![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8771
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doğuş Otomotiv ve Meiller’in Türkiye’de yapacağı üretim tesisi yatırımıyla ilgili anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre Türkiye’de kamyon üzeri ve semi-treyler damper üretimi gerçekleştirmek üzere yüzde 51 Meiller, yüzde 49 Doğuş Otomotiv hissedarlığında bir limited şirket kurulacak.
Meiller’in 3 ana üretim tesisinden birisi olacak olan Sakarya’daki fabrikada 2008’in ilk yarısında üretimin başlanması planlanırken tesis hariç Sakarya’da 4 milyon euroluk yatırım yapılacak. YATIRIM, PLANIMIZDAYDI İmza töreninde konuşan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Doğuş Otomotiv’in amacı her zaman segmentindeki en kaliteli markalarla çalışmak ve tüketicilere en kaliteli ürünleri ve hizmeti sunmak olmuştur. Ayrıca Doğuş Otomotiv olarak amacımız otomotiv değer zincirinin her halkasında varlığımızı artırarak sürdürmektir. Bu işbirliği de bu anlayışın bir sonucudur” dedi. Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ise, Türkiye’de ağır vasıta pazarının büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu, karayolları kalitesinin AB standartlarına yaklaştıkça pazarın büyüyeceğini söyledi. Bilaloğlu, “Bu işbirliğinin başından beri Türkiye’de yatırım planlarımız vardı. Yaratacağımız istihdam ve yapılacak ihracatla Türkiye ekonomisine de katkı yapacağımız için gururluyuz” dedi. 3 BİN ADETLİK KAPASİTE Meiller CEO’su Dr. Frank Hiller de, Türkiye gibi önemli bir pazara Doğuş Otomotiv gibi güçlü bir ortakla girmiş olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye otomotiv sektöründeki en büyük değer zinciri sağlayıcısı Doğuş Otomotiv’in müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ağır ticari araç sektöründe yakaladığı başarılardan çok etkilendik. Türkiye pazarına girerken üretim yatırımı planlarımız arasındaydı. Doğuş Otomotiv’le olan işbirliğimizin kısa zamanda geldiği nokta, doğru bir ortak seçimi yaptığımızı gösterdi ve üretim kararı sürecini kısalttı.” Sakarya 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak tesisin yıllık kapasitesi başlangıçta 3 bin adet olarak belirlenirken üretim tesisi, 17 bin metrekare toplam alana ve 6 bin 200 metrekare kapalı alana sahip. Kamyon üstü damper ve semi-treyler damper üretimi yapılacak olan fabrikada Avrupa standartlarında metal şekillendirme, boyama ve montaj bölümleri de yer alacak. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|