www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-20-2007, 07:32 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Varsayılan Referandum Koalisyonu 20 Ekim

Referandum kampanyasında ’12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ mesajı vermek isteyen AKP, teşkilatlara halkın sandığa çekilmesi için heyecan yaratma talimatı verdi. DTP de ’Evet’ derken, CHP, MHP ve DSP, AKP’ye karşı birleşerek ’Hayır’ kampanyası yürütüyor.

YARIN yapılacak referandum, Meclis’te yeni bir koalisyon görüntüsü yarattı. CHP, MHP ve DSP, referandumun "parlamenter sisteme ters" olduğu savunmasıyla, AKP ve DTP’ye karşı ’Referanduma hayır’ kampanyası yürütüyor.

AKP, teşkilatlarına bilgi notu göndererek, halkın sandığa çekilmesi ve referandum heyecanı yaratılması talimatı verdi. İlçe teşkilatlarına dağıtılan broşürde, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Cumhuriyetin niteliklerine daha uygun olduğu, parlamenter rejimin değiştirilmesi anlamına gelmediği" savunuldu. AKP, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda kampanyasını, "12. Cumhurbaşkanı Erdoğan" mesajı üzerine oturtuyor. DTP’li Sırrı Sakık ise Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istediklerini belirterek seçmenlerini "evet" oyu vermeye çağırdı.

CHP: GİTMEYİN Referandumu tam bir hukuk garabeti olarak nitelendiren CHP ise "kabul" oyu çıkarsa 11. Cumhurbaşkanının meşruiyetinin de tartışılacağına vurgu yaparak, "sandığa gidilmemesi, gidilse de mutlaka ’hayır’ oyu verilmesi" yönünde kampanya yürütüyor. CHP Lideri Deniz Baykal, "Şimdiden uyarıyorum Türkiye bu referandumla gereksiz bir cumhurbaşkanı tartışmasının içine sokuluyor. Duyarlı vatandaşlara sesleniyorum; bu saçmalığa alet olmayın. Sandığa gitmeyen ceza alacakmış. Bunu hangi babayiğit yapacakmış. Uygulasınlar da görelim." dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise "Hukuk katledildi. Bu sürecin benzerini tarihte Hitler ve Mussolini döneminde görmüştük" dedi.

DSP: HAYIR DSP Genel Başkanı Zeki Sezer 21 Ekim’de yapılacak referandumda parti olarak "hayır" oyu kullanacaklarını açıkladı. Sezer, "Bu referandumun ciddiyetine inanmıyoruz. DSP’liler olarak bu yanlışlığa ortak olmayacağız" dedi.

DELİNİN ATTIĞI TAŞ MHP ise referanduma "parlamenter sisteme aykırı" olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor. Referandumu "Bir delinin kuyuya attığı taşın halk tarafından çıkarılması" olarak nitelendiren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır şöyle dedi: "Kuyuya taş atan AKP’dir. Ama biz AKP’nin deli değil, kurnaz olduğunu düşünüyoruz. Sandığa gitmeyi halkın takdirine bırakıyor, gidildiğinde de ’hayır’ verilmesini istiyoruz."

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:45 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.