![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8771
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alpella'nın genç pivotu Ömer Aşık, TBF'ye verdiği ropörtajda, gelecekte NBA'de forma giymek istediğini söyledi.
BEKO Basketbol Ligi'nin genç ekiplerinden Alpella’nın pivotu Ömer Aşık, Basketbol Federasyonu resmi sitesine verdiği ropörtajda kendisi ve geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen sezon Alpella'nın ligde kalmasına önemli rol oynayan ve 11.2 ortalamayla ribaunt kralı olan Ömer Aşık, hayalinin bir gün NBA'de forma giymek olduğunu söyledi. Fenerbahçe alt yapısında yetiştiğini belirten genç oyuncu, yakın gelecekteki hedefinin Fenerbahçe Ülker formasıyla şampiyonluk yaşamak olduğunu belirtti. - Geçen sezon Alpella'da müthiş bir sezon geçirerek hem kendi basketbolunu geliştirdin hem de takımına büyük katkılar verdin. Geçtiğimiz sezon yakaladığın çıkışı nasıl değerlendiriyorsun? Gerçekten takım olarak iyi bir sezon geçirdik ve bu zorlu ligde kalmayı başardık. Benim gibi basketbola geç başlamış ve az tecrübesi olan bir oyuncuya 40 dakika süre vererek oynamamı sağlayan antrenörüm Alaeddin Yakan'a çok şey borçluyum. Bana verdiği güven duygusu ile birlikte tanıdığı şansı çok iyi kullandığımı düşünüyorum. - Geçen sezon içerisinde unutamadığın bir maç var mı? Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile oynadığımız maçı 20 sayı, 23 ribaunt ile tamamlamıştım. Bu maç kariyerimin en iyi maçıydı. Maçtan sonra hakkımda yapılan değerlendirmeler de çok güzeldi. - Pota altında tecrübenin az olmasına rağmen yabancı oyuncularla ve güçlü takımlarla savaşıyorsun. Yabancı oyuncuları geride bırakarak geçen sezon ribaunt kralı oldun. Bunu nasıl değerlendiriyorsun? Sezonun başında böyle bir hedefim yoktu. Takımda forma giyen her oyuncu gibi ben de takımımın ligde kalması için mücadele ediyordum. Birkaç maç sonra istatistiklerde ön plana çıktım ve kendiliğinden gelişen ribaunt liderliği sıfatı devam etmeye başladı. Bir süre sonra bu sıfatı korumayı ben de istedim. Üstelik bu durum motivasyonumu da üst düzeyde tutmama yardımcı olmuştu. Takım arkadaşım Curtis Withers da ribaunt krallığında sezonu ikinci sırada bitirmişti. Öyle ki; Curtis ile aramızdaki rekabet sadece maçlarla sınırlı kalmadı, antrenmanlara da taşındı. Her geçen maçta kendime olan güvenim arttı ve sezon sonunda ligde kalmayı başarırken ben de ribaunt kralı oldum. Bu başarı antrenörümün bana duyduğu güvenle geldi ancak Curtis'e de çok şey borçluyum. - Kendi pozisyonunda seni en çok zorlayan oyuncu kim oldu? Kambala ile mücadele etmek gerçekten zordu. Hem savunmada hem de hücumda beni en çok zorlayan oyuncu oldu diyebilirim. - Yeni sezon ile ilgili görüşlerini öğrenebilir miyiz? Biz geçen sezonun sonunda oynadığımız 8 maçın 7'sinden galibiyetle ayrılarak müthiş bir final yapmıştık. Yeni sezona kaldığımız yerden devam ederek başlamak istiyoruz. Artık hedefimiz ligde kalmak değil, play-off oynamak olacak. Yine çok genç bir takımız. Opel Türkiye Kupası'nda bu sezon nasıl mücadele edeceğimizin sinyallerini verdik. Ben de sergileyeceğim performansla hem takımıma maksimum faydayı sağlamak hem de geçen sezon elde ettiğim unvanı korumak istiyorum. - Her fırsatta yakın gelecekteki hedefinin Fenerbahçe Ülker'de oynamak olduğunu söylüyorsun. Bu Fenerbahçe altyapısından yetiştiğin için mi yoksa Fenerbahçe taraftarı olduğun için mi? Hem iyi bir Fenerbahçe taraftarıyım hem de bu kulübün altyapısında forma giyerek basketbol ile ilgili her şeyi burada öğrendim. Bana verilen şansın ve emeklerin karşılığını ödemek isterim. Yakın gelecekteki tek hedefim Fenerbahçe Ülker forması. - Eğer Fenerbahçe Ülker'de forma giymeyi başarabilirsen bundan sonrası için hedeflerin ne yönde olacak? Fenerbahçe Ülker forması ile birlikte şampiyonluk yaşamak istiyorum. Eğer bu şampiyonluk Avrupa'da elde edilecek bir şampiyonluk olursa hedeflerimin büyük bir kısmı gerçekleşmiş olur. Ama her basketbolcu gibi benim de hayallerimi NBA süslüyor. Kendime 2010 yılına kadar süre tanıdım. Bu 3 yıllık dönemde tüm eksiklerimi giderip hedeflediğim noktada olmak için aralıksız çalışacağım. - Hangi oyuncuların hangi özelliklerinin sende olmasını isterdin? Mehmet Okur'un sahip olduğu şut özelliğinin bende olmasını çok istiyorum ve bunun için de çok çalışıyorum. - NBA hedefi olan bir oyuncusun. Öz eleştiri yaptığında hangi noktalarda eksik kaldığını düşünüyorsun ve bunları gidermek için neler yapıyorsun? Biraz önce söylediğim gibi şutumu geliştirmem gerekiyor. Savunmada ve ribaundlarda eksiğim yok ancak hedeflerimi gerçekleştirebilmem için çok yönlü bir oyuncu olmam gerekiyor. Eğer uzun oyuncuların dışardan şut tehditti varsa savunulması daha zor oyuncular arasında yer alıyorlar. Bende bu yazı çalışarak geçirdim. Yeni sezonda daha skora dönük oynamak istiyorum. - Son olarak 5 yıllık kariyerinde birlikte çalıştığın antrenörlerin için de bir şeyler söylemek ister misin? Basketbola Fikret Doğan ile birlikte başladım ve ondan çok şey öğrendim. TB2L'de FMV Işık forması giydiğim sezonda ise Orhun Ene ile çalıştım. Zorlu bir sezondu ve kendisi bana güvenerek çok şans verdi. Geçen sezon ise Alaeddin Yakan benim pozisyonum için yabancı oyuncu transfer etmeden sezona başladı ve güvenini en başından bana hissettirdi. Onun bana Beko Basketbol Ligi'nde tanıdığı şans kariyerim için çok önemliydi. Bu 3 antrenörün de gelişimimde çok emekleri var. Ayrıca Aydın Örs de motivasyon anlamında bana büyük destek verdi. Fenerbahçe Ülker'in kamplarına ve antrenmanlarına beni çağırarak basketboluma bir şeyler katmamı sağladı. Bende emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|