www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-23-2007, 08:09 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8771
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Varsayılan İçe Kapanık Bir Türkiye Görmekten Nefret Ederdim 23 Ekim

Türkiye’nin, dünyada gelişen büyük ekonomiler olan ve BRIC olarak tanımlanan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’in arasına katılabileceğini belirten Bekaert Yönetim Kurulu Başkanı Baron Paul Buysse, "Türkiye, bu ülkeler gibi dünyada güç olabilir. Bunun için daha fazla uluslararası alana açılması gerekir. Türkiye’yi içe kapanık görmekten nefret ederdim" dedi.

BELÇİKA merkezli endüstriyel teller alanında faaliyet gösteren ve Türkiye’de Beksa’nın ortağı olan 3.1 milyar Euro’luk Bekaert’ın Yönetim Kurulu Başkanı Baron Paul Buysse, Türkiye’nin de Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’den oluşan BRIC ülkeleri arasına katılabileceğini belirterek, "Türkiye de güç olabilir ama bunun için daha fazla uluslararası pazara açılması gerekir" dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girmesinin BRIC ülkeleri arasına katılmasına yardım edeceğini dile getiren Buysse, "Türkiye’nin yerinin Avrupa olduğuna inanıyorum. Türkiye ile ilgili Avrupalıların bakışı doğru değil. AB üyesi olursanız daha büyük ve güçlü olursunuz. Türkiye gelişmemiş bir ülke değil. Ekonominiz büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

BÜYÜME POTANSİYELİ VAR: Baron Buysse, birçok özelliğiyle Türkiye’nin halihazırda bir BRIC ülkesi olduğunu kaydederek, "Türkiye’nin büyüme için potansiyeli var. Dünya ekonomisine önemli katkısı olabilir. Ama ekonomik büyüme süreçlerinde istikrar lazım. Türkiye uluslararası iş topluluklarında biraz daha aktif olabilir. Türkiye BRIC ülkesi olarak ümit vaat ediyor ama yapacak çok şeyi var" değerlendirmesini yaptı.

DAHA FAZLA TANITIM YAPIN: Buysse, Türkiye’de zengin fırsatlar bulunduğuna değinerek, Türkiye’de karar verici konumundakilerin ülkeyi dünyada daha fazla tanıtması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin turizmde çok iyi olduğunu aktaran Buysse, Türkiye’de Sabancı gibi etkileyici grupların bulunduğunu, gelecek on yılda Türklerin daha fazla yurtdışına açılabileceğini vurguladı. Beksa’da işlerin iyi gittiğini de aktaran Buysse, şirketin geçmişte başarılı olduğunu ve gelecekte de başarılı olmaya devam edeceğini ancak Türkiye’yle ilgili başka yeni planlarının bulunmadığını kaydetti.

YÖNETİM GELİŞSİN: Türkiye’de işyerlerinde kurumsal yönetim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Buysse, şunları söyledi: "Bürokratik işlemler azaltılmalı. Türkiye’nin ekonomi liderleri, yabancı yatırımcılara ne sunabileceklerine bakmalılar. Türkiye, pek çok açılardan Çin, Hindistan gibi ülkelere göre avantajlı. Coğrafi olarak Avrupa’ya yakınsınız. Neye sahip olunmak istendiği ve hangi sektörlerde gelişmek isteniyorsa ona odaklanılmalı. Ama Türkiye konusunda iyimserim. Modern ekonomik politika açılımında iyi bir çizgisi var. Türkiye bu kültürel miras ve politik sistemi korumaya devam ederse ve dünyadaki fırsatlara gözlerini açık tutarsa çok başarılı olabilir."

İÇE KAPANIKKEN NEFRET EDERDİM: Paul Buysse, "Türkiye’yi çok seviyorum" diyerek şöyle devam etti: "Türkiye’yi içe kapanık olarak görmekten nefret ederdim. Çok zengin tarihiniz var. Atatürk, insanlık tarihinde istisnai bir yere sahip. Bunlar kişisel düşüncelerim. Türkiye’nin kültürel mirasını koruyup, diğer yandan ekonomik, üretim ve teknolojik fırsatlara bakması gerekir. Türkiye’de teknoloji üretmelisiniz. Uluslararası iş topluluklarına girmek için daha fazla çalışmanız gerekir."

FT: Türkiye’de yatırım bankacılığı patlama yapıyor

İNGİLİZ ekonomi gazetesi Financial Times’da(FT) yer alan haberde; Türkiye’de yatırım bankacılığının sıcak bir konu olduğu belirtilerek, geçen hafta Türkiye’de aracı kurum satın alan Credit Suisse ve Morgan Stanley’nin de bulunduğu bir düzine bankaya Lehman Brothers’ın da katıldığı yazıldı. Gazetede, Türkiye’deki yatırım bankacılığıyla ilgili "Genelde ödenen rakamlar düşük. Türkiye piyasasına giren şirketler genelde ticaret için kendi lisanslarını getiriyor. Fakat coşku anlaşılabilir. Türkiye’nin 70 milyon nüfusu var ve Avrupa Birliği üyeliği bakışıyla, hızlı ekonomik büyümeden hoşlanıyor. Yatırım bankacılığı patlama yapıyor. Dealogic tarafından takip edilen hisse senetleri ve tahvil işlemleri bu yıl içinde 10 milyar dolardan fazla toplama ulaştı. 2002’de ise, bu rakam 3.5 milyar dolardı" değerlendirmesi yapıldı.

Çin 20 yıl içinde ABD’yi geçip süper güç olur

PAUL Buysse, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’den oluşan BRIC ülkelerinden Çin’in son yıllarda sürekli çift basamaklı büyüdüğünü, ABD’nin büyümesinin ise yüzde 1.7’lerde kaldığını anımsatarak, "Çin kendi demografik genişlemesini kontrol edip, politik istikrara sahip olursa 20 yıl içinde ABD’yi geçerek, süper güç olur" dedi. Buysse, sözlerini şöyle sürdürdü: "BRIC ülkeleri dünya ekonomisini kökünden değiştirecek. Japonya’nın daha önce yaptığından daha köklü bir değişim olacak. Çin ve Hindistan hakim oyuncu haline gelecek ve dünyanın varolan süper güçlerinin yerini alacaklar."

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:10 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.