![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 150-Musa kavmine öfkeli, kederli döndüğünde dedi ki:''''Size bıraktığım şu makamdan arkamdan n e kötü işler yapmışsınız!Rab'binizin emrini beklemeyip acele ettiniz ha!''Tevrat levhalarını bırakı verip kardeşinin başından tuttu, onu kendisine doğru çekiyordu.Harun''Anam oğlu, bu kavim bu adamlar, beni cidden zayıf görüp hırpaladılar.Az kaldı beni de öldüreceklerdi.Sen de bana düşmanları sevindirecek harekette bulunma böyle.Beni zalimler guruhuyla bir tutma.''151- Musa:''Beni de biraderimi de yarlığa Bizi rahmetinin içine sal.Sen esirgeyenlerden daha esirgeyensin.Ya Rab.''152-Şüphe yok ki, buzağıyı tanrı diye tutanlara Rab'lerinden bir gazap, dünya hayatında da bir horluk erişecektir.İştebiz Allah'a karşı yalan düzenleri böyle cezalandırırız.153-Kötülükler işleyipte artından tevbe ve bununla beraber iman edenlere gelince:Şüphesiz ki Rab'binin bunun ardından tevbe ve imanlarından sonra elbette kendilerini bağışlayıcıdır,hakkıyla esirgeyendir.154-Musa'dan o öfke uzaklaşıp sükun hasıl oldu.Bıraktığı levhaları aldı,onun bir nushasında şu yazılı idi: '' Sapıklıktan kurtulup hidayete, azaptan sıyrılıp raHMETE kavuşmak o kişilere mahsustur ki,onlar Rablerinden korkarlar''155- Musa, tayin ettiğimiz zamanda tevbe etmek için beraberinde götürmek üzere kavminden yetmiş adam ayırdı.Vakıtakıi onları müthiş bir sarsıntı tuttu, dedi ki:''Ya Rab şayet dileseydin on larıda, beni de daha önce helak ederdin.İçimizden bir takım beyinsizlerin işlediği günah yüzünden hepimizi helak mı edeceksin?Zaten o da senin imtihanından başka bir şey değildi.Sen onunla kimi dilersen sapıklığa götürür, yine onunla kimi dlersen doğru yola iletirsin.Sen bizim veli nimetimizsin. O halde bizi bağışla,bizi esirge, sen yarlığayıcıların en hayırlısısın''. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|