demektir pazar günü kapatırsa...’’ şeklinde konuştu. Tekeoğlu, ‘’Sanayi Bakanlığı, bakkallar, küçük esnaf için, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte bir fon oluştursun. Bizlerden ufak bir ücret alınsın. Fon havuzunda iyi oyuncu olmak isteyen bakkallara kredisi verilsin. Dönüşü uzun vadede olsun’’ görüşünü bildirdi. BAKKALIMI SEVİYORUM Bakkalların da büyük mağazaların da yaşamasını isteyen Tekeoğlu, şunları söyledi: “İkisi bir arada yaşasın. Olamıyor mu böyle bir şey? Yani birini yok mu etmek gerekiyor? ‘’Ben bakkalımı seviyorum. Ben kendim bizzat bakkaldan alışveriş ediyorum. Ancak bakkallar kendileri modern dünyaya adapte olmak için yenilik yapmak zorunda.” |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|